Está en la página 1de 4

TABLE OF SPECIFICATION  –  (GR.

 (GR. 10 –  ARTS)
 ARTS)
SECOND QUARTER EXAM.

DOMAINS
TOPIC NO. OF ITEMS TYPE OF TEST ITEM REPLACEMENT
KNOWLEDGE ANALYSIS APPLICATION
TECHNOLOGY  –  BASED
 BASED ART
A. COMPUTER/DIGITAL ARTS
- Origin and early Stages 2 2 Multiple Choice 1,2
- The Philippine Scene 3 3 Multiple Choice 3,4,5
- Digital Arts in the Hands of Everyone 3 2 1 Multiple Choice 6,7,8
B. MOBILE PHONE ART/COMPUTER
GENERATED IMAGES
- Mobile Phone Art 1 1 Multiple Choice 9
- Program and Applications 11 11 Identification 10-20
C. DIGITAL PHOTOGRAPHY 5 5
TOTAL 25 19 5 5
SECOND QUARTER EXAMINATION IN ARTS  –  GR.
 GR. 10
SCHOOL YEAR 2016  –  2017
 2017

 NAME: __________________
_______________________________
____________________
_______ YEAR
YEAR & SECTION:
SECTION: _________________
_________________ SCORE:
SCORE: _________
Direction: choose the letter of the correct answer and write the
th e letter on the space provided for.

 _____1. The kind of art that first come


come on the scene in the earlyearly 1960s.
a. Modern art b. digital art c. technology d. media
 _____2. The century when technology
technology has literally
literally taken
taken over
over every aspect
aspect of life.
life.
th th st
a. 20 century b. 19 century c. 21 century d. 18th century
 _____3.
 _____3. They were influenced by the technology trend in art.
a. Filipino artist b. American artist c. Chinese d. Japanese
 _____4. They
They earned quite a reputation
reputation for
for their talents
talents and were
were highly in demand
demand in the field
field
of technology based art.
a. Chinese illustrators
illustrato rs b. Japanese illustrators c. Filipino illustrators
illustrator s d. American illustrators
illustrator s
 _____5. Filipino
Filipino animator
animator become
become equally sought after after for some of
of the major
major film production
production
companies in _____________.
a. London b. United States c. China d. Japan
 _____6. It is an applied
applied science
science that has
has invaded every aspectaspect of modern
modern life.
a. art b. music c. device d. technology
 _____7. Arts that make
make use of electronic
electronic and mechanical
mechanical devices.
devices.
a. digital arts b. modern arts c. traditional arts d. mechanical arts
 _____8. How to determine
determine the role or function of of artworks?
a. evaluate their utilization
 b. combination of art elements
c. applying art principles
d. all of the above
 _____9. Which
Which of the following is NOT an example example of a handheld
handheld unit?
a. laptop b. android phone c. computer d. phablets

10-20. Direction: Choose


Choose the correct answer from the pool of
of words inside the box. Write
Write the letter on the space
space
provided before the number.

a.  pixlr f. flip gram  j.  picsart


 b.  pic collage
collage g. snap seed k.  pic monkey
monkey
c.  photo booth h. instagram
d.  photo grid i. magic mirror booth
e. doodle booth

 _____10. A powerful,
powerful, free
free image
image editor.
 _____11. Allow
Allow you to make
make collages
collages incorporating
incorporating photos,
photos, stickers,
stickers, text and frames
frames
 _____12. A fast and fun way to share images
images with others.
others.
 _____13. An iPad application
application that enables
enables you to doodle on your images
images using available
available
stickers.
 _____14. A downloadab
downloadable le application
application that allows you to bring your
your photos to life
life in short
videos set to music.
 _____15. A photo
photo application
application that
that enables you to enhance,
enhance, transform, and share your photo,
a free downloadable version for android phones is available.
 _____16. A downloadab
downloadable le application
application for android
android phones
phones that allows
allows you to make collages
collages
out of images from your photo gallery.
 _____17. An application
application for taking
taking photos andand videos using an iPad
iPad or iPad mini.
 _____18. A free photo editor
editor and drawing
drawing application,
application, as well as
as a social
social network for you to
share your art with others.
 _____19. An iPhone applicatio
applicationn that allows
allows you to take amusing,
amusing, distorted
distorted images,
images, simulating
simulating
camera affects.
 _____20. A free online photo editing
editing tool that
that provides filters, frame,
frame, text, and effects
effects to
manipulate your images.

21-25. computer 
KEY ANSWER  –  GR.
 GR. 10 ARTS
Second Quarter Exam.

1.  b
2. c
3. a
4. c
5.  b
6. d
7. a
8. d
9. c
10. a
11.  b
12. h
13. e
14. f
15. g
16. d
17. c
18.  j
19. i
20. k
21-25. varied answer
Possible Answer
We should avoid taking shots facing the light because this world makes your subject back-lit and most of the details
would be lost in shadow.