Está en la página 1de 10

QUINSLLIBRESPORTARANLESREIS2012

PETITS
BROWNE,Anthony.Comests?Kalandraka,2012 Kalandraka edita dos llibres pels ms petits daquest autor,unsobrelesemocionsiaquestllibreperaprendre a comptar a partir de tota mena de micos: Un gorilla. Unllibreperaprendreacomptar.Kalandraka. JADOUL,mile.Moixainaexprs.Corimbo,2012. Unllibremoltdolqueparladelvinclepetitsiadultside com a vegades les presses del dia a dia no ens deixen tempsperalesmoixaines.

GRAUX,Amlie.Jomenjo.Joventut,2012 Jo menjo i Jo dormo, dos imatgiaris amb textures amb unaedicimoltacurada.

MELLING,David.TranquilBru.Baula,2012. Nova collecci protagonitzada per ls Bru, un personatge entranyable que viu les mateixes peripciesqueelspetitsdecasanostra. SCHEFFLER, Axel. Un globus molt gros. B de Blok, 2012 (El PipilaPosy) Una nova collecci que amb clau dhumor presenta petites aventures quotidianes. En aquest cas, qu passaquanensmarxavolantunglobus?

PRIMERSCONTESPERCOMPARTIR
BROCAL,Pep.ElpetitOlaf.Bang,2012(Mamut) El petit Olaf noms pensa en jugar i t tota la imaginaci necessria perqu cada dia sigui una nova aventura.Cmicsensemots.

EZRASTEIN,David.LagallinetaXerrapeta.Joventut,2012 Un altre llibre que ensparla de com pot ser de difcil explicar contes als nostres fills. Mireu, si no, la gallineta xerrapeta que no noms no dorm, sin que nocalla! LLENAS,Anna.Elmonstredecolors.Flamboyant,2012 Unllibrequejugaambelscolorsdunmonstreperparlar nosdelesemocions. Leditorial ha editat alhora un quadern dactivitats de la mateixaautoraipersonatges. MACK,Jeff.Bonesnotciesmalesnotcies.BdeBlock,2012 Apartirdelesvivnciesdedospersonatgesdescobrirem ambelsinfantsquetoteslescosesespodenmirardesde diferentspuntsdevista.Unamaneradivertidadeparlar deloptimismeielpessimisme,delabonaomalasort... UNGERER,Tomi.Hombreluna.LibrosdelZorrorojo,2012 Reedicidunclssicmodernqueexplicalahistriade lhome que viu a la lluna i de tots els problemes i aventuresqueviueldiaquevedevisitaalaterra

WIESLANDER,Jujja.LamamaMuuielsllibres.Illustr.Sven Nordqvist.Maeva,2012 La vaca Muu vol somia aprendre a anar en bicicleta, patinar... per sobretot desitja aprendre a llegir. I ja sesapqueambtossuderiatotspossible.

ALVOLTANTDELS5ANYS
ALCANTARA, Ricardo. Toms i les paraules mgiques. Illustr. Gusti.Baula,2012 Amb les paraules podem fer amics, aprendre i compartir. Per tamb podem fer mal, ferir i enfadar nos.Calconixerparaulesdedisculpaiconsol. CALDERS, Pere. Els nens voladors. Adapt. Pep Molist; illustr. LlusFarr.Baula,2012 UnexcellentconteamblamorabsurddePereCalders adaptatperprimerslectors.Qudemanariesaunafada queetconcedeixundo?

CANO, Carles. La festa monstruosa. Illustr. Paco Gimnez. Animallibres,2012 AlPasdelsMonstrestotsgrisifosc.Pernopergaire temps: la mare de lUrk sap com omplirho tot de colors.


DURAN,Teresa.LestresReinesdOrient.Illustr.LlusFarr. LaGalera,2012 Una histria esbojarrada de temtica nadalenca que presenta per primera vegada les tres dones de carcterdelsfamososReisdOrient.

GUINDULAIN, Pia. Jan, qu tens darrera lorella? Illustr. Anna Obon.LaGalera,2012(Grumetsblancs) Histriaquotidianadamistatentreunneniunvigilantde prquingambunaaficimoltespecial,fertrucsdemgia.


GRAHAM,Bob.Unautobscaigutdelcel.Flamboyant,2012 Una histria de caire social, simbolitzada per un autobs queesconverteixenelpuntdetrobadadelagentdelbarri iunmotiudelluitavenal.

