Está en la página 1de 3

Nom:___________________________________________________________ Data:___________________________________________________________

TRADICIONS NADALENQUES L'HOME DELS NASSOS

L'home dels nassos s una criatura discreta i enigmtica, el seu nom, tan ben trobat, li ve de la rara propietat que el fa singular: t tants nassos com dies t l'any. Cada dia que passa li cau un nas, aix els va perdent d'un en un i, en acabar-se l'any, se li acaben els nassos. Desprs, el dia de Cap d'Any, li tornen a nixer enmig de la cara, tots de cop, els tres-cents seixanta-cinc nassos nous. I s en aquest moment de trnsit quan l'home dels nassos, que ha passat tot l'any ocult en un lloc desconegut, apareix, noms un dia l'any, cada trenta-u de desembre, caminant de pressa, anant no s sap cap a on i aix s possible veure'l un instant passant entre la gent. Segons algunes descripcions, no sempre coincidents, va tot atrotinat, una mica encorbat i carregat amb una maleta, duu un abric molt usat, de llargs faldons, i es mig cobreix el rostre amb un barret a conjunt amb l'abric. L'home dels nassos disposa de poques hores per fer-se veure en llocs molt distants. No s sap com s'ho fa per l'ltim dia de l'any, busqueu-lo pels carrers , que potser el trobareu.

*Llegeix amb atenci i contesta les preguntes:


1) L'home dels nassos es diu aix perqu : a b c T molts nassos. T tants nassos com dies t l'any. s discret i enigmtic.

2) Quin dia surt l'home dels nassos al carrer? a b c El dia de Cap d'Any. Pot sortir cada dia. El trenta-u de desembre.

3) L'home dels nassos porta : a b c Un abric usat i un barret. Un abric , un barret i una maleta. Un abric llarg i usat, un barret i una maleta.

4) Per qu creus que l'home dels nassos noms surt l'ultim dia de l'any?

5) Imagina com seria l'Home dels Nassos si te'l trobessis. Dibuixa'l.