Está en la página 1de 4

NR. 625

2 februari 2016

Twee wekelijkse nieuwsbrief van de Margrietschool

2016 Twee wekelijkse nieuwsbrief van de Margrietschool Vertelrooster Weet ik veel? Salomo mag aan God vragen
2016 Twee wekelijkse nieuwsbrief van de Margrietschool Vertelrooster Weet ik veel? Salomo mag aan God vragen
2016 Twee wekelijkse nieuwsbrief van de Margrietschool Vertelrooster Weet ik veel? Salomo mag aan God vragen
2016 Twee wekelijkse nieuwsbrief van de Margrietschool Vertelrooster Weet ik veel? Salomo mag aan God vragen
2016 Twee wekelijkse nieuwsbrief van de Margrietschool Vertelrooster Weet ik veel? Salomo mag aan God vragen
2016 Twee wekelijkse nieuwsbrief van de Margrietschool Vertelrooster Weet ik veel? Salomo mag aan God vragen

Vertelrooster Weet ik veel? Salomo mag aan God vragen wat hij maar wil. Hij kiest niet voor rijkdom, maar voor wijsheid. Dat hij inderdaad een wijze koning is, blijkt als er twee vrouwen bij hem komen die ruzie maken om een kind. Koning Salomo heeft een slim plan om te ontdekken wie de moeder van het kind is. 1 Koningen 3 en 4

Super! Koning Salomo liet een prachtige tempel bouwen en een schitterend paleis. Ook schreef hij veel wijze spreuken en mooie liefdesliederen. 1 Koningen 6+7; Spreuken 1; Hooglied 1 en 8.

Lied van de maand: O, Grote God die liefde zijt, lied 838

Agenda voor komende weken:

Donderdag 4 februari: koffieochtend voor de ouders van groep 4 Vrijdag 19 februari: studiedag, alle kinderen vrij

groep 4 Vrijdag 19 februari: studiedag, alle kinderen vrij Jarigen Hoera, we vieren de verjaardagen van:
groep 4 Vrijdag 19 februari: studiedag, alle kinderen vrij Jarigen Hoera, we vieren de verjaardagen van:

Jarigen Hoera, we vieren de verjaardagen van:

Lilliyame El Kandoussi (3) op 6 februari Lucas van Lynden (5) op 6 februari Louis Fuchs (1A) op 9 februari Femke Roubos (3) op 10 februari Rosanna Losada Quint (4) op 12 februari Anne Lenting (8) op 14 februari Steven van Hal (1A) op 15 februari

We feliciteren jullie met je verjaardag en hopen dat jullie een gezellige feestdag hebben.

De busjes We sparen dit schooljaar voor Mano a Mano, een stichting die bouwprojecten heeft in de Dominicaanse Republiek. Hermeline heeft de busjes geleegd; er zat van januari €39,94 in. En Nariman heeft vanochtend €98,43 gestort van de laatste maanden. Hartelijk dank!

Verloren gevonden?

de laatste maanden. Hartelijk dank! Verloren – gevonden? 1) Bjorn uit groep 6 heeft een zwarte
de laatste maanden. Hartelijk dank! Verloren – gevonden? 1) Bjorn uit groep 6 heeft een zwarte

1) Bjorn uit groep 6 heeft een zwarte AH tas met groene opdruk afgelopen vrijdag bij het hek bij de Haverlanden laten staan, toen de klas op weg ging naar het schoolschaatsen. In de tas zaten een paar schaatsen; ijshockey schaatsen mt 34- 37 in de kleur zwart-grijs-rood. En een donkerblauwe spijkerbroek mt 134-140. Wij hopen dat iemand ze gevonden heeft of weet waar ze zijn, we willen ze heel graag terug. Alvast bedankt!

2) Heel veel van de spullen op de foto (zie vorig Margrietje) liggen er nog! Allemaal mooie gevonden voorwerpen. Komt u even langs om te kijken of er iets van u bij ligt? Anders gaat het in de Zak (Kledingbank etc.)

3) Nog steeds vinden we fietssleutels, die wij niet terug kunnen geven aan de eigenaar omdat er geen naamlabel aanhangt. Wilt u de naam van uw kind aan de fietssleutel hangen?

kunnen geven aan de eigenaar omdat er geen naamlabel aanhangt. Wilt u de naam van uw

Van de OC Alle kokers of kooksters van de boerenkool hartelijk dank. Er was weer helemaal genoeg en het smaakte heerlijk. Fijn dat zoveel ouders (van de OC maar ook anderen) meehelpen met uitdelen en

(van de OC maar ook anderen) meehelpen met uitdelen en opscheppen. Alleen zo kunnen we deze

opscheppen. Alleen zo kunnen we deze gezellige activiteit mogelijk maken. Volgend jaar graag weer!

Reminder schoolfotograaf Als bijlage bij dit Margrietje ontvangt u een reminder van de schoolfotograaf: als u foto’s wilt bestellen, doet u dat dan op tijd!

Groep 1-2 Het thema kunst hebben we afgerond. We hebben met de kleuters 4 weken genoten van alle creatieve opdrachten. De komende weken werken we met het thema "familie". De kleuters mogen allemaal een babyfoto van zichzelf meenemen en hun geboortekaartje. Vrijdag 5 februari mogen de ouders komen kijken bij de dansles. De kinderen zijn al een paar weken flink aan het oefenen geweest en willen dat natuurlijk graag laten zien aan de ouders. Groep 1-2 a danst van 9.45 - 10.30 uur groep 1-2 b danst van 10.30 - 11.15 uur groep 1-2 c danst van 11.15 - 12.00 uur

Groep 3

Wat een leuk thema heeft kern 7. We schrijven brieven alsof we op een onbewoond

eiland zitten…

kunnen zelfs het woord schatkaart al

maken schatkaarten en

kunnen zelfs het woord schatkaart al maken schatkaarten en schrijven! Natuurlijk gaat het verhaal van deze

schrijven! Natuurlijk gaat het verhaal van deze week ook over piraten. Afgelopen donderdag heeft de klas het verhaal voor gelezen via de video aan het team. Dat was wel heel speciaal om te doen!

Alle Cito-toetsen zijn klaar en we gaan nu de rapporten maken. Wilt u thuis kijken of u nog een rapport thuis heeft? We missen er nog een paar! We hebben ontdekt dat we als klas het beste zijn in spelling en dat we rekenen het lastigst vinden. Vooral de verhaaltjes waar je een som uit moet halen. Mama heeft 3 zakken met koekjes, in elke zak zitten er 5. Hoeveel koekjes heeft mama samen in de 3 zakken? Nu oefenen we met verhaaltjes sommen met het thema van kern 7. Hoe leuk! Spaart u nog flessen met een brede opening voor ons? Alvast bedankt!

Groep 4 De drukke toetsperiode is weer voorbij. De kinderen hebben hard gewerkt en we zijn druk bezig om de resultaten te verwerken. Vorige week donderdag hebben we heerlijke boerenkool gegeten. Het was gezellig, OR en alle ouders die gekookt hebben: dank! De griep is ook in onze klas toegeslagen. Het is al weken geleden dat we als klas compleet waren. We hopen dat het snel weer voorbij is, alle kinderen die nu nog ziek zijn:

beterschap!! Deze week staan woordpakket 33 & 34 centraal, volgende week 35 & 36. Het is fijn om te merken dat er thuis goed gelezen wordt. Denk aan de leespaspoorten: een cadeautje is zeker verdiend als de stickerkaart vol is. Op onze weblog staan regelmatig foto`s en nieuwtjes over onze groep. Neem vooral een kijkje!

Nieuws uit groep 5 We zijn hard aan het werk in groep 5. Allereerst met de Citotoetsen. Deze worden deze week zo veel mogelijk afgerond. Ook het ‘gewone’ werk gaat gewoon door. Eind van de week hebben we een bloktoets van Taal en begin volgende week die van Rekenen. Volgende week, na de toets, ronden we dit blok van Taal af. De kinderen zijn druk bezig met het maken van een poster van hun favoriete dierentuin-dier. Op de poster moeten leuke weetjes en interessante informatie komen te staan.

Deze informatie wordt gevonden in boeken, maar ook op internet. We hebben met elkaar besproken hoe je iets zoekt op internet. Volgende week mogen de kinderen dan hun posters presenteren. U hoort hier wellicht nog wel wat over. Verder missen we deze weken natuurlijk juf Marita. Het gaat gelukkig al wat beter met haar zoon. Vorige week kon juf Ellen gelukkig invallen en deze week komt juf Inge. Voor de thuis-oefenaars: we werken deze weken aan de woordpakketten 21-24. Deze kunt u vinden op de site. Daarnaast blijven de tafels altijd goed en belangrijk om veel te oefenen. Hoe verder we met rekenen komen, hoe handiger het is om deze goed en snel te kennen!

