Está en la página 1de 4

Name : _____________________________ Class : _____________________________ Date : _______________

An adjective tells us more about a person, an animal or a thing. They usually appear in front of the nouns. There are 3 types of adjectives. (a) Descriptive adjectives Examples: fat, thin, tall, thick, naughty, pretty, etc. (b) Demonstrative adjectives Examples: this, that, these, those (c) Possessive adjectives Examples: my, your, his, her, its, our, their.

Created by Irawin Jepun

Choose the best answer to complete the sentence. 1. Everyone respect Gandhi because he is a _________man. A. cunning B. wise C. arrogant D. cruel 3. I cannot carry this _______ bag. Can you help me to carry it? A. heavy B. light C. strong D. weak 5. This _______ town is full of rubbish and waste. A. clean B. dirty C. new D. modern 7. The ________ boy answered all the questions quickly and accurately. A. stupid B. lazy C. good D. clever 9. The witch is always seen as a _______ old woman. A. kind B. pretty C. wicked D. beautiful
Created by Irawin Jepun

2. Have you read any of _______ books over here? A. this B. these C. that D. those 4. The _________ man ate three bowls of rice hastily. A. angry B. disappointed C. happy D. hungry 6. I completed the test quickly because it was an _______ test. A. interesting B. easy C. hard D. boring 8. I have a cat. It is tame. I have a dog too but it is a ______ dog. A. fierce B. strict C. stern D. wicked 10. He had to use a ladder in order to cross over the _________ fence. A. high B. low C. small Never Give Up D. big

Fill in the blanks with the words from the box.


worse heavy little most famous sharper dirtiest smallest tallest most beautiful best weaker better fastest fierce fat

1. He wanted the __________________ toy in the basket. 2. A ___________________ boy fell into the huge drain. 3. The lion is a _______________ animal. 4. Michael Jackson was the ________________ singer. 5. This knife is _______________ than that one. 6. This box is not light. It is _________________. 7. He still eats a lot although he is already very _____________. 8. My answers were ______________ than that one. 9. He is the _________________ boy in the school. 10. Mathew won the race because he was the ____________. 11. Jemima is _______________ than Agnes in Mathematics. 12. Paul is ______________ in art than Lee because he won the first prize. 13. Pupils from the _______________ classroom will be punished. 14. Diana is very pretty. She is the ______________woman in this room. 15. Ali is a very skillful player. He is the _____________ player in the team.
Created by Irawin Jepun

Work Hard

Adjectives Exercise 1
1. B 2. B 3. A 4. D 5. B 6. B 7. D 8. A 9. C 10. A

Adjectives Exercise 2
1. smallest 2. little 3. fierce 4. most famous 5. sharper 6. heavy 7. fat 8. worse 9. tallest 10. fastest 11. weaker 12. better 13. dirtiest 14. most beautiful 15. best

Created by Irawin Jepun