Está en la página 1de 1

CK F FK MM

www.tnpscquestionpapers.com

& A

(D.T.Ed.)

115. The learning material in the course book for std 3 has
plenty of ____
A. examples
B.visuals
C. exercises
D. language games
116. Workbooks are meant for the structural items
A. re-inforcing
B. revising
C. practicing
D. introducing
117. using a handbook ____ the work load of the teacher
A. completes
B. increases
C. enhances
D. reduces
118. Force and aft is a ____ game.
A. word
B. spelling
C. structure
D. grammar
119. To teach English well a teacher of English should be
____ in English
A. good
B. correct
C. sound
D. XHQW
120. The ______ play are important part in producing
voiced sounds
A. lips
B. tongue
C. vocal cord D. palate
Complete the following with suitable words from
the following
How could the moon be wrapped in such an atmosphere
as an essential ____ (121) for colonization? This
question would spur further ____(122) of the polar
regions of the moon having water frozen into a few
million tones of ice. Since ice is ____(123) of
Hydrogen and Oxygen according to elementary
Chemistry, one should ____(124) that Oxygen has
long been present, though it has remained trapped in
the company of the other element in the polar moon.
121.
A. Condition
B. thought
C. prerequisite
D. situation
122.
A. YHULFDWLRQ
B. discovery
C. exploration
D. expedition
123.
A. element
B. compound
C. substance
D. compound
124.
A. think
B. presume
C. negate
D. prove
125.Robert, I have forgotten my adding machine . Can I
borrow ________ please ?
A. mine
B.yours C. ours D. his
126.Children!I am going to the beach, I have already got
my bathing suit. Has everyone got _______ ?
A. Theirs
B. yours C. mine D. his
127.A
A young boy is playing video game with Tom, who is
he? Oh Mark? He is a fried of ____A. Ours
B. yours C. his
D. ours
128. Tom! Sarah! There are two dogs in the garden. I know
that the big one is yours, but what about the little one?
It is __________ too.
A. Ours
B. yours C. their D. mine
129. Who do you think _____ is ? Certainly not an angle.
A. He
B. I
C. His
D. you
130. How do you know___? They are my closest neighbours!
A. him
B. them C. their D. none
131.The wind is blowing hard. Here wind means
A. Rhymes with pinned B. UK\PHVZLWKQG

A. both a and b
D. none
132. My books are lying on the table. Here lying means
A. Telling a lie
B. being in a vertical
position
C. being in a horizontal position
D. none
133.The kids are going to watch TV tonight.
What time is it? I have to set my watch. Here watch is a
A. Homonyms
B. homograph
C. homophones
D. none
134.Please try not to __________ paper.
A. Waist
B. waste C. wrist D. none
Complete the paragraph with suitable words
Yesterday evening we visited some friends. ______
(135)and our daughter are friends. Their daughter
________(136). The cat just had 8 kittens. One kitten
followed our daughter all evening. When our daughter
sat down ________(137)the kitten sat at her feet. When
our daughter_________(138)the kitten followed her.
When it was time to go, the kitten followed our
daughter_________(139). When we opened the car
________(140)kitten jumped into the car. Our
daughters friend gave_________(141). We______
(142)it home with us. But I am allergic to cats !
135.A. their daughter
B.there daughter
C. theyre daughter
D. none
136.A.have a cat
B. has a cat
C. had a cat
D. none
137. A. in the couch
B. inside the couch
C. on the couch
D. none
138. A. to outside
B. go outside
C.went outside
D. go to outside
139. A. to our car
B.at our car
C.from our card
D. with our car
140. A. door
B. door, the
C. at the door
D. none
141. A. our daughter the kitten B.the kitten to our daughter
C. both a and b
D.the kitten our daughter
142. A. brought
B. broughted
C. bring
D. none
143. My father _________ excuses when I feel like going
to the cinema.
A. Make always
B. makes always
C. always makes
D. always making
144.She ----- six years old
A. isnt
B. has not
C. havent
D. not is
7KHRZHUVBBBBBBBBZDWHUHGE\%RE
A. Are normally
B. normally are
C. normally is
D. none of the above

