Está en la página 1de 2

Computer Networks

1. Which protocol is used to look up an IP address from a known Ethernet address?


A. TCP
B. RARP
C. ARP
D. IP
Answer :B

2. If an Ethernet port on router was assigned an IP address of 172.16.112.1/20, what is the maximum number of hosts
allowed on this subnet?
A. 2046
B. 8190
C. 4094
D. 4096
E. 1024
Answer :C

3. At which OSI layer does data translation and code formatting occur?
A. Network
B. Physical
C. Data link
D. Transport
E. Session
F. Presentation
Answer :F

4. Which one of the following is a reason to use a hardware address?


A.To transmit a packet from one local device to another local device.
B.To transmit a frame from one interface to another interface.
C.To obtain a vendor code/serial number from the user.
D.To transmit data from one local device to remote device across Internet.
E.To contain logical information about a device to use an end-to-end transmission.
Answer :B

5. What is the purpose of Inverse ARP?


A.It is used to map a known DLCI to an IP address
B.It is used to map a known DLCI to a MAC address
C.It is used to map a known IP address to a MAC address
D.It is used to map a known MAC address to an IP address
E.It is used to map a known MAC address to DLCI
Answer :A

6. What OSI layer is FRAME-RELAY mapped to?


A.Network
B.Transport
C.Data Link
D.Physical
Answer :C

7. What Channel is provided by ISDN BRI?


A.2B+1D
B.30B+1D
C.23B+1D
D.2D+1B
Answer :A

8. Which one of the following is a Class C IP address?


a. 10.10.14.118 b. 135.23.112.57
c. 191.200.199.199 d. 204.67.118.54

Answer : d

9. Which of the following protocols does FTP use?


a. SNMP b. TCP/IP
c. ICMP d. UDP

Answer : b

10. ARP (Address Resolution Protocol) is used to:


a. Resolve a know host name to its corresponding IP address.
b. Resolve a known IP address to its corresponding MAC address
c. Resolve a known IP address to its corresponding host name.
d. Resolve a known MAC address to its corresponding IP address.

Answer : b

11. Match the following:


A. Repeaters 1. Data Link Layer
B. Bridges 2. Network Layer
C. Routers 3. Physical Layer
a. A --->2, B--->3, C--->1
b 1--->C; 2---->A; 3 --->B
c. 1--->C; 2---->B; 3 --->A
d. 1--->A; 2---->B; 3 --->C
Answer : c

12. Which of the following is true of a Switch?


a. Switches forward packets based on IP address.
b. Switches forward packets based on MAC address.
c. Switches forward packets based on IPX address.
d. Switches forward packets based on Layer3 protocol.

Answer : b

13. Two sub layers of OSI Data Link layer are which of the following?
a. Logical Link Control, Data Link Control
b. Media Access Control, Physical Layer Control
c. Logical Link Control, Media Access Control
d. Data Link Control, Physical Layer Control

Answer : c

14. 11. Match the following:


1. Segments A. Associated with Data Link Layer
2. Packets B. Associated with Network Layer
3. Frames C. Associated with Transport Layer
a. 1--->A; 2---->C; 3 --->B
b 1--->C; 2---->A; 3 --->B
c. 1--->C; 2---->B; 3 --->A
d. 1--->A; 2---->B; 3 --->C
Answer : c

15. Which wireless data communication type has a high data rate but is limited to very short distances?
A.Infrared
B.Broadband Personal Communication Service (PCS)
C.Narrowband
D.Spread spectrum
Answer :A

16.Which of the following is not a reason to use fiber-optic cables for point to point data transmission?
A.Need to assure data security.
B.Avoidance of ground loops.
C.Data-transfer rates too low to use metal cables.
D.Elimination of spark hazards.
.Answer :c

17. What method allows large number of independent, selectable channels to exist on a single fiber?
A.Frequency division multiplexing
B.Time division multiplexing
C.Analog Modulation
D.Phase Modulation
.Answer :a

18. You are asked to evolve a TCP/IP addressing scheme for your Organization. How many network numbers (subnet number)
must you allow when you design the network for your organization?
a. One subnet for each Host
b. One for each subnet, one for each WAN connection
c. One for each network card
d. One for each WAN connection only
Answer: b