Está en la página 1de 6

ASME QUESTIONS AND ANSWERS

1. Which of the following is true of deadlegs in a piping system? a. b. c. d. 2. NDT cannot be done on deadlegs A portion of the piping which has fallen out of the test system The corrosion rate can very significantly from adjacent piping None of the above

Which of the following is a description of a repair organization? a. An owner or user of piping systems who repairs or alters his or her own equipment in accordance with API 570 b. A contractor whose qualifications are acceptable to the owner or user of piping systems and who makes repairs or alterations according to API 570 c. One who is authorized by, acceptable to, or otherwise not prohibited by the jurisdiction and who makes repairs or alterations according to API 570 d. All of the above

3.

What does the acronym CUI represent? a. b. c. d. Cracking Under Insulation Covered Under Insurance Corrosion Under Insulation Corrosion Under Inspection

4.

Repair on piping system would a. b. c. d. Restore piping to intended design conditions Change the design conditions Require re-rating to be carried out None of the above

5.

Which of the following best describes auxiliary piping? a. b. c. d. Any piping which is extra to the main piping run can be considered as auxiliary piping. Instrument and machinery piping, typically small bore secondary process piping that can be isolated from primary piping system. Any piping which is less than 1.0 inch N.B All of the above

6.

Post weld heat treatment is carried out: a. b. c. d. To increase Hardness To increase Tensile strength To release locked-up stresses in the weld and improve ductility None of the above

7.

In case of piping requiring PWHT Pressure test is conducted a. b. c. d. Before PWHT After PWHT and before painting After PWHT and painting Anytime is okay

8.

Basic construction code referred in API 570 is a. b. c. d. ASME ASME ASME ASME Sec. VIII DIV 1 Sec. IX B 31.1 B 31.3

9.

Which of the following defines the term hold point? a. A pipe hanger that utilizes springs and sliding shoes to accommodate expansion and contraction b. A dog welded onto piping and used to align joints prior to welding c. A point beyond which work may not proceed until inspections have been performed and documented d. A trunnion, gimbal, or sliding shoe used for piping support systems

10.

Which of the following changes on a piping could be termed as an alteration? a. b. Addition of a reinforced nozzle of size equal to an existing nozzle Addition of a nozzle not requiring reinforcement

c. d. 11.

Any change that effect the pressure containing capacity of the piping beyond the scope of items described in existing data reports Only b and c

API 570 was developed for the petroleum refining and chemical process industries. a. b. c. d. It It It It shall be used for all piping systems. may be used, where practical, for any piping system. can be used, where necessary, for power piping. may not be used unless agreed to by all parties.

12.

The preferred medium for a pressure test is __________. a) b) c) d) Steam Air Water Hydrocarbon

13.

Identify dead legs from the following. a. b. c. d. Broken or damaged pipe supports Spare pump piping Both of above None of above

14.

In API-510, the term RBI means: a. b. c. d. Repairing Before Inspection Report Based Inspection Repair Based Inspection Risk Based Inspection

15.

S/A interface is taken as zone which is: a. b. c. d. 12 inches above soil 12 inches below soil 12 inches below and 6 inches above soil a and b above

16.

Part of piping installation exhibiting similar corrosivity and similar design conditions is called: a. b. c. d. Piping system Piping Spool Piping Circuit None of the above

17. What is the minimum time that a leak test must be maintained as per B 31.3? a. b. c. d. 18. 60 45 30 10 minutes minutes minutes minutes

TML in API 570 means: a. b. c. d. Thickness monitoring line Thickness measuring location Thickness measurement location None of the above

19.

Performing impact test requires testing of a set of: a. b. c. d. Three specimen At least two specimen Minimum three specimen Maximum three specimen

20.

Hot tapping is best described by statement: a. b. c. d. It is technique of heating the pipe to specified temperature and gently tapping with 1lb. rounded hammer to detect thinning of pipe wall It is technique of providing a tapping connection while pipe system is in operation It is technique of fixing a water tap on hot water lines for use during winter It is an act of using the tap and die for threading the pipe when the pipe is hot --------------------------End-------------------------------

ANSWER KEY
Q. 1 2 3 4 5 ANS. C D C A B REFERENCE 570, 5.3.2 570, 3.38 570, 3.8 570, 3.37 570, 3.6 Q. 29 30 31 32 33 ANS. REFERENCE

API API API API API

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

C B D C C B C B D C C D C A B --------

B 31.3, 331 B 31.3, 345.1 API 570, 3.3 API 570, 3.13 API 570, 3.1 API 570, 1.1.2 B 31.3, 345.4.1 API 570, 3.9 API 570, 5.1 API 570, 3.42 API 570, 3.31 B 31.3, 345.22 API 570, 3.47 B 31.3, 323.3.3 General Knowledge -----------------------------

34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56