Dilluns, 17 de desembre 20.00 h, local OCB de Manacor. “Els dilluns de l’Obra”.

Lectura de la Carta de Nadal adreçada als socis i celebració amb copa i torrons. Dijous, 20 de desembre 19.30 h, sala d’actes de l’antic ajuntament de Campanet. Inauguració de l’exposició sobre “Mn. Antoni M. Alcover, lingüista i folklorista”. L’exposició romandrà oberta divendres 21, dissabte 22, dilluns 24, dimarts 25, dimecres 26 i divendres 28, de les 18.30 a les 20.30 h. 20.00 h, Claustre de Sant Bonaventura, Llucmajor. Conferència: “Antoni Maria Alcover, 150 anys”, a càrrec de Maria Magdalena Gelabert, directora de la Institució Pública Antoni Maria Alcover. 20.00 h, Ca ses Monges, Campos. Xerrada: “Costums populars i tradicionals al voltant de Nadal”, a càrrec de Felip Munar, professor de la UIB i escriptor. Dins el programa d’activitats “Nadal Cultural”. 20.30 h, pati de Cas Metge Dolç, Campanet. Xocolatada en motiu dels 50 anys d’història de l’Obra Cultural Balear. Divendres, 21 de desembre 20.00 h, sa Rectoria de Sant Llorenç. Presentació del llibre “Sant Llorenç des Cardassar, possessions, molins, pous, sínies, edificis singulars i jaciments arqueològics”, a càrrec de Josep Cortès. Presentació de Guillem Pont. 20.30 h, sala d’actes de l’edifici Sa Fàbrica, Esporles. Presentació del llibre “Democràcia absoluta”, de Pere Palou, president de l’OCB d’Esporles, Premi literari d’humor i sàtira Jaume Maspons i Safont. Presentació a càrrec de Miquel Ensenyat, batle d’Esporles, Tomeu Martí, coordinador de l’OCB, i de l’autor. Dissabte, 22 de desembre 9.00 h, plaça de s’Estació, Campos. Sortida Cultural: “La ruta dels betlems a Palma”. Visita guiada i comentada per Jaume Llabrés. Visita al Betlem de la Sang, el Betlem de les Caputxines, la mostra de dolços i artesania fets per les Monges del Monestir de la Puríssima, el Betlem de Sant Antoniet i el de Cort. En acabar la visita hi haurà xocolatada a Can Joan de S’Aigo.

10.30h, estació d’Artà. Sembrada dels missatges compromesos recollits durant la Fira de Nadal. Penjada col•lectiva a les tanques del tren de la vergonya. 13.00h, Rectoria Vella de Vilafranca. Torrada popular. 15.00h: Presentació del llibre “L’independentisme a les Illes Balears”, a càrrec dels seus autors, Joan Pau Jordà i Miquel Amengual. 16.00h: Concert amb el grup Palo’n’xifon. Organització: OCB de Vilafranca i Pla de Llevant en Marxa. 18.30 h, Cafè Can Patilla, Capdepera. Presentació del llibre “Maç de fulls escollits”,de Miquel Flaquer, editat per l’Associació Cultural Cap Vermell. Organització: Associació Cultural Cap Vermell. 19.30 h, Saló parroquial, Andratx. Conferència: “La divertida història dels escuts dels pobles de Mallorca”, a càrrec de Pere Morey, escriptor. Xocolatada popular. Dilluns, 24 de desembre 21.30h, local de l’OCB d’Algaida. Xocolatada popular. Dimecres, 26 de desembre 20.30 h, Auditòrium de Campos. XXIII Concert de Sant Esteve. Triversions (Versions a tres veus). Mariona, Marga i Lluís interpretaran cançons de cantautors com Joan Manuel Serrat, Antònia Font, Toni Morlà i una llarga llista, en una vetlada íntima i especial. Dins el marc del “Nadal cultural”. Dijous, 27 de desembre 19.00 h, Casal de Cultura de Sóller. Celebració dels 50 anys de l’Obra Cultural Balear. Conferències: “El sentit del 31 de Desembre”, a càrrec de Francesc Lladó, i “La Conquesta de Mallorca”, a càrrec de l’historiador Plàcid Pérez. A continuació, combat de gloses amb Mateu Matas “Xurí” i Maria Bel Servera. Per acabar, hi haurà vi, cava, picada i rifa. 20.00 h, local parroquial de Calvià. Conferència: “La Sibil•la”, a càrrec del musicòleg Francesc Vicens. 20.00 h, plaça de l’església, Binissalem. Concert a càrrec d’un grup de músics de Binissalem. Lectura del manifest a càrrec de Tall de Vermadors, que passarà el testimoni de l’any que ve a GADMA. Per acabar, xocolatada popular. 20.00 h, plaça de Llucmajor. Concert coral a càrrec de Sa Companyia i dels Amics de la Música. Xocolatada al Cafè Colon. 20.30 h, Cas Metge Dolç, Campanet. Festa de l’Estendard. Penjada de l’Estendard, lectura del manifest i lectura de rondalles a càrrec de Sa Tropa, en homenatge a Mossèn Alcover en el 150è aniversari del seu naixement.

