Está en la página 1de 9

Formación Temprana – 7

Área Lectura y Escritura


Resultados de aprendizaje

- Conocer vocabulario relacionado con hobbies y deportes.


- Utilizar vocabulario relacionado con hobbies y deportes.

Contenidos

1. Hobbies vocabulary
2. Sports vocabulary

Hobbies and Sports Vocabulary


Al igual que en las guías previas de formación temprana, se recomienda utilizar un diccionario físico
u online para realizar las actividades que aquí se proponen.

Ejercicio 1
Completa las imágenes con el número de su correspondiente imagen y luego agrega una pequeña
definición.

Vocabulario Significado

1. Pitch / Court
2. Win
3. Match
4. Referee

5. Racket
6. Spectator / Fan
7. Half time
8. Draw

9. Commentators
10. Athletics

Servicios Académicos para el Acompañamiento y la Permanencia - PAIEP


Primera Edición – 2017
En caso de encontrar algún error, contáctate con PAIEP – USACH al correo
Lecturayescritura.paiep@usach.cl 1
Ejercicio 2
Complete using the correct form of the words in the box.
Course
1. We used to go skating at the ice ____________ every Saturday. Court
2. Keith had never seen such a large golf ___________ until he went to Scotland. Pitch
3. We all met at the basketball ___________ at half past three.
Ring
4. It’s called a boxing _____________, but it’s actually square!
Rink
5. For the 800 meters race, you have to run around the ___________ twice.
Track
6. The football match had to be called off because the __________ was flooded.

Beat
7. Our team _________ until half time, but in the second half the other team _______
Win
Three goals, and so they ___________ us. But it was a great march!
Score

8. Adrian got a new fishing _________ for his birthday. Bat


9. Can I borrow your tennis ________?
Stick
10. Why are hockey __________ such a strange shape?
Rod
11. I’d spend hours putting linseed oil on my cricket _________ to keep the wood strong.
Racket

Ejercicio 3
Encierra la frase o palabra correcta.

1. The umpire / referee blew the whistle and the most important football match I’ve played
began.
2. We used to play rugby in the winter term, football in the spring term, and we’d do athletics
/ sport and swimming in the summer term.
3. Do you fancy a game / play of cards?
4. I only do magic tricks for fun. I’ve never thought of becoming an amateur / a professional
magician.
5. The play was so boring, we walked out during half time / the interval.
6. Coventry City equaled / drew 3 – 3 with Sunderland in the match last Saturday.

Servicios Académicos para el Acompañamiento y la Permanencia - PAIEP


Primera Edición – 2017
En caso de encontrar algún error, contáctate con PAIEP – USACH al correo
Lecturayescritura.paiep@usach.cl 2
7. Spectators / Viewers who watched last week’s programme will remember we were looking
at the history of baseball.
8. We got through to the final / finale, but then lost to Cirencester.
9. Most people prefer films which have a happy end / ending.
10. Would all opponents / competitors please make their wait to the starting line?

Phrases and collocations


Las collocations son palabras que se usan regularmente juntas omitiendo reglas gramaticales ya que
lo que prima es la asociación.

- Make the best of something


Best - Do your best
- The best at sth / doing
- Have / take / get a chance to do
- Have a chance of doing
Chance - Some / little / etc. chance of doing
- The chances of doing
- Take a chance on something
- Chance of a lifetime
Go - You go
- Have a go
- In height
Height - Afraid of height
- Height of something
Mad - Mad about / on something
- Go / become mad
Pleasure - Take pleasure in sth / doing
- Gain / get pleasure from sth / doing
Popular - Popular with / among
- (on) the opposite side
Side - (on) the far side
- Side with sob
- On the winning / losing side
Talent - Have a talent (for sth / doing)
- Talent contest
- On time
- Just in time
Time - The whole time
- High / about time
- Take your time
- Take time to do

Servicios Académicos para el Acompañamiento y la Permanencia - PAIEP


Primera Edición – 2017
En caso de encontrar algún error, contáctate con PAIEP – USACH al correo
Lecturayescritura.paiep@usach.cl 3
- Takes up your time
- Spend time doing
- Spend time on
- At/for a certain time
- Time passes
Time - Find time to do
- Make / find time for
- For the time being
- Have a good /nice time
- Tell the time
- Free/spare/leisure time
- Turn around/away
- Turn something over
Turn - In turn
- Take turns
- Take it in turns
- To do your turn

Ejercicio 4
En base a la tabla de phrases and collocations escoge la mejor opción para cada oración.

