Está en la página 1de 8

ACCESO A INGLÉS NIVEL BÁSICO 2: CONTENIDOS MÍNIMOS

GRAMÁTICA

 

VOCABULARIO

PRONUNCIACIÓN

SITUACIONES

TAREAS

Presente simple de to be. a/an; plurales this/that/these/those Presente simple de los verbos. Posesión con ‘s. Adverbios de frecuencia. Preposiciones de tiempo. Adjetivos y adverbios de cantidad (very / quite).

El alfabeto. Los números Días de la semana, meses. Países nacionalidades. Palabras internacionales. Objetos comunes y expresiones de aula. Trabajos. Familiamúsica, y Tipos de historias, películas. música, y Tipos de historias, películas. música, y Tipos de historias, películas. música, y Tipos de historias, películas. música, y Tipos de historias, películas.

música,

y

Tipos

de

historias, películas.

Vocales / /, /  /, /i  /, /  / /u  /, / /, //, /i/, // /u/, //, //, //, // //, //, //;

Ofrecer y aceptar/rehusar (bebidas, ayuda, etc.) en avión/aeropuerto. / /u  /, /  /, /  /, /  /, / 

Escribir un breve texto sobre uno mismo. /, /  /, /  / /  /, /  /, / 

Diptongos / i/, /ei/, /ai/, /  /, /  /, /  /, /  i/, /ei/, /ai/, //, //, //, //, /i/

Registrarse en un hotel.Pedir en una cafetería.

Pedir en una cafetería.Registrarse en un hotel.

Escribir un e-mail o carta informal.Registrarse en un hotel. Pedir en una cafetería.

Consonantes / ,  ,  ,  ,  ,  ,  ,  , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,, , , , /

Escribir,  ,  ,  ,  ,  ,  ,   ,

un

yDisculparse aceptar

Disculparse

aceptar

artículo

breve

Pasadoser/estar.

ser/estar.

simple

del

verbo

disculpas.

Preguntar precios, probarse y comprar ropa.disculpas.

para una revista, blog, etc.

Pasadosimple de los Consonantes sonoras y

simple

de

los

ConsonantesPasado simple de los sonoras y

sonoras

y

e

irregulares. Formación de palabras Verbos frasales go, have, get. can/can’t . like / love / hate + v-ing go, have, get. can/can’t. like / love / hate + v-ing

verbos

regulares

Consonantes sordas

Describir una foto / imagen.Verbos frasales go, have, get. can/can’t . like / love / hate + v-ing verbos regulares

Expresiones de tiempo: la hora,Letras mudas y Comprar hacer un

Letras mudasExpresiones de tiempo: la hora, y Comprar hacer un

yComprar hacer un

Comprar

hacer

un

Acentuación de la palabra  regalo. Escribir sobre unas vacaciones.

 

regalo.

Escribirsobre unas vacaciones.

sobre

unas vacaciones.

adverbios

de

frecuencia, la fecha

Hobbiesfrecuencia, la fecha actividades y de

actividades

y

de

Acentuación de la frasefrecuencia, la fecha Hobbies actividades y de Pedir / dar direcciones en la calle. Escribir postal.

Pedir / dar direcciones en la calle.frecuencia, la fecha Hobbies actividades y de Acentuación de la frase Escribir postal. una

Escribirpostal.

postal.

una

Pronombres sujeto y objeto Adjetivos posesivos y pronombres tiempo libre. Lugares La casa. Los muebles.

Pronombres sujeto y objeto

Adjetivos

posesivos

y

pronombres

tiempo libre.

Lugarestiempo libre. La casa. Los muebles. de una

La casa.

Los muebles.

de

una

Pronunciación débil y fuerte (e.g. Can you drive? Yes, I can.)tiempo libre. Lugares La casa. Los muebles. de una Pedir en un restaurante. Escribir unas instrucciones

Pedir en un restaurante.Los muebles. de una Pronunciación débil y fuerte (e.g. Can you drive? Yes, I can.) Escribir

Escribirunas instrucciones

unas

instrucciones

Existencia en presente y pasado (there is / are, there was / were)

Presente continuo. Preposiciones de lugar.

sencillas.

