CATÀLEG ESPELEOLÒGIC (SURGÈNCIES

)
Les que anomenem SURGÈNCIES TEMPORALS, son llocs on brolla gran quantitat d’aigua neta i clara durant un període de temps indefinit, però relacionat directament amb la pluviometria recollida. Els Ports son un massís calcari , molt carstificat, que “xucla” literalment l’aigua com si fos una esponja i la transporta per les seves entranyes fins emergí pels popularment coneguts, Ullals i Bufadors . Al Port, no tenim, com a altres serralades ( Pirineus, Cantàbria...), grans surgències físicament penetrables que possibiliten l’existència d’importants sistemes espeleològics. Aquí, en tenim moltes de petites o mitjanes. Sense tenir una relació directa entre elles, defineixen zones de drenatge i espais carstificats on la possibilitat de trobar noves cavitats es mes gran.

LLISTAT DE SURGÈNCIES TEMPORALS

ZONA: LLORET – COVALTA – CARAMELLA.
S- 1 S- 2 S- 3 S- 4 S- 5 S- 6 Surgències de la Caramella. Bufadors de Covalta. Bufadors de Lloret. Surgència Raco del Moro. Surgència de Barretes. Surgència Canal de l´Aigua.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: BARRANC DE LA VALL.
S- 7 S- 8 S- 9 S- 10 S- 11 S- 12 S- 13 Ullal de Pascual. Surgència del Barro - Segall Ullal font Paradis. Ullals font del Bosc. Surgència de Canal de Sitja. Surgència Mina de Dalt. Surgència Mina de Baix.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: BARRANC DE LES CARROVERES.
S- 14 S- 15 Bufador de Carroveres. Bufador de Gotellera.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: PANTANO DE LA SENIA.
S- 16 S- 17 Surgència de Rosegadors. Surgència del Pantano.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: BARRANC DE LA FOU.
S- 18 S- 19 S- 20 S- 21 S- 22 S- 23 S- 24 S- 25 S- 26 S- 27 Surgència del cap del Pantano. Bufador del Contador. Surgència del Barranc 1. Surgència del Barranc 2. Surgències del B. Del Salt. Surgències Font del Teix /Fou. Surgències de La Fou. Surgència de l´Entronador. Bufador de Rivets. Ullal B.del Salt.

S- 28 S- 29

Surgències del B. del Presseguer. Surgències del B. de les Tosques/Fou.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: REGATXOL – ULLDEMO.
S- 30 S- 31 S- 32 S- 33 S- 34 S- 35 S- 36 Surgències B.de les Carboneres. Ullal de la Figuerasa. Ullal del Cremat. Surgència del B. de les Tosques/Ulldemo. Surgència afluent canal del Rito. Ullal del Tall Nou. Bufador del Regatxol.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: RIU ALGARS
S- 37 S- 38 S- 39 S- 40 Forat del Riu Algars. Surgències del B. de la Paridora. Surgències del B. de Pell Negra. Ullal del Mas de Pau.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: FRANQUETA – CANALETES.
S- 41 S- 42 S- 43 S- 44 S- 45 Ullals de Barrina. Surgència – Engolidor de la Canal del Bacó. Ullals de Puça. Ullals del B.de Pique. Surgència Font Canaleta.

LOCALITZACIÓ:

S- 46

Cova del Conill. ( Horta de Sant Joan )

ZONA: PAÜLS.
S- 47 S- 48 S- 49 S- 50 S- 51 S- 52 S- 53 S- 54 S- 55 Font del Morello. Font de l´Escudelleta. Font de les Glories. Font de Coves Rojes. Fonts de Sant Roc. Els Ullals. Ullal de la Fonteta. Les Fonts. Fonts de la Vall d´en Baiges.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: VALLFIGUERA – TOSCAR.
S- 56 S- 57 S- 58 S- 59 S- 60 S- 61 Font de L´Ullal. Fonts del Toscar. Font de Cova Pintada. Surgència de la Vall Cervera. Surgència de la Vall Figuera. Surgència de l´Engorjat.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: MASCAR.
S- 62 S- 63 Surgència del Mascar. Surgència de la Mola.

LOCALITZACIÓ:

ZONA: TEIX – PATORRAT.
S- 64 S- 65 S- 66 S- 67 S- 68 Bufador de la Font del Teix. Bufador del B. de la Coscollosa. Surgència de la Femellassa. Surgències del B. de Patorrat. Surgència de la Guimerana.

LOCALITZACIÓ:

S- 69

Bufadors de Rossell. ( Rossell )

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful