Está en la página 1de 4

Dilluns, 17 de desembre 20.00 h, local OCB de Manacor. Els dilluns de lObra.

Lectura de la Carta de Nadal adreada als socis i celebraci amb copa i torrons. Dijous, 20 de desembre 19.30 h, sala dactes de lantic ajuntament de Campanet. Inauguraci de lexposici sobre Mn. Antoni M. Alcover, lingista i folklorista. Lexposici romandr oberta divendres 21, dissabte 22, dilluns 24, dimarts 25, dimecres 26 i divendres 28, de les 18.30 a les 20.30 h. 20.00 h, Claustre de Sant Bonaventura, Llucmajor. Conferncia: Antoni Maria Alcover, 150 anys, a crrec de Maria Magdalena Gelabert, directora de la Instituci Pblica Antoni Maria Alcover. 20.00 h, Ca ses Monges, Campos. Xerrada: Costums populars i tradicionals al voltant de Nadal, a crrec de Felip Munar, professor de la UIB i escriptor. Dins el programa dactivitats Nadal Cultural. 20.30 h, pati de Cas Metge Dol, Campanet. Xocolatada en motiu dels 50 anys dhistria de lObra Cultural Balear. Divendres, 21 de desembre 20.00 h, sa Rectoria de Sant Lloren. Presentaci del llibre Sant Lloren des Cardassar, possessions, molins, pous, snies, edificis singulars i jaciments arqueolgics, a crrec de Josep Corts. Presentaci de Guillem Pont. 20.30 h, sala dactes de ledifici Sa Fbrica, Esporles. Presentaci del llibre Democrcia absoluta, de Pere Palou, president de lOCB dEsporles, Premi literari dhumor i stira Jaume Maspons i Safont. Presentaci a crrec de Miquel Ensenyat, batle dEsporles, Tomeu Mart, coordinador de lOCB, i de lautor. Dissabte, 22 de desembre 9.00 h, plaa de sEstaci, Campos. Sortida Cultural: La ruta dels betlems a Palma. Visita guiada i comentada per Jaume Llabrs. Visita al Betlem de la Sang, el Betlem de les Caputxines, la mostra de dolos i artesania fets per les Monges del Monestir de la Purssima, el Betlem de Sant Antoniet i el de Cort. En acabar la visita hi haur xocolatada a Can Joan de SAigo.

10.30h, estaci dArt. Sembrada dels missatges compromesos recollits durant la Fira de Nadal. Penjada collectiva a les tanques del tren de la vergonya. 13.00h, Rectoria Vella de Vilafranca. Torrada popular. 15.00h: Presentaci del llibre Lindependentisme a les Illes Balears, a crrec dels seus autors, Joan Pau Jord i Miquel Amengual. 16.00h: Concert amb el grup Palonxifon. Organitzaci: OCB de Vilafranca i Pla de Llevant en Marxa. 18.30 h, Caf Can Patilla, Capdepera. Presentaci del llibre Ma de fulls escollits,de Miquel Flaquer, editat per lAssociaci Cultural Cap Vermell. Organitzaci: Associaci Cultural Cap Vermell. 19.30 h, Sal parroquial, Andratx. Conferncia: La divertida histria dels escuts dels pobles de Mallorca, a crrec de Pere Morey, escriptor. Xocolatada popular. Dilluns, 24 de desembre 21.30h, local de lOCB dAlgaida. Xocolatada popular. Dimecres, 26 de desembre 20.30 h, Auditrium de Campos. XXIII Concert de Sant Esteve. Triversions (Versions a tres veus). Mariona, Marga i Llus interpretaran canons de cantautors com Joan Manuel Serrat, Antnia Font, Toni Morl i una llarga llista, en una vetlada ntima i especial. Dins el marc del Nadal cultural. Dijous, 27 de desembre 19.00 h, Casal de Cultura de Sller. Celebraci dels 50 anys de lObra Cultural Balear. Conferncies: El sentit del 31 de Desembre, a crrec de Francesc Llad, i La Conquesta de Mallorca, a crrec de lhistoriador Plcid Prez. A continuaci, combat de gloses amb Mateu Matas Xur i Maria Bel Servera. Per acabar, hi haur vi, cava, picada i rifa. 20.00 h, local parroquial de Calvi. Conferncia: La Sibilla, a crrec del musicleg Francesc Vicens. 20.00 h, plaa de lesglsia, Binissalem. Concert a crrec dun grup de msics de Binissalem. Lectura del manifest a crrec de Tall de Vermadors, que passar el testimoni de lany que ve a GADMA. Per acabar, xocolatada popular. 20.00 h, plaa de Llucmajor. Concert coral a crrec de Sa Companyia i dels Amics de la Msica. Xocolatada al Caf Colon. 20.30 h, Cas Metge Dol, Campanet. Festa de lEstendard. Penjada de lEstendard, lectura del manifest i lectura de rondalles a crrec de Sa Tropa, en homenatge a Mossn Alcover en el 150 aniversari del seu naixement.

20.30 h, local OCB dInca. Presentaci del llibre Lindependentisme a les Illes Balears, a crrec de Joan Pau Jord i Miquel Amengual. 21.00 h, aula polivalent de les Escoles Noves, Sencelles. Actuaci del grup de msica Taverners. Celebraci del 50 aniversari de lObra Cultural Balear amb una copa de cava. Divendres, 28 de desembre 20.00 h, plaa de Santa Maria la Major, Inca. Festa de lEstendard. Lectura del preg de lEstendard a crrec de diversos ciutadans dInca. La delegaci convida tots els inquers a ser pregoners i a fer un crit a favor de la cultura i la llengua. Per acabar, xocolatada acompanyada de magdalenes casolanes. 20.00 h, aula polivalent de lEscola de Msica, Petra. 20.00 h: Conferncia del professor Grimalt (Aula polivalent de lEscola de Msica). 21.00 h: Lectura del manifest i cant de La Balanguera. Acte seguit, sopar de torrada i a les 21.40 h concert Taverners i del grup local Rockn marxa (pati interior del Teatre Es Quarter). 20.00 h, Teatre dArt. Festa de lEstendard. Xocolatada al caf del Teatre, lectura del manifest, estrena del vdeo de lOrfe dArt interpretant Quatre Illes (enregistrat per Agust Torres), repartiment dels calendaris OCB 2013 i cant de La Balanguera. 21.30 h: Combat de Gloses de Picat, amb Mateu Matas Xur i altres. Dissabte, 29 de desembre Taforna de Can Reiet, Pollena. Presentaci del llibre Lindependentisme a les Illes Balears, a crrec de Joan Pau Jord i Miquel Amengual. Organitzaci: OCB de Pollena i Associaci Soca i Arrel. 18.00 h, Can Alcover-Espai de Cultura. Vine a brufar els 50 anys de lObra Cultural Balear!. Brindis i picada. Presentaci de la placa que lentitat posar al carrer Torredelamor dedicada en memria de la primer seu de lObra Cultural Balear. 18.00 h, Centre Cultural Sa Tanca, Dei. Lectura de rondalles a crrec de Brbara Deli. 19.30 h, Casa de Cultura de Galilea. Lectura de La Colcada. 19.30 h, plaa dAmrica, Sller. II Marxa de Torxes pel dret a decidir. 19.30h, plaa dAmrica: Inici de la Marxa de Torxes fins a lAjuntament de Sller. Lectura del manifest. 21.00h, collegi de Sant Vicen de Pal: Concert dAl-Mayurqa i sopar popular. Organitzaci: Comissi 31D.

20.00 h, Teatre Xesc Forteza, Palma. Homenatge a Aina Moll i Marqus. Parlaments de Jaume Mateu, Isidor Mar i Joan Mas i Vives. Actuacions de Cris Juanico, Isidor Mar, Joan Moll, Maria Antnia Oliver i dels Glosadors de Mallorca. I algunes sorpreses. Presentaci de Rosa Campomar.

12.00 h, Casa de Cultura de Puigpunyent. Lectura de La Colcada. 14.00 h, Centre de Dia dEsporles. Dinar de paella en commemoraci de la Diada de Mallorca. Els participants han de dur beure i postres. Sonada de lhimne de Mallorca, La Balanguera, i lectura del manifest del 31 de Desembre. 17.00 h, sal parroquial, Bger. Festa de lEstendard. Ball de bot. Lectura de La Colcada per part dels infants vestits de pags i drsula Perell Saletas. Lectura Del Manifest Cant De La Balanguera 19.30 h: Salve dacci de grcies , en collaboraci amb la parrquia. Actuaci del grup Fora de lloc. Xocolatada popular. 18.00h, placeta de Sant Marc, Sineu. Festa de lestendard. Xocolatada popular i cant de La Balanguera, a crrec de la Coral Parroquial. 19.00 h, Centre Polivalent de LEsponja, Ses Salines. Un Nadal de poesia. Tast de msica i versos en quatre actes, a crrec de joves campaners i saliners coordinats per lOCB de Campos. Per acabar, xocolatada i coca de Nadal per a tots els assistents. Organitzaci: OCB de Campos i OCB de Ses Salines. Dilluns, 31 de desembre 12.00 h, davant lAjuntament de Sa Pobla. Lectura del manifest del 31 de Desembre. Dimecres, 2 de gener 18.00h, local parroquial de lesglsia de Sant Maral, Sa Cabaneta. Festa de lEstendard i celebraci de lAny Alcover. 18.00h: Narraci i dramatitzaci de les Rondalles mallorquines, a crrec de Barbara Deli. 19.00h: Xocolatada i rifa. 20.00h: Conferncia: La censura a les rondalles de Mossn Alcover, a crrec del professor Josep Antoni Grimalt. Tamb hi haur actes a Consell, Mancor, Maria, Monturi, Sant Joan, Santa Margalida i Valldemossa (dia i hora pendents de confirmar). A tots els actes es llegir el Manifest del 31 de Desembre i es cantar La Balanguera.