Está en la página 1de 2

Cicle Superior Expressi escrita

COM COMENAR CONTES


COM ACABAR CONTES


Aix era i no era, i si s cert b i si no tamb.... Al temps de la vellria... Conte va mentida explico... Conte ve, conta va, i si no s mentida veritat ser... Conten els saberuts... Conten els vells... Diuen els llibres... En un pas del mn on tenia nas tothom... En un rac del mn que no sabia pas tothom... Era una vegada... Fa molt temps, quan els peixos volaven i els ocells nedaven... Fa molts, molts anys... Heus aqu que... Heus aqu que una vegada... Hi havia una vegada... Un dia, de bon mat... Una nit fosca, molt fosca... Una vegada era... Una vegada hi havia... Vet aqu que en aquell temps que de la palla en feien fems... Vet aqu que en aquell temps que les bsties parlaven i els homes callaven... Vet aqu que en aquell temps que les bsties parlaven, els arbres cantaven i les pedres caminaven... Vet aqu que en aquell temps en qu els ocells tenien dents... Vet aqu que una vegada... Vet aqu un poble pobls on ning tenia nas...

B, i ara prou, que si us deia tot el que s, un altre dia no us podria explicar res. El conte contat ja est acabat i per la xemeneia es puja al terrat. I aquest conte que jo he dit s per al ms eixerit, i aquest conte que hem contat s per al ms espavilat. I catacric, catacrac, el conte s'ha acabat. I catacric, catacrac, el conte s'ha acabat. I catacrac, catacric, el conte ja est dit. I catacric, catacrac, el conte s'ha acabat, i tururut, tururut la rabosa ha vingut i se l'ha emportat i ha passat per un forat i dintre se l'ha quedat. I jo vaig venir per poder-t'ho dir i jo vaig anar per poder-t'ho explicar, perqu si no hagus vingut, no ho hauries sabut. I la rondalla s acabada amb un tall de cansalada i aqu plantem un soc per tornar-hi un altre cop. I mig mn diu que s i l'altre mig mn diu que no, i aneu a saber qui t la ra, i si el conte t'ha agradat dna'l per ben escoltat. I quiquiriquic, el conte ja est enllestit, i cacaracac, el conte ja s'ha acabat. I ser el ms eixerit el que dir primer quiquiriquic. I tot aix s tan cert com que tot el que s madur no s verd, i tot aix s tan segur com que tot el que s verd no s madur. I tot aix que us he explicat s la pura veritat i el que no s'ho vulgui creure que ho vagi a veure i no sortir a ballar a la plaa ni beur vi de la carbassa. I tot aix s tan veritat com que la rondalla s'ha acabat. I si us ha agradat b, i si no tamb.

www.deixantpetjades.blogspot.com

Cicle Superior Expressi escrita

COM COMENAR CONTES


COM ACABAR CONTES


I tot aix s tan veritat com si no hagus passat. I tot aix que us he explicat ha passat i no ha passat. Si no ha passat s mentida i si ha passat s veritat. I van viure felios tot menjant anissos. I van viure felios i ens van donar anissos. I ver aqu un gat, i vet aqu un gos, i vet aqu el conte que ja s'ha fos; i vet aqu un gos, i vet aqu un gat, i vet aqu el conte que s'ha acabat. Si aquesta rondalla t'agrada menja-te-la fregida, si fregida no t'agrada menja-te-la torrada, si tampoc no t'agrada menja-te-la pelada, i si encara no t'agrada llena-la dalt de la teulada.

www.deixantpetjades.blogspot.com

También podría gustarte