&

c
s

p
n

t
.

w
w

M
115-B

116-A

117-D

118-B

119-D

120-C

121-C

122-C

123-B

124-B

125-B

126-A

127-C

128-A

129-A

130-B

131-A

132-C

133-A

134-B

135-A

136-B

137-C

138-C

139-A

140-B

141-C

142-A

143-C

144-A

145-A

m
o

c
.

s
r

e
p

a
p

n
o

i
t

s
e

u
q

116.113 & F ___________


A.1000
B.121
C. 1331 D. 1220
117.

A.
B.
C.
D.

118.
O E.
A. 4
B. 6
C. 8
D. 12
119. M K () K
J K A F
_______________ .
A. G
B.
C.
D. K
120.10% iF 2 O r250
.
A. r2000
B. r3000 C. r4000 D. r1000
121. H I CP ?
A.
B. IL
C. IL J
D. Q
122. H K J H?
A. (5,15)
B. (7,21)
C. (36,12)
D. (12,13)
123. ICP E
H C?
A. IL B. IL
C. IL D. J
124. WP &10 P G
A.
B. w
C. 10 .e. C
D. G J
10qc iC
125. W ?
A. &10 < -4
B. 11 < 14
C. &13 > 2
D. &250 > 0
126. H KJ ?
A.112,-&200,315,&48
B. &64,&86,&101,260
C. &361,&316,&163,&136 D. 45,80,&100,&125
127. F I K ,
F APQ
MF?
A.10
B. 10012 C. 12
D.123
128. 1,02,35,007 A OL IK,
I CP O 2& FH MF?
A. 0
B. 8,000 C. 20,000 D.18,000
129. HP K KJ ?
A. 0,&6,&4,&2,
B. 12,&12,&15,&18
C. 4,&8,10,&15
D. &8,&7,&6,&5
130. cA FL 8e W .
FL 5e J .
F FL 100 e
Q, WP ?
A. cA
B.
C. F
D. I
131. O O
G i 20{C, 10{C, &15{C, &1{C 2{C.

0 {C & A ?
B. 20{C
C. &1{C
D. 10{C
A. 2{C
132. p, q . F p, qM Q Q
P-Q F
A.1
B. 0
C. 2
D. -1
133. HP F -3 ?
B. 4 - (-1)
C. 13--16
D. -8-(-5)
A. -1-2
134.H O ?
A. O
.
B. E
.
C. E
.
D. O
xT .
135.H O F -20 .
1) -4x5
2) -32+10--(-2)
3) -6x2 (-2x-4) 4) 5x (+2 + (-3))x4
A.1
B. 1 & 2 C. 1&4 D. 1, 2, 3, & 4.
136. H ICP 3, 5, 8, 12
eF 2 .
B. 99958 C. 99960 D.99962
A. 9999
137. O eC 4125, e
F 25. 375 Q
M ?
A. 100
B. 50
C. 75
D. 25
138. x-y O eC
77 (x>y) Q 2y-x- F
A. 2
B. 3
C. 1
D. 0
139. 25-& EO _______
B. 6
C. 36
D. 31
A. 7
140. E O E_____
A.0
B. 2
C. 1
D. 3
141. e F .
A. (60, 231)
B. (15, 80)
C. (24, 52)
D. (31, 42)
142. A H P ?
A.

B.

C.

D.

143.PL F O
EJ H
A. 8
B.7
C.6
D. 9
15
15
15
15
144. 2/3 I H
A.8
B.14
C.4
C.10
12
21
9
15

Answer
116-C

117-D

118-C

119-A

120-D

121-B

122-D

123-A

124-C

125-A

126-C

127-C

128-D

129-B

130-B

131-C

132-D

133-B

134-C

135-A

136-D

137-A

138-B

139-D

140-C

141-C

142-C

143-C

144-C

& 24