 

ciudad. Comidas y bebidas Vacaciones. Tiempo meteorológico.Deportes.

Deportes.ciudad. Comidas y bebidas Vacaciones. Tiempo meteorológico.

Pronunciación /ŋ/ de –ing. ing.

Pronunciación /d/,/t/,/I d/ de la terminación /-ed/ de los verbos irregulares Id/ de la terminación /-ed/ de los verbos irregulares

Expresiones con verbos. Determinantes de cantidad (a/an, some, any)

Cuantificadores ((how) much, (how) , many, a lot, not much ) much, (how), many, a lot, not much)

Adjetivosy

y

 

adverbios

Planes y predicciones con be going to. be going to.

comunes.

Verbos frasales. 

 

Basado en Unidades 1-7 de New English File ElementaryStudent’s Book. Clive Oxenden and Cristina Latham-Koenig with Paul Seligson. Oxford University Press, 2004

EOI GUÍMAR

READING TEST

BASICO 2

1 Read the text and tick ( ) A, B, or C.

I love my job!

James Shannon is a chef in a London restaurant. He talks about his job.

I work at Suzie’s, which is one of the most popular restaurants in central London. The

best part of working there is being part of a fantastic team of friendly and talented

people.

I left school and started by washing dishes when I was only 16. I wasn’t interested in food and I never cooked at home, but I worked hard, and soon became a waiter. Simon, who was head chef at the time, then began to show me how to cook and I loved it so much I went to college to learn more.

When Simon left Suzie’s, I became head chef. At the time all the food was British. The quality was excellent, but I wanted to do something different, so I decided to have an international menu. Now we serve food from all around the world. There are so many fantastic markets and food shops in London that I can usually find any ingredient I need.

I use a lot of natural ingredients such as brown rice, organic flour, and pasta. Some

people think that healthy food is boring, but they’re wrong. Well-prepared natural food

has so much more flavour than fast food. Our food is healthy and our customers love it. We use the very best meat and the highest quality vegetables.

Suzie’s is open Monday to Friday from 5.00 p.m. to 11.00 p.m., and from 12.00 a.m. to 11.00 p.m. at weekends. On Fridays and Saturdays we play live music from around the world. There’s a children’s menu on Sundays and that’s when we serve traditional British food.

Example: James started as

 

A a waiter

  A a waiter B a chef C a dish washer 

B

a chef

  A a waiter B a chef C a dish washer 

C a dish washer



1 James started to learn how to cook

 

A

at college

A at college B at the restaurant C at home

B

at the restaurant

A at college B at the restaurant C at home

C at home

A at college B at the restaurant C at home

2 When James became head chef, he changed the

A restaurant’s name

James became head chef, he changed the A restaurant’s name B kind of food C waiters

B kind of food

chef, he changed the A restaurant’s name B kind of food C waiters 3 James finds

C waiters

3 James finds ingredients in

A other countries

C waiters 3 James finds ingredients in A other countries B different places in Britain 4

B different places in Britain

4 There is music

countries B different places in Britain 4 There is music C London A every day B
countries B different places in Britain 4 There is music C London A every day B

C London

B different places in Britain 4 There is music C London A every day B twice

A

every day

A every day B twice a week C on Sundays

B

twice a week

A every day B twice a week C on Sundays

C on Sundays

A every day B twice a week C on Sundays

5 You can’t eat at Suzie’s

 

A

on Saturday afternoons

on Saturday afternoons

B

on Monday evenings

A on Saturday afternoons B on Monday evenings

C

on Sunday mornings

 

6 Suzie’s doesn’t serve

A meat

B on Monday evenings C on Sunday mornings   6 Suzie’s doesn’t serve A meat fast

fast food

C British foodafternoons B on Monday evenings C on Sunday mornings   6 Suzie’s doesn’t serve A meat

B on Monday evenings C on Sunday mornings   6 Suzie’s doesn’t serve A meat fast

2 Read the text again. Are the sentences True (T) or False (F)?

Example: James likes his job.

