Está en la página 1de 2

Club Motor

Iai

24.05.2012

CONCERT ALEXANDRINA HRISTOV

JAZZ, SOUL I PUIN ROCK. REETA PERFECT PENTRU SUFLET

Timpul se pare c nu mai are rbdare. Totul se schimb n jurul nostru, chipuri, strzi, cldiri, art, sentimente. Nostalgia vremurilor nu de mult apuse, i ncearc totui pe iubitorii de muzic bun. ns, puini sunt artitii care mai au curajul s ,,INIMA OMULUI DE LUT BATE N ias n faa consumatorilor de RITMURI DE JAZZ, SOUL, FUNK, media cu un stil vechi i ELECTROPOP. OMUL DE LUT VA nonconformist. Un portativ plin CNTA DESPRE DRUM, ZBOR, CUTARI, de note prfuite (in comparaie VAPOARE I MARE, AVIOANE I OCHI cu un beat), nirate pe clapele unui pian, dar care nc mai au VERZI, DESPRE DOR I INSOMNIE, puterea de a rscoli amintiri FLORI I NERVI, ZORRO I FTngropate aproape de suflet. FRUMOS... Totui, cei care la ora 20:00, pe data de 24 mai, au fost prezeni n Club Motor, au renunat la o frm din prezentul digitalizat.

Clapele pianului i vocea suav, natural, a Alexandrinei Hristov au nlocuit beat-urile lipsite de sens, emoii, triri sufleteti. Sunetul rece i gol este nlocuit. n ncpere toate zgomotele se ascund. Alexandrina comand acum o armat de clape, iar acestea nu ntrzie s i dea ascultare. Notele trec printr-un filtru extrem de complex, alctuit din sufletul artistei i urechea exigent a publicului. n urma procesului de metamorfozare, acestea se transform n amintiri, triri, poveti, trecut i prezent. Muzica sap continuu n sufltele celor prezeni, om de lut, devenind doar o metafor scris pe coperta primului album al artistei.

La finalul fiecrei piese zgomotele ies din ascunztori camuflate n aplauze. Cu un simplu i modest ,,Mulumesc, artista le ,,observ, armata de clape urmnd a le alunga din nou. Un lucru e sigur: arta, muzica Alexandrinei sunt clipe care trebuie trite mai nti, apoi simite i abia n final, nelese. La final, oricum totul devine rece i gol . Melodiile interpretate le gsii pe albumul ,,Om de lut.

DESPRE ALEXANDRINA
Alexandrina a absolvit Academia de Muzic, Teatru i Arte Plastice din Chiinu. Activitatea sa se leag de muzic, pictur i poezie, pe care le combin foarte reusit. n anul 2005, a fost una dintre protagonistele filmului "Trois femmes de Moldavie", n regia lui Paul Cuzuioc, pe a crui coloan sonor s-au aflat cteva dintre piesele sale. n urma realizrii acestui film, s-a mutat n Romnia, unde a avut primele sale aparitii ntr-o serie de concerte la Cafe Deko din Bucureti.
Artista a mai cntat la Festivalul de Jazz de la Grna, Festivalul Om bolnav, la Petera Bolii, la Festivalul Internaional de Film Transilvania. Printre primele sale apariii se numr o serie de concerte la Cafe Deko din Bucureti, precum i participri la emisiuni precum "Teo" (Pro TV),"Garantat 100%" (TVR) ori "Duminica n familie" (Antena 1). Solista a ctigat de asemenea notorietate prin intermediul Internetului, nregistrri din concerte fiind rspndite prin programe peer-to-peer. Primul album al Alexandrinei se numete "Om de lut" i a fost lansat pe 9 aprilie 2009, reprezentnd o colecie de piese vechi i noi.