20.30 h, local OCB d’Inca. Presentació del llibre “L’independentisme a les Illes Balears”, a càrrec de Joan Pau Jordà i Miquel Amengual. 21.00 h, aula polivalent de les Escoles Noves, Sencelles. Actuació del grup de música Taverners. Celebració del 50 aniversari de l’Obra Cultural Balear amb una copa de cava. Divendres, 28 de desembre 20.00 h, plaça de Santa Maria la Major, Inca. Festa de l’Estendard. Lectura del pregó de l’Estendard a càrrec de diversos ciutadans d’Inca. La delegació convida tots els inquers a ser pregoners i a fer un “crit” a favor de la cultura i la llengua. Per acabar, xocolatada acompanyada de magdalenes casolanes. 20.00 h, aula polivalent de l’Escola de Música, Petra. 20.00 h: Conferència del professor Grimalt (Aula polivalent de l’Escola de Música). 21.00 h: Lectura del manifest i cant de La Balanguera. Acte seguit, sopar de torrada i a les 21.40 h concert Taverners i del grup local Rock’n marxa (pati interior del Teatre Es Quarter). 20.00 h, Teatre d’Artà. Festa de l’Estendard. Xocolatada al cafè del Teatre, lectura del manifest, estrena del vídeo de l’Orfeó d’Artà interpretant “Quatre Illes” (enregistrat per Agustí Torres), repartiment dels calendaris OCB 2013 i cant de La Balanguera. 21.30 h: Combat de Gloses de Picat, amb Mateu Matas “Xurí” i altres. Dissabte, 29 de desembre Taforna de Can Reiet, Pollença. Presentació del llibre “L’independentisme a les Illes Balears”, a càrrec de Joan Pau Jordà i Miquel Amengual. Organització: OCB de Pollença i Associació Soca i Arrel. 18.00 h, Can Alcover-Espai de Cultura. Vine a brufar els 50 anys de l’Obra Cultural Balear!. Brindis i picada. Presentació de la placa que l’entitat posarà al carrer Torredelamor dedicada en memòria de la primer seu de l’Obra Cultural Balear. 18.00 h, Centre Cultural Sa Tanca, Deià. Lectura de rondalles a càrrec de Bàrbara Delià. 19.30 h, Casa de Cultura de Galilea. Lectura de La Colcada. 19.30 h, plaça d’Amèrica, Sóller. II Marxa de Torxes pel dret a decidir. 19.30h, plaça d’Amèrica: Inici de la Marxa de Torxes fins a l’Ajuntament de Sóller. Lectura del manifest. 21.00h, col•legi de Sant Vicenç de Paül: Concert d’Al-Mayurqa i sopar popular. Organització: Comissió 31D.

20.00 h, Teatre Xesc Forteza, Palma. Homenatge a Aina Moll i Marquès. Parlaments de Jaume Mateu, Isidor Marí i Joan Mas i Vives. Actuacions de Cris Juanico, Isidor Marí, Joan Moll, Maria Antònia Oliver i dels Glosadors de Mallorca. I algunes sorpreses. Presentació de Rosa Campomar.

12.00 h, Casa de Cultura de Puigpunyent. Lectura de La Colcada. 14.00 h, Centre de Dia d’Esporles. Dinar de paella en commemoració de la Diada de Mallorca. Els participants han de dur beure i postres. Sonada de l’himne de Mallorca, La Balanguera, i lectura del manifest del 31 de Desembre. 17.00 h, saló parroquial, Búger. Festa de l’Estendard. Ball de bot. Lectura de La Colcada per part dels infants vestits de pagès i d’Úrsula Perelló Saletas. Lectura Del Manifest Cant De La Balanguera 19.30 h: Salve d’acció de gràcies , en col•laboració amb la parròquia. Actuació del grup Fora de lloc. Xocolatada popular. 18.00h, placeta de Sant Marc, Sineu. Festa de l’estendard. Xocolatada popular i cant de La Balanguera, a càrrec de la Coral Parroquial. 19.00 h, Centre Polivalent de L’Esponja, Ses Salines. Un Nadal de poesia. Tast de música i versos en quatre actes, a càrrec de joves campaners i saliners coordinats per l’OCB de Campos. Per acabar, xocolatada i coca de Nadal per a tots els assistents. Organització: OCB de Campos i OCB de Ses Salines. Dilluns, 31 de desembre 12.00 h, davant l’Ajuntament de Sa Pobla. Lectura del manifest del 31 de Desembre. Dimecres, 2 de gener 18.00h, local parroquial de l’església de Sant Marçal, Sa Cabaneta. Festa de l’Estendard i celebració de l’Any Alcover. 18.00h: Narració i dramatització de les “Rondalles mallorquines”, a càrrec de Barbara Delià. 19.00h: Xocolatada i rifa. 20.00h: Conferència: “La censura a les rondalles de Mossèn Alcover”, a càrrec del professor Josep Antoni Grimalt. També hi haurà actes a Consell, Mancor, Maria, Montuïri, Sant Joan, Santa Margalida i Valldemossa (dia i hora pendents de confirmar). A tots els actes es llegirà el Manifest del 31 de Desembre i es cantarà La Balanguera.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful