Está en la página 1de 2

Manifest del Correllengua 2013

Avui 4 de maig, rebem la flama de la Llengua que aquests dies visita tots els racons de la nostra illa. La fora del Correllengua, que passa per les ciutats i els barris, els pobles i els llogarets demostra la vitalitat del nostre parlar, a travs de la participaci de gent de totes les edats, orgens i condici social.
D'aquesta manera, la societat es mobilitza una altra vegada per reivindicar el nostre dret a fer servir sempre i arreu la nostra llengua, arraconada i marginada de cada dia ms pels governants daquesta illa. La societat mallorquina ha omplert els carrers amb un clar objectiu, la plena recuperaci de la nostra llengua. Com sempre, la histria es repeteix i sn una vegada ms els governants qui reneguen de les seves arrels histriques i volen destruir la cultura prpia.

El govern de la incultura ha promogut amb tots els seus mitjans un menyspreu ferotge cap als mallorquins. El seu discurs s ple datacs que no estam disposats a suportar: no permetrem que facin retrocedir la nostra llengua a ladministraci, no permetrem que els nostres fills i nts no puguin gaudir duna educaci en catal i no permetrem que la nostra llengua sigui una ancdota als mitjans de comunicaci. Hem plantat cara amb una admirable determinaci que hem de mantenir ferma. Cal que continuem dia a dia defensant i promovent ls quotidi de la llengua catalana a ms dexigir als governants el respecte que es mereix el nostre parlar. s per aix que amb el Correllengua, amb la visita de la flama a tots els racons de lilla, volem recuperar la nostra dignitat. El Correllengua, passa a passa, ens enforteix i ens encomana la tasca de mantenir i transmetre el llegat que els nostres padrins ens deixaren. s des de la implicaci activa de tothom a favor de l idioma, fent-lo servir en el nostre dia a dia, amb la famlia i amb els amics, a la feina i als carrers que ens sentim orgullosos de fer perdurar la nostra llengua. Demanam tamb als ciutadans de les Illes que es continun mobilitzant a favor del catal. Cal que els mallorquins ens sentim orgullosos i no ens amaguem demprar la nostra llengua sempre. I cal tamb que denunciem amb contundncia totes les accions que n'impedeixen l's. A ms, com a ciutadans i ciutadanes de Marratx :

Ens sentim solidaris amb la Plataforma CRIDA i totes les comunitats educatives que shan tancat aquests dies al seus centres, especialment al nostre Institut de Secundria. Tancades que han reivindicat la retirada del Decret densenyament Trilinge, la retirada de la llei Wert,si sobretot, una major inversi en Educaci, que sacabin les retallades en professorat i en recursos econmics per als nostres centres. Volem reiterar al nostre Batle que els Plens municipals shan de celebrar en hores que facilitin la participaci de tots els marratxiners i marratxineres que vulguin conixer les decisions del Consistori. Consideram inadmissible que es prohibeixi la gravaci de les sessions plenries per part dels mitjans de comunicaci, o fins i tot, a demanda de vens i venes, i duns representants lliurement elegits a lAjuntament. Volem insistir que la nostra llengua , la catalana, ha de ser present en tots els espais pblics i volem que el nostre Ajuntament consideri el seu coneixement un requisit per accedir a llocs de feina municipals. Si es mant la normativa que considera un mrit noms, vol dir que no est en igualtat de condicions de laltra llengua oficial. Ens comprometem a continuar la lluita per vncer el menyspreu cap a la nostra llengua, per fer-la present a tots els mbits pblics, per aconseguir la plena normalitat de la llengua catalana a tots els espais pblics i privats de les nostres Illes.

Per acabar, recordem les paraules del poeta mallorqu Bartomeu RossellPrcel, del qual aquest any commemoram el centenari del seu naixement. Ell ens va deixar el llegat del foc que recull el Correllengua i ens deix un dels versos ms bells escrits en catal: Tota la meva vida es lliga a tu, com en la nit, les flames a la fosca. s en dies com avui, amb el Correllengua, quan es fa palesa lestima envers el catal. La nostra fora com a societat ens permet mantenir viva la flama de la llengua i amb l'esfor de tots ho aconseguirem.

Visca el Correllengua 2013!