Está en la página 1de 4

PERE I EL LLOP (Col·lecció: La corxera juganera

)

1 – PERSONATGES
En aquesta historia, cada personatge és representat per un motiu
musical determinat i per un instrument diferent:

L’ocell, per la flauta.

L’ànec, per l’oboè.

El gat, pel clarinet.

L’avi, pel fagot.

El llop, per les tres trompes.

En Pere, pels instruments de corda.

Els caçadors, per les timbales i el bombo.

2 – EN PERE SURT AL JARDÍ
Un matí, ben d’hora, en Pere va obrir la porta del seu jardí i se’n va
anar cap al gran prat verd.

3 – L’OCELL
A la branca d’un arbre seia un ocell petit, amic d’en Pere. Quan el va
veure, v a dir refilant i content: “Tot està tranquil aquí”.

4 – L’ÀNEC REMENANT LES CUIXES
De seguida va arribar un ànec remenant les cuixes. Estava satisfet
que en Pere no hagués tancat la porta del jardí, perquè així va poder
decidir-se a nedar una mica a l’estany que hi havia al prat.

Quan el petit ocell va veure l’ànec, va volar fins a l’herba, va seure al
seu costat i va moure les ales amb desdeny.

“Quina mena d’ocells ets, que no saps volar?, li va preguntar.

L’ànec li va respondre: “Quina mena d’ocell ets, que no saps nedar?”,
i tot seguit... es va enfonsar dins l’estany.

Van discutir durant molta estona: l’ànec nedant i l’ocell saltironant a
la vora de l’estany.

De sobte, una cosa va atraure l’atenció d’en Pere.

Segons ell.. Estava molt enfadat. que el podré atrapar de seguida”. El gat pensava: “Aquest ocell discuteix amb tant entusiasme. 9 – EL GAT S’ENFILA A L’ARBRE D’un bot. Va dir: “És un lloc perillós. L’ànec clacava furiosament contra el gat des del mig de l’estany.. Què faries si un llop sortís del bosc?”. 6 – L’AVI En aquell moment va arribar l’avi. Però l’avi va agafar en Pere de la mà.. i immediatament l’ocell va volar fins a dalt de l’arbre. 11 – EL LLOP ATRAPA L’ÀNEC . un gran llop gris va sortir del bosc. enmig de la seva excitació. que cada cop s’hi acostava més i més. El gat es movia al voltant de l’arbre i pensava: “Val la pena d’enfilar- se tan amunt? Abans que hi arribi. el va fer tornar a casa i va tancar la porta del jardí. 10 – L’ÀNEC FUIG L’ànec es va posar a clacar i.5 – EL GAT DE POTES DE VELLUT Va adonar-se que un gat avançava a poc a poc a través de l’herba. “Compte!”. va sortir ràpidament de l’estany. no podia deixar enrere el llop. l’ocell haurà volat”.. 7 – EN PERE NO TÉ POR DEL LLOP En Pere no va fer cas de les paraules de l’avi. que havia sortit de la casa. va cridar en Pere.. 8 – EL LLOP Així que en Pere se’n va anar del prat. I silenciosament s’hi va anar acostant sobre les seues potes de vellut. el gat va pujar a l’arbre. els nens que ja són grans no tenen por de cap llop. Però encara que l’ànec es va posar a córrer molt de pressa. perquè en Pere se n’havia anat al prat.

sortia una branca gruixuda que arribava fins a la paret. En Pere va passar-hi sense cap esforç i així va poder posar-se fàcilment al capdamunt de l’arbre. l’ocell. no gaire a la vora del gat.Fins que el va atrapar i. d’una queixalada. 15 – L’OCELL AJUDA EN PERE En Pere va dir llavors a l’ocell: “Vola sense parar al voltant del cap del llop. tenint sempre molt de compte que no t’atrapi”. 18 – EL NUS ESCORREDOR En Pere va fer aleshores amb la corda un nus escorredor i la va anar baixant amb molt de compte. 16 – LLUITA DE L’OCELL I EL LLOP L’ocell tocava gairebé amb les seves ales el cap del llop. en una altra. al voltant del qual es movia el llop. Aleshores va córrer cap a casa. 19 – EN PERE ATRAPA EL LLOP .. se’l va empassar del tot. 12 – L’OCELL I EL GAT EN PERILL I ara mirem com estaven les coses: el gat seia en una branca de l’arbre. 17 – L’OCELL ÉS MÉS LLEST Com l’ocell feia enfurismar el llop! Com aquest hauria volgut caçar-lo! Però l’ocell era més llest i el llop no podia fer-hi res de res.. va agafar una corda molt forta i va enfilar-se a la paret del jardí. mentre que el llop el perseguia amb fúria movent-se d’un costat a l’altre. 13 – EL LLOP FURIÓS I el llop es movia al voltant de l’arbre. De l’arbre. 14 – EN PERE VOL CAÇAR EL LLOP Mentrestant en Pere. sense tenir ni una mica de por. ho mirava tot des de darrere de la porta tancada del jardí. observant-los amb ulls plens d’ànsia furiosa.

22 – EL LLOP AL ZOOLÒGIC! Però en Pere. els va dir cridant: “No dispareu! El petit ocell i jo hem caçat ja el llop! Ajudeu-nos a portar-lo al parc zoològic!”.. de valents. en Pere i jo! Mireu què hem caçat! 25 – L’ÀNEC VIU A LA PANXA DEL LLOP I si s’escoltava amb molta atenció. se l’havia empassat viu! . en la seva ànsia furiosa. que portaven ben lligat el llop. què hauria passat?”. que anava dient.Va ficar el nus escorredor a la cua del llop i va estirar la corda amb tota la força que va poder. assegut a l’arbre. es podia sentir com l’ànec clacava a la panxa del llop. 23 – MARXA TRIOMFAL I ara. 20 – EL LLOP ES DEFENSA Quan el llop va adonar-se que estava atrapat.. 21 – ELS CAÇADORS Precisament en aquell moment. seguint el rastre del llop i disparant. va començar a moure’s d’una manera salvatges per tal d’alliberar-se. l’avi i el gat. els caçadors van sortir del bosc. molt bé! Però si en Pere no hagués caçat el llop. molt content: “Que en som. imaginem-nos la marxa triomfal: en Pere. Sobre tots ells volava el petit ocell. L’avi no parava de moure el cap dient. al capdavant. perquè el llop. molt enfadat: “Bé. 24 – LA PREOCUPACIÓ DE L’AVI I al final de la marxa. al seu darrere els caçadors. I els salts del llop no feien sinó estrènyer més i més el nus escorredor que li amarrava la cua. Però en Pere va lligar fermament a l’arbre l’altre cap de la corda.