Groep 6 Heerlijk geschaatst afgelopen vrijdag!

te kennen! Groep 6 Heerlijk geschaatst afgelopen vrijdag! Wat een gezellige en welverdiende activiteit na al

Wat een gezellige en welverdiende activiteit na al die toetsen die we de afgelopen weken hebben gemaakt. Blauwe plekken, blaren, rode wangen, natte broeken, maar wat was het leuk! En de boerenkool, de dag ervóór, was ook al zo heerlijk. Alle ouders die geholpen hebben met koken en met brengen en halen, hartelijk bedankt. Foto’s van het schaatsen komen op de weblog van groep 6 te staan. En nu is het al weer februari. Deze week is er op woensdag de toets Topo van Drenthe. Op donderdag nemen we het controledictee van WP 17-24 af. Het is een groot dictee. De kinderen hebben een uitdraai in hun map gekregen met de spellingsmoeilijkheden die we toetsen. De categorieën die we nu moeten beheersen, zijn best moeilijk. Ondersteuning bij het oefenen door u als ouders en verzorgers, is belangrijk. We vragen u dan ook om regelmatig even mee te kijken naar het huiswerk en de kinderen daar waar nodig te helpen bij het plannen en het studeren. Ook de spreekbeurten zijn gepland. Een stappenplan, voorzien van datum zit voorin de map van uw kind. Op donderdag 11 februari is er een toets geschiedenis.

Met taal beginnen we aan een nieuw thema:

Sport. Misschien vindt u het leuk om eens te lezen hoe zo’n thema is opgebouwd. We starten het thema met een film. In de themafilm zien we hoe een denksportwedstrijd tussen de teams van twee kinderen wordt verslagen als een spannende voetbalwedstrijd. In de lessen daarop leren we veel nieuwe woorden rond het thema sport (Woordenschat). We leren nieuwe sportuitdrukkingen, sporttaal en het verschil tussen mening en feit (Taal verkennen). We luisteren naar sportverslagen en voeren daar samen denkgesprekken over (Spreken en Luisteren) en schrijven tot slot zelf een sportverslag (Schrijven) dat we aan elkaar presenteren. En dat in drie weken tijd! Wie weet ontdekken we heuse verslaggevers in groep 6.

Groep 7-8 We zijn klaar met de cito’s. De kinderen hebben hard gewerkt. De kinderen van groep 8 hebben hun advies gekregen voor het voortgezet onderwijs. Het is een spannende tijd. Ook zijn er op de verschillende scholen allerlei lessen voor de kinderen van groep 8. Dat maakt het voor de kinderen allemaal dat het een stap dichterbij komt. Een nieuwe levensfase. Mooi om te zien dat de kinderen hier aan toe zijn. Nu is het werken naar de eindcito. Er wordt dan gekeken of het advies klopt en of de kinderen echt op hen plek zijn. Spannend nog allemaal. Afgelopen week hebben we genoten van de heerlijke boerenkool met worst, jus en zelfs was er een schaaltje spekjes. Het was heerlijk. Als afsluiting van het harde werken voor de Cito’s zijn we vrijdag wezen schaatsen. Het was super gezellig. De foto’s staan op het weblog. Vrijdag 12 februari heeft groep 7-8 een klassenfeest/verjaardag juf/meester met het thema “goed fout”. Natuurlijk is er een prijs voor de “beste” outfit! 19:00-21:00 uur. Donderdag start groep 8 met de EHBO lessen. De ouders hebben via de mail het rooster al gekregen. Na de meivakantie willen we beginnen met de musical. Als er ouders zijn die willen en kunnen helpen graag! (vrijdagmiddag) Graag even een mailtje naar ons:

Gevonden voorwerpen Ze lagen deze week uitgesteld in het speellokaal En liggen er grootdeels nog steeds!!!

Gevonden voorwerpen Ze lagen deze week uitgesteld in het speellokaal En liggen er grootdeels nog steeds!!!
Gevonden voorwerpen Ze lagen deze week uitgesteld in het speellokaal En liggen er grootdeels nog steeds!!!