Está en la página 1de 2

Volum 4, n.

14

Juny 2012

Ferreria

El full de la Biblioteca 14

Carlos Fuentes
Punts dinters

Mor Carlos Fuentes , clebre escriptor mexic, autor de La regin ms transparente. Els llibres descatalogats de Tsner a Internet. Zipi i Zape es passen al cinema. Els famosos bessons espanyols aniran al cinema grcies a Disney. Un llibre investiga la misteriosa mort de Neruda. El periodista espanyol Mario Amors es pregunta si va poder ser assassinat.

Carlos Fuentes Macas fou un escriptor i advocat mexic que va nixer a Panam l11 de novembre de 1928 i va morir recentment amb 83 anys el 15 de maig de 2012 a Ciutat de Mxic. Los das enmascarados (1954) va ser el seu primer llibre de contes anys abans de les seves vivncies per Europa i els Estats Units on va passar part de la seva intensa taci que la seva obra suposa a la vida ( entre daltres Pars; Ven- cultura i igualment per la seva cia; Londres i Washington). contribuci a la solidaritat univerEl 1987 Fuentes va ser guardonat sal i al progrs dels pobles). amb el Premi Cervantes i el 1994 amb el Premi Prncep dAstries de les lletres (per La defensa que en la seva escriptura fa tant de la llibertat d'imaginaci com de la dignitat del pensament; per l'aporLa seva obra s extensa. Citem aqu solament una petita mostra: La regin ms transparente (1958); Aura (1962); La muerte de Artemio Cruz (1962); Cambio de piel (1967); Zona sagrada (1967);

Cumpleaos (1969); Cervantes o la crtica de la lectura (1976); Diana o la cazadora solitaria (1994); Inquieta compaa (2004). Ha sigut membre del Woodrow Wilson International Center for Scholars a Washington, D. C.; professor i lector a les universitats de Pennsylvania, Columbia, Cambridge, Princenton i Harvard.

Leonardo Da Vinci a la Biblioteca Nacional


Contingut
Carlos Fuentes Leonardo Da Vinci a la Biblioteca Nacional Selecci de llibres donats pel Departament de Llenges Editorial: Els nois salvatges 1 1

La Biblioteca Nacional exposa fins al 29 de juliol El imaginario Leonardo. Cdices Madrid de la Biblioteca Nacional de Espaa on es pot veure la primera exposici monogrfica sobre els cdexs I i II de Leonardo Da Vinci, els nics que es conserven de la collecci de manuscrits des que van arribar a Espanya el segle XVII. Aquests manuscrits shan restaurat

entre el 2010 i el 2011 retirant l'enquadernaci del segle XVII per tornar al sistema original de l'poca. El cdex I s un tractat de mecnica i esttica mentre que el II s un estudi de fortificaci, esttica i geometria. Lexposici es completa amb altres obres que conserva la Biblioteca Nacional de lpoca com El carro de la fama i espectaculars gravats.

El full de la Biblioteca 14

Selecci de llibres donats pel Departament de llenges


EDITORIAL Els nois salvatges El cinema pot ser un vehicle per conixer determinats aspectes socials que ens sn ms o menys propers. Aquests dies sha estrenat Els nois salvatges, pellcula de la directora Patricia Ferreira. La directora ha explicat que sabia que en aquest film s evident que es toquen temes sensibles, entre ells, el difcil paper de l'educaci. Respecte aix, la guionista Virginia Yage ha indicat que ha estat una cinta de llarg recorregut, i alhora ha assegurat que, encara que al principi pot ser un tema problemtic, estem en el millor dels escenaris per exposar una idea com la que t la pellcula. Els nens salvatges, escrita amb Virginia Yage, s resultat dun treball de documentaci de Ferreira, que durant mesos va recrrer instituts per conviure amb els alumnes. Un llarg treball d'observaci en qu Ferreira ha hagut necessriament d'aprofundir al mn dels professors. "Em va impactar molt el film La classe (Laurent Cantet, 2008) i vaig voler buscar aquest mateix to realista i creble. En cap moment pretenc fer un allegat contra el sistema educatiu, al contrari, admiro la lluita dels professors per educar els adolescents. Si hi ha algunes retallades especialment dures, sn les que s'estan realitzant en educaci ". Recordem que el film La classe va rebre La Palma dOr del Festival de Cannes i que es presenta el mn educatiu com una batalla a les aules, on els professors han de lluitar dia rere dia. No s per, una lluita sense sentit, sin amb grans lluminries finals.
Roma no paga traidores Emilio Caldern El emperador Tiberio es un hombre muy supersticioso. Cuando se descubre en el desierto egipcio la tumba de una famosa adivina de la Antigedad llamada Berenice, ordena que le hagan la transcripcin de los jeroglficos encontrados. La pell freda Albert Snchez Piol Apassionant novella plena dintriga i daventura que, alhora, ens fa viure ntimament els grans interrogants de la condici humana. Albert Snchez Piol sorprn per la capacitat literria de crear una historia inoblidable pel lector.

La Biblioteca agraeix al Departament de Llenges la seva implicaci en la Biblioteca.

Finis Mundi Laura Gallego Frana. Any 997. Michel, un monge cluniacenc, decideix embarcar-se en una missi impossible. Segons les revelacions de l'ermit Bernardo de Turingia la fi del mn sapropa, per existeix una forma de salvar la humanitat: fent una invocaci. El otro techo del mundo Fernanda Krahn A travs de las cartas que Martn escribe a su amigo Gustavo, conoceremos paso a paso todos los detalles de su extraordinario viaje a Bolivia. Aunque su objetivo en un principio es simplemente pasar una temporada con su padre y por fin reencontrase con l . La conjura de los necios John Kennedy Trama picaresca i sempre sorprenent, aquesta obra est ambientada en Nova Orleans i els seus baixos barris. s una tragicomdia humana en la gran tradici de Cervantes i Fielding. Segons Paul Gray,de Time, s un llibre que provoca riuades, una obra mestra.

Els dimonis de Barcelona Llus Bosch Set personatges misteriosos apareixen un dia a Barcelona. Ning coneix les seves veritables intencions per un detectiu privat rep el gran encrrec de seguir-los la pista. La intriga i la mgia lliuraran el seu fantstic i particular combat.

Dejemos hablar al viento Juan Carlos Onetti Medina, mdico frustrado, pintor amparado por una prostituta y comisario inmerso en el fracaso y el alcohol, sucesivamente, es el eje central de esta nueva metfora sobre la condicin humana, entre las imgenes vagabundas del recuerdo y la imposibilidad del olvido.

Dimarts amb el meu vell professor / Mitch Albom Llibre que va nixer de les trobades de cada dimarts entre el periodista Mith Albom i el seu antic professor de la universitat, Morries Schwartz. Sha convertit en un extraordinari best seller no solament a Espanya sin tamb a tot el mn. s un llibre senzill i intens. Segon trimestre ngel Burgas Nous personatges, nous misteris per al club de la cistella. Colar-se de nit a lescola; tancar una colla de brtols al museu; rebre annims amenaadors i utilitzar les classes de msica dun professor particular per a mantenir emocionants reunions secretes.
Pgina 2

El lllob estepari Hermann Hesse Harry Haller representa a lhome contemporani escindit entre la seva natural inclinaci a lindividualisme, la rebellia i la necessitat dadaptar-se a les convencions burgeses. Lobsessi per la recerca dun sentit de lexistncia.

Calificar