1. Why don’t you ________ a go? It’s not difficult.

a) Make
b) Have
c) Do
d) Set

2. Carl wasn’t very good at mountain climbing as he’s afraid of ________.

a) Highs
b) Highness
c) Heights
d) Height

3. There’s little ____________ of our getting into the final.

a) Opportunity
b) Chance
c) Luck
d) Fortune

Servicios Académicos para el Acompañamiento y la Permanencia - PAIEP


Primera Edición – 2017
En caso de encontrar algún error, contáctate con PAIEP – USACH al correo
Lecturayescritura.paiep@usach.cl 4
4. Rachel is mad _______ the Eurovision Song Contest.

a) From
b) Against
c) For
d) About

5. Just __________ your best – that’s all anyone can ask of you.

a) Do
b) Make
c) Be
d) Have

6. It’s ________ time you learned to swim.

a) Big
b) Tall
c) High
d) Far

7. Grandma __________ a lot of pleasure from gardening.

a) Does
b) Has
c) Makes
d) Gets

8. __________ your time – don’t rush.

a) Tell
b) Find
c) Spend
d) Take

9. Each player takes it _______ turn to roll the dice.

a) On
b) In
c) At
d) To

Servicios Académicos para el Acompañamiento y la Permanencia - PAIEP


Primera Edición – 2017
En caso de encontrar algún error, contáctate con PAIEP – USACH al correo
Lecturayescritura.paiep@usach.cl 5
10. Time ______________ so quickly when you’re doing something enjoyable.

a) Takes
b) Spends
c) Passes
d) Finds

11. Our new coach is popular _______ the whole team.

a) For
b) To
c) By
d) With

12. She’d _____________ hours lying on her bed, reading.

a) Spend
b) Take
c) Make
d) Pass

13. He’d been planning to leave the team the _________ time, and hadn’t told anyone.

a) Complete
b) Whole
c) Total
d) Full

14. I’m not siding __________ her because she’s my sister, but because she’s right.

a) From
b) For
c) To
d) With

Servicios Académicos para el Acompañamiento y la Permanencia - PAIEP


Primera Edición – 2017
En caso de encontrar algún error, contáctate con PAIEP – USACH al correo
Lecturayescritura.paiep@usach.cl 6
Key – Hoja de respuestas
Ejercicio 1

8 9

10

3
2

1
5

6
4

Servicios Académicos para el Acompañamiento y la Permanencia - PAIEP


Primera Edición – 2017
En caso de encontrar algún error, contáctate con PAIEP – USACH al correo
Lecturayescritura.paiep@usach.cl 7
Ejercicio 2

1. We used to go skating at the ice rink every Saturday.


2. Keith had never seen such a large golf course until he went to Scotland.
3. We all met at the basketball court at half past three.
4. It’s called a boxing ring but it’s actually square!
5. For the 800 meters race, you have to run around the track twice.
6. The football match had to be called off because the pitch was flooded.

7. Our team was winning until half time, but in the second half the other team scored
Three goals, and so they beat us. But it was a great march!
8. Adrian got a new fishing rod for his birthday.
9. Can I borrow your tennis racket?
10. Why are hockey sticks such a strange shape?
11. I’d spend hours putting linseed oil on my cricket bat(s) to keep the wood strong.

Ejercicio 3

1. The referee blew the whistle and the most important football match I’ve played began.
2. We used to play rugby in the winter term, football in the spring term, and we’d do athletics
and swimming in the summer term.
3. Do you fancy a game of cards?
4. I only do magic tricks for fun. I’ve never thought of becoming a professional magician.
5. The play was so boring, we walked out during the interval.
6. Coventry City drew 3 – 3 with Sunderland in the match last Saturday.
7. Viewers who watched last week’s programme will remember we were looking at the history
of baseball.
8. We got through to the final, but then lost to Cirencester.
9. Most people prefer films which have a happy ending.
10. Would all competitors please make their wait to the starting line?

Servicios Académicos para el Acompañamiento y la Permanencia - PAIEP


Primera Edición – 2017
En caso de encontrar algún error, contáctate con PAIEP – USACH al correo
Lecturayescritura.paiep@usach.cl 8
Ejercicio 4

1. B
2. C
3. B
4. D
5. A
6. C
7. D
8. D
9. B
10. C
11. D
12. A
13. B
14. D

Servicios Académicos para el Acompañamiento y la Permanencia - PAIEP


Primera Edición – 2017
En caso de encontrar algún error, contáctate con PAIEP – USACH al correo
Lecturayescritura.paiep@usach.cl 9