Está en la página 1de 1

COM PODEM AJUDAR ELS PARES ALS FILLS A LLEGIR I ESCRIURE?

POSSIBLES ACTIVITATS PER A FER: 1. FES QUE SE'N ADONIN QUE VIVIM EN UN MN PLE DE LLETRES. 4. SIGUES UN BON MODEL LECTOR I ESCRIPTOR: LLEGEIX I ESCRIU DAVANT D'ELL. 2. LLEGEIX-LOS EN VEU ALTA SOVINT. 3. ESCRIU AMB ELS TEUS FILLS.
CONFEGIR PARAULES, PRIMER CURTES DESPRS LLARGUES. RELACIONAR IMATGES AMB PARAULES. ESCRIURE LA LLISTA DE LA COMPRA, EL NOMS DELS FAMILIARS, EL PERSONATGE PREFERIT, ETC. BUSCAR LLETRES QUE SN COMUNES EN UNA LLISTA. BUSCAR LLETRES EN UN FULL DE PROPAGANDA DE SUPERMERCAT. RELACIONAR-LES AMB LA SEVA IMATGE. BUSCAR LLETRES EN L'ENTORN MS PROPER: LES GALETES, EL SUC, LES JOGUINES, EL CARRER, ETC. COPIAR ELS TTOLS DELS CONTES QUE TINGUEU A CASA. LLEGIR PARAULES CURTES I SIMPLES. FIXAR-SE EN SI LES PARAULES SN LLARGUES O SN CURTES. BUSCAR PARAULES QUE S'ASSEMBLEN. REPRODUIR LES ONOMATOPEIES DELS DIFERENTS ANIMALS I FIXAR-SE EN LES SEVES LLETRES. JUGAR A JOCS DIVERSOS: VEIG, VEIG, PENJAT, ETC. ESCOLTAR CONTES (EXPLICATS I LLEGITS). EXPLICAR FETS VISCUTS O IMAGINARIS (CONTES, FAULES...) MANTENINT LA COHERNCIA EN EL DISCURS. EXPLICAR O LLEGIR CONTES ABANS DANAR A DORMIR. LLEGIR NOTCIES, LLISTES, RECEPTES DE CUINA... I CONTES EN VEU ALTA.

5. ANIMA'LS A LLEGIR I A ESCRIURE.

6. RECORDA QUE APRENDRE A LLEGIR I A ESCRIURE, PORTA TEMPS I NECESSITA CONSTNCIA.

7. UTILITZA EL 8. VES AMB ELS 9. VALORA MS MATERIAL TEUS FILLS A LA ELS ENCERTS QUE ESCRIT DEL BIBLIOTECA DEL ELS ERRORS. TEU ENTORN. POBLE.

10. PARTICIPA, GAUDEIX I ENTRA EN EL MN DE DESCOBERTA DE LA LECTURA I L'ESCRIPTURA DEL TEU FILL, T'HO AGRAIR MOLT, SEMPRE AMB UN CLIMA AFECTIU, DE JOC I DE RESPECTE MUTU.

TOTES AQUESTES ACTIVITATS NO HEM D'OBLIDAR QUE S'HAN DE FER EN UN CLIMA DE DIVERSI I DE JOC I MAI OBLIGANT-LOS.