Está en la página 1de 2

RECOMANACIONS ESTIU

Les vacances destiu ja sn aqu i a partir dara fins el setembre que comencem de nou les classes, els vostres fills i filles tindran MOLT temps lliure. Temps per jugar, passejar, banyar-se, veure la televisi Temps en qu vosaltres, els pares, podeu aprofitar per gaudir dels vostres fills/filles i fer entre tots un ESTIU BEN DIVERTIT. Per tal de qu els infants sho passin dall ms b aprenent, us proposem un llistat dactivitats que us poden servir dorientaci per omplir aquelles estones ms avorrides del dia. Esperem que aquestes recomanacions us ajudin a passar unes bones vacances en companyia de la vostra famlia.

PER ENRIQUIR EL SEU VOCABULARI


Mirar i explicar contes. Comentar el programa de la televisi que acaben de veure. Practicar lhbit descoltar i saber esperar. Aprofitar qualsevol moment per fer conversa, procurant que cada vegada sexpliquin millor. Quan sortiu amb ells, expliqueu-los sempre on aneu i qu penseu fer. Feu-los saber tamb el nom del lloc que visiteu.

PER FIXAR LATENCI


Observar els detalls de qualsevol cosa que trobin que els cridi latenci. Dibuixar experincies viscudes. Iniciar amb el vostre ajut jocs de regles: oca, parxs, tres en ratlla, domino, Consulteu a la web de l'escola on trobareu un munt de jocs i activitats adreats a la seva edat:
https://sites.google.com/site/somelfaust/infantil

Anar escrivint el seu nom i daltres que siguin del seu inters
(damics i amigues, dels pares, germans, avis, de personatges de contes o dibuixos que li agradin molt...)

PER MILLORAR EL DOMINI DEL SEU COS


Caminar i passejar Saltar, enfilar-se, nedar,.. Anar amb bicicleta. Crrer i fer tombarelles. Jugar amb una pilota. Jugar amb sorra, fang i aigua. Enfilar collarets amb pasta de sopa. Retallar siluetes i fotos de revistes. Fer manualitats senzilles: plegar papers Comenar o seguir amb lhbit de vestir-se, despullar-se, rentar-se sol,.. Fer encrrecs: anar a buscar el pa, el diari,..(esperant-los a la porta de la botiga).

JOCS DE LLENGUATGE I MATEMTIQUES


Escriure el seu nom de tant en tant. i daltres que siguin del seu
inters (damics i amigues, dels pares, germans, avis, de personatges de contes o dibuixos que li agradin molt...)

Comptar coses: les escales de casa, agulles destendre la roba, la compra del supermercat, etc. Buscar paraules llargues, curtes, que comencin amb un so determinat Buscar contraris: lleig/maco, alt/baix, Joc del penjat i del veig veig. . Representar i recordar que s el que ha fet durant el dia (anar al supermercat, a la platja, al parc, un conte, uns dibuixos de la televisi...)

Inflar globus, sonar instruments (flauta, pitos...), bufar espelmes, fer bombolles, bufar paperets, bufar amb canyeta.. Mirar al calendari els nmeros i dies de la setmana.

Jugar amb plastilina, fang, la sorra de la platja, anar enfilant


(trossos de canyetes, pasta macarrons...- ).

Fer puzles, fer


coques i pastissos...

Recordeu que els/les nens/nenes aprenen amb el joc i de la realitat que ens envolta. Han de ser activitats de curta durada per no cansar-se i aix assegurar-nos que capta latenci i ho resol amb xit. Sobretot, han de ser del seu agradat i mai han de ser vistes com una obligaci. By: Nria Laspeas, Mestre Escola Carles Faust