MOURE,Gonzalo.Elarenquerojo.Illustr.AliciaVarela.SM, 2012 Un llibre sense mots que convida a passejarse pel carrer i descobrir les histries infinites que amaguen cadaundelspersonatges.

RAVISHANKAR, Anushka. Excuses excuses. Illustr. Gabrielle Manglow.Takatuka,2012 Quina lluita interna viuen els infants entre les normes a seguirielplaerdetrencarles?


SIERRA I FABRA, Jordi. Coses que lavi no pot fer. Illustr. SlviaCabestany.FildAram,2012 La visi dun avi des dels ulls del nt, amb unes illustracionsiuntoentranyable.

APARTIRDE7ANYS
ALBERT, Nria. Aventures sense sortir de casa. Illustr. CristinaLosantos.Animallibres,2012(LaFormigagroga;37) Petites rimes i poemes al voltant dobjectes i espais quotidiansdecasanostra.

CABEZA, Anna. El misteri de la tifa de gos abandonada. Illustr.ToniBatllori.Bamb,2012 La nova collecci Germanes Crost, agncia dinvestigacisundivertimentprotagonitzatpertres vies ben peculiars, encara que a simple vista, lAscensi,laCarmeilaRosaliapuguinconfondresamb lestpiquesiaiescasolanesifamiliars.

DESCLOT, Miquel. El domador de paraules. Poesies incompletes.Illustr.MercGal.LaGalera,2012 ReculldepoesiaescritaperMiquelDesclot.Incloutres delsseusllibresms coneguts:Oi,Eloi?,Elbestiolari de la Clara i Ms msica, mestre!, i dos reculls ms indits.

Hi havia una vegada la famlia. Recopilats per Anna Gasol i TeresaBlanch.Illustr.MarionaCabassa.Edeb,2012 Vinticinc contes tradicionals sobre les diverses famlies delmn.


OBIOLS,Miquel.Ai,Filomena,Filomena!Ialtrescontes.Illustr. MiguelCalatayud.Kalandraka,2012 Reedici dun clssic del 1977, que recull un seguit de contesesbojarratsi divertits.


RUBIO,Salva.RobinsnCruasn.Illustr.CristinaPreznavarro. Thule,2012.(IslaFlotante) Cmic sense paraules que planteja qu passaria si el Robinson i el Divendres trobessin, desprs danys menjantnomscocos,uncroissantalaplatja...

SOLS,Fermn.Pollastrealavista.Bang,2012(Mamut) Continuen les aventures del cmic protagonitzat pel CosmorratolilaBombeta. Aquesta vegada se les veuran ambeldspotaCosmopollastre.Lalluitaestservida.


STEWART,Sarah.Lajardinera.Illustr.DavidSmall.Ekar,2012 La jove Lydia ha de deixar la famlia per problemes econmics i marxar a viure amb un tiet forner a la ciutat. Per sort, tamb es pot fer crixer un jard a les finestres, nomscalenllavorsivoluntat...

APARTIRDE9ANYS
BERTRAM, Rdiger. Coolman i jo. Tots a cobert. Illustr. Heribert Schulmeyer.Bromera,2012 Segona part de les aventures den Kai i el seu amic imaginari:unsuperheroimaldestreitemerari,queaquesta vegadalacompanyaraLondres

BIDARI, Bono. La companyia del Balta. El regne de Caucas. Crulla, 2012 Lequipdeguionistescatalansquefirmenambelpseudnim de Bono Bidari enceten una nova srie, aquesta vegada protagonitzadaperunsinfantsqueentrendinsunvideojoc.

JUSTER,Norton.Elpeatgemgic.Illustr.JulesFeiffer.Bamb,2012 Reedicidunclssicmoderneditatperprimercoplany1961, protagonitzat per Milo, un nen mandrs i descregut que un dia troba una cabina mgica que el far viure una aventura surrealistaiinoblidable.

OLAMBECK,Silke.OnselsenyorSilvestre?Takatuka,2012 TerceraentregadelesaventuresdelsenyorSilvestre,ambels seussecrets,amistatsisobretot,optimismeibonhumor.

PIUMINI, Roberto. L'estralaga. Illustr.Cecco Mariniello. Estrella Polar,2012(LaViaLctia) EnunpobletdeTurquia,unartistascontractatperqu pinti les parets de casa dun infant malalt que mai ha pogutveuremn.Elllibrerecullelllargdilegilamistat queneixentreambdspersonatges.

