Está en la página 1de 1

EL MUNDO.

DIJOUS 31 DE MAIG DE 2012

TENDNCIES

y que, por tanto, impiden bajar de una manera razonable. Pero ms all de eso, en Ser madre hoy hay un salto conceptual importante. Es un libro de digestin ms lenta; al concluir la mayora de las ideas, en vez de acabar en carcajada, uno se rasca la coronilla en gesto de perplejidad, buscndole un fondo conceptual denso a lo que muchas veces es una paradoja. Y de esta manera, como hacan las vanguardias europeas en los aos 20 del ramonismo a los surrealistas, Miguel Noguera da una visin muy particular del mundo que le rodea. Se descubre lo ilgico de lo cotidiano, se exageran las costumbres hay un gusano que, cual camalen, consigue que en su piel aparezcan el logotipo de Nike o el de Facebook, para caer ms simptico a la gente, se habla de personas que facturan espadas o manuscritos de mil pginas en los aeropuertos sin goma ni sobre. En el Ultrashow de la semana pasada Noguera estuvo, como se suele decir, sembrado. Est alcanzando el punto justo de coccin en la lnea que viene manteniendo desde hace un mes aproximadamente, comenzando cada espectculo con una cancin tengo un metrnomo de bolsillo, me lo ajusto a un tempo lento e improviso una cancin, me invento la letra y la meloda sobre la

Lautor del blog In fernem Land, Joaquim Hernndez.

ANTONIO MORENO

ESCENA Pengen posts gaireb cada dia i alguns dells arriben a rebre milers de visites al mes. La passi per la msica clssica ha donat peu a la creaci duna activa xarxa de blogs dedicats al gnere.

Clssics online
, ANA MARA DVILA Compartir amb la resta del mn una passi o una afici. Aquesta s la utilitat dels blogs i la msica clssica, cada cop ms posicionada en all de fer servir les noves tecnologies: nha pres bona nota. A Catalunya, una creixent comunitat de melmans, aficionats i tamb professionals periodistes, comunicadors, artistes... gestiona amb eficcia un ampli ventall de blogs dedicats a aquest gnere. Pgines que poden arribar a rebre milers de visites i que, en algun cas, fins i tot acaben prenent part en la vida musical que comenten. Aquest s el cas del Joaquim Hernndez Puig, apassionat liceista que mant el que segurament deu ser un dels blogs ms actius del panorama cultural. Es diu In Fernem Land i amb les seves 1.500 visites de mitjana al dia 1,6 milions de visites des de la seva creaci, el febrer de 2007 sha convertit en tota una referncia pels aficionats a lpera. Joaquim penja un post diari: des de documentaci preparatria de les peres que programa el Gran Teatre del Liceu fins a comentaris de representacions o concerts als quals ha assistit, vdeos despectacles, notcies dartistes i informaci actualitzada dels principals esdeveniments que afecten el mn de la msica catalana, sense dubtar a generar debat i accions davant els fets ms can-

Patillas exageradas y un cura con esternocleidomastoideo brutalmente desarrollado, dos de las deformaciones que salen de la mente de Noguera.

Miguel Noguera en pleno Ultrashow, en pose de orador, con la portada de Ser madre hoy al fondo.
JORDI SOTERAS

marcha, cuenta; minutos ms tarde canta, cual juglar esperpntico, sobre un viejo en una cueva con pantalones verdes; joder, si lleva pantalones verdes entonces es joven, qu paradoja y continuando con entierros en pisos, gotas lquidas de defecaccin recin estrelladas contra la tapa interior de un retrete y barbaridades similares que no iremos a explicar aqu porque sera chafar el show. Aunque tampoco importa; maana, puede haber cambiado todo el guin. Su cerebro va a mil.

2008, en principi noms pensant a compartir informaci amb uns quants amics, per des de llavors ja porto ms de 1.000 posts i ms de 800.000 visites. Hi ha molta informaci que es pot compartir i, a ms, la gent tamb vol participar i tenvia coses, explica la Teresa. El meu s un blog dinformaci i, tot i que hi ha comentaris, no s tant de debat com el del Joaquim. Tamb informaci, i professional en el seu cas, s la que comparteix Pere Andreu Jariod, collaborador de Catalunya Msica, en el seu blog El Quadern de lApuntador, on aboca bona part del seu treball a lemissora. Vaig tenir, durant dos anys, un programa informatiu que es deia Blog de nit, que aleshores tenia el seu blog dents i polmics del sector. com una manera de donar extenCada vegada hi ha menys infor- si al programa a travs dIntermaci de msica en els mitjans de net; la funci que avui fa Facecomunicaci i, per aquesta ra, ca- book. Llavors, quan aix es va da cop hi ha ms gent que obre acabar, vaig pensar que valia la blogs. Aquesta s una eina magn- pena seguir, explica el comunicafica, perqu no t cap limitaci, ni dor, que a travs daquesta eina despai ni de contingut, assenya- vol parlar daquelles coses que la Joaquim Hernndez, que aspira els mitjans no comenten, la lletra a ser la veu dun espectador, per- petita de la msica. Jariod, que qu vull escriure amb tota la lliber- tamb compta amb un segon blog, tat del mn, sense cap condicio- Petjades, on informa de coses nant darrere. Segons Hernndez, que ens demostren que la msica lxit daquestes pgines passa per clssica s viva a la nostra sociela fora que tingui el blogger per tat, rep unes 2.000 visites mena fidelitzar la gent i per aconse- suals i considera que, en lactualiguir all, la tasca ha de ser perma- tat, els blogs tendeixen a especianent. Necessites establir una ruti- litzar-se i a centrar-se en una temtica concreta, tot i que tamb troba Cada dia hi ha menys a faltar ms blogs informaci de msica clssica dartistes i msics que comparteixin als mitjans dinformaci amb el pblic les seves reflexions. Compartint els na, que en el meu cas s dunes seus continguts a Facebook o quatre hores diries, informa el Twitter, els blogs de msica clscreador de In Fernem Land que sica satisfan, segons Joaquim per la mateixa ra aspira, en el fu- Hernndez, la necessitat actual tur, a professionalitzar el seu que t el pblic de la msica blog a travs de la publicitat. clssica de relacionar-se entre Diferent s el cas de Teresa Gar- si. No tots, per, confien ca, creadora del Blog Villazonista, digual manera en la seva capadedicat en bytes i nima al tenor citat per a atreure nous pblics mexic Rolando Villazon, una veu al gnere, tot i que s que creuen que la va enlluernar quan tot just poden contribuir a alleugerir-lo siniciava la seva afici per lpera. dels tpics i les etiquetes que enVaig crear el blog el setembre de cara porta al damunt.

También podría gustarte