T

1 James left school and then worked at Suzie’s.

2 James often cooked for his family.

3 He liked Simon’s food.

4 It can be difficult to find the ingredients in London.

5 James thinks healthy food is boring.

6 The restaurant is open every day.

7 The restaurant is open for lunch at the weekend.

8 The music is usually British.

9 There is always a children’s menu.

EOI GUIMAR

WRITING TEST

BASICO 2

How do you feel about exercise? Write two paragraphs. (100150 words)

Paragraph 1 the good side:

What kind of exercise do you enjoy?

What kind of exercise do you enjoy?

How often do you do it? How does it make you feel?

How often do you do it? How does it make you feel?

What kind of exercise do you enjoy? How often do you do it? How does it

Paragraph 2 the bad side:

Can you often think of better things to do?do it? How does it make you feel? Paragraph 2 the bad side: Do you find

Do you find it doesn’t really make any difference to the way you look or feel?How often do you do it? How does it make you feel? Paragraph 2 the bad

Reading and Writing key

READING

1 1

B

2 B

3 C

4 B

5 C

6 B

2 1

T

2 F

3 T

4 F

5 F

6 T

7 T

8 F

9 F

WRITING

Student’s own answers. Task completion: The task is fully completed and the answer easy to understand. (4 marks) Grammar: The student uses appropriate structures to achieve the task. Minor errors do not obscure the meaning. (3 marks) Vocabulary: The student uses a sufficient range of words and phrases to communicate the message clearly. (3 marks)

LISTENING COMPREHENSION You will hear a BBC Learning English radio programme about tea in the UK. Listen and choose a), b) or c). Write the letter in the grid on the right, in the central boxes. You will hear the recording three times.

a), b) or c). Write the letter in the grid on the right, in the central

Name:

1. Choose the title that best summarizes the talk:

a) A Victorian Tea set.

b) Britain’s favourite drink.

c) The history of Britain.

2. Ivonne says she

a) doesn’t like tea.

b) is a tea-aholic.

c) likes herbal tea.

3. The Victorian tea set is from

a) 1840.

b) 1845.

c) The early 1840’s.

4. The Victorian tea set is in a list of 100 objects

a) that started about 170 years ago.

b) that tell the history of Britain.

c) that tell the history of the world.

5. The tea set is included in the list to explain

a) why having a cup of tea is so British.

b) why the British Museum is so famous.

c) why the Victorian period is important.

6. The director of the British Museum says

Group:

Date:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

a) tea comes from India, China, Africa and the Caribbean.

b) tea is a very British institution.

c) what could be less British than tea?

7. In the 1800’s, many workers drank too much

a) alcohol.

b) tea.

c) beer, port or gin.

8. In Victorian England there was a desire for

a) Christian, religious people.

b) hard-working people who didn’t get drunk.

c) propaganda to make people drink tea.

9. Currently,

a) coffee is an alternative to tea.

b) people drink more coffee than tea.

c) people still drink more tea than coffee.

10. How many cups of tea are drunk in Britain every day?

a) 12,000

b) 120,000

c) 120,000,000

Mark
Mark

(© L.E.R.D. Adapted from BBC Learning English 6 Minute English Drinking Tea in the UK, © bbclearningenglish.com 2010)

LISTENING COMPREHENSION You will hear a BBC Learning English radio programme about tea in the UK. Listen and choose a), b) or c). Write the letter in the grid on the right, in the central boxes. You will hear the recording three times.

a), b) or c). Write the letter in the grid on the right, in the central

Name:

1. Choose the title that best summarizes the talk:

a) A Victorian Tea set.

b) Britain’s favourite drink.

c) The history of Britain.