TUBAU,Victria.LesgallinesdelBatat.Crulla,2012 PremiVaixelldeVapor2012 Relatteixitapartirdelespetiteshistriesqueexpliquen cadaundelsnensinenesdunaclasse.Cadainfantsun mnitelsseusproblemesilessevesfantasies.


FOLCK,Jordi.VacancesallaromanadelasenyoretaStraussiels seusamics.Baula,2012(AlaDeltaverda) Enclaudhumor,lautorsitualamisteriosadesaparicide lasenyoretaStrauss,unagossadistingida,alvoltantsdel luxsbalneariDolceFarnientedeRoma.Lasevarecerca portarelsseusamicsaexplorarterritorishumans.


APARTIRDE12ANYS

BOISSET,Eric.Nicstrat.Baula,2012(Aladeltaverda) Unpareiunfillmantenenunarelacidifcildesque va morir la mare. El dia que el noi troba una cria de pelicidecideixcuidarladamagat,estensamselfil percomencenacanviarlescoses.

LINDO,Elvira.MejorManolo.SeixBarral,2012 Si vau xalar amb les aventures de Manolito Gafotas, arateniuloportunitatdeveurecomviuen,deuanys desprs,lafamliaGarciaMoreno.

MELOY, Colin. Les crniques de Wildwood. Illustr. Carson Ellis. Alfaguara,2012 Unanovaaventuraamigcamentrelarealitatilaficci, que comena amb el segrest dun nen i el viatge de recercadelajovePrueielseuamicCurtisfinselcor de lamisteriosaBoscriaImpenetrable...

MOURLEVAT, JeanClaude. Tomek el rio al revs. Illustr. Clara Luna.Demipage,2012 Novella narrada en dues parts, des de la prespectiva de dospersonatges.Ara, elmisterisviatgedelpetitTomek, de tretze anys, fins el Bosc de loblit. En el segon volum, veuremsiesretrobaambHannah,alaltraextremdelmn. SIERRA, Sergio A. Pergam. El fill del caador de llibres. Illustr.MeritxellRibas.LaGalera,2012 Existeix un llibre al mn que tingui tots els coneixements?Nosabemsisuna llegenda per el qu s s segur, s que hi ha persones, i altres ssers misteriosos,disposadesatrobarloaqualsevolpreu.

WILDE, Oscar. El fantasma de Canterville. Illustr. Oski. LibrosdelZorrorojo,2012 El text de Wilde, amb traducci dEsther Tusquets i amb unes illustracions fetes a ploma dun humor fi i exquisit.

JUVENIL
ALAPONT,Pasqual.ElracdePenlope.Crulla,2012 Premi Gran Angular. Un jove veu capgirada la seva vidaquanlasevafamliamarxadeValnciaalPerell per obrir un restaurant. Un viatge de poca distncia perunpasmoltgrananivellinternidecreixement. BONDOUX,AnneLaure.Lesllgrimesdelassass.Baula,2012 EnunllocisolatdelaPatagoniaarribaunassassque mata els pares del jove protagonista, un infant mig salvatge, que enceta una nova vida al costat de lestrany. Leditorial Edelvives tamb nha editat una excellentversiennovellagrfica. BURGAS,ngel.Noeletbusca.LaGalera,2012 Desprsdunaccidentunjovenorecordaresderesni es reconeix amb les estranyes histries que li expliquenelsmetges.Perquelapoliciavigililaporta de la seva habitaci de lhospital li fa molt mala espina.Unahistriatrepidant. HOMME, Erik L. La pllida llum de les tenebres. Baula, 2012 (LAssociaci) El nom de la collecci fa referncia justament a una associacidestinadaa etllar per la convivncia entre v humans i ssers sobrenaturals. Aquesta vegada se les veurancontraunaxarxadevampirsnarcotraficants.

PAVER,Michelle.Dusiguerrers.Galera,2012 LaconegudaautoradelasrieexcellentdeCrnicasde laPrehistoria(Salamandra,2005)tornaambunanova saga ambientada aquesta vegada en el mn de ledat debronzemediterrnia. RUESCAS, Javier. Play. L'amor s la meta, la fama el cam. Bromera,2012 La xarxa social ens pot fer famosos? Leo penja a internetelstemesmusicals queelseugermcomponi canta secretament i es converteix en un veritable fenomen. SELZNICK,Brian.Meravelles.Crulla,2012 Seguintlamateixaposadaenescenaexquisitaqueamb el llibre de La invenci dHugo Cabret, torna el seu autoramblahistriadedosinfantsquemarxencapa NovaYorkamblesperanadetrobarrespostesiferun giralessevesvides.