2. Ivonne says she

a) doesn’t like tea.

b) is a tea-aholic.

c) likes herbal tea.

3. The Victorian tea set is from

a) 1840.

b) 1845.

c) The early 1840’s.

4. The Victorian tea set is in a list of 100 objects

a) that started about 170 years ago.

b) that tell the history of Britain.

c) that tell the history of the world.

5. The tea set is included in the list to explain

a) why having a cup of tea is so British.

b) why the British Museum is so famous.

c) why the Victorian period is important.

6. The director of the British Museum says

Group:

Date:

1.

b

2.

c

3.

c

4.

a

5.

c

6.

a

7.

b

8.

b

9.

a

10.

c

a) tea comes from India, China, Africa and the Caribbean.

b) tea is a very British institution.

c) what could be less British than tea?

7. In the 1800’s, many workers drank too much

a) alcohol.

b) tea.

c) beer, port or gin.

8. In Victorian England there was a desire for

a) Christian, religious people.

b) hard-working people who didn’t get drunk.

c) propaganda to make people drink tea.

9. Currently,

a) coffee is an alternative to tea.

b) people drink more coffee than tea.

c) people still drink more tea than coffee.

10. How many cups of tea are drunk in Britain every day?

a) 12,000

b) 120,000

c)

120,000,000

Mark KEY
Mark
KEY

(© L.E.R.D. Adapted from BBC Learning English 6 Minute English Drinking Tea in the UK, © bbclearningenglish.com 2010)

Escuela Oficial de Idiomas. Inglés Nivel Básico 1. L. E. R. D

Escuela Oficial de Idiomas. Inglés Nivel Básico 1. L. E. R. D

 

ENGLISH BASIC LEVEL 1 ORAL EXAM

 

ENGLISH BASIC LEVEL 1 ORAL EXAM

Task 1: Oral PRESENTATION/SPEECH Model 4. A

Task 1: Oral PRESENTATION/SPEECH Model 4. B

You are in a café talking to Candidate B about common friends. You recently saw Richard. Tell Candidate B about Richard’s news.

You are in a café talking to Candidate A about common friends. You recently saw Jennifer. Tell Candidate A about Jennifer’s news.

Tell Candidate B Richard's news about His health His job His girlfriend His family His

Tell Candidate B Richard's news about His health His job His girlfriend His family His feelings

His health His job His girlfriend His family His feelings Tell Candidate A Jennifer’s news about

Tell Candidate A Jennifer’s news about Her health Her studies / exams Her boyfriend Her family Her feelings.

You have 1-2 minutes to prepare your ideas and 2 minutes to talk.

You have 1-2 minutes to prepare your ideas and 2 minutes to talk.

 

ENGLISH BASIC LEVEL 1 ORAL EXAM

 

ENGLISH BASIC LEVEL 1 ORAL EXAM

Task 2: Oral INTERACTION Model 4. CANDITATE A

Task 1: Oral INTERACTION Model 4. CANDIDATE B

CANDITATE A Task 1: Oral INTERACTION Model 4. CANDIDATE B A friend of yours is visiting
CANDITATE A Task 1: Oral INTERACTION Model 4. CANDIDATE B A friend of yours is visiting

A friend of yours is visiting the place/island where you live. You and your classmate are going to show him/her around. You would like to go the old,

A friend of yours is visiting the place/island where you live. You and your classmate are going to show him /her around. You would like to go to the

historic places. Talk about the reasons for going there. You say, “I'd like to

modern places.Talk about the reasons for going there. You say, “I'd like to

go to

Facilities Sights Shopping Eating out Weather Night-life Talk about things there are to see and do there, what you can/can’t do, and why you think it's better.

because…"

go to

Facilities Sights Shopping Eating out Weather Night-life Talk about things there are to see and do there, what you can/can’t do, and why you think it's better.

because…"

You have 1-2 minutes to prepare your ideas and 2 minutes to talk.

You have 1-2 minutes to organize your ideas and three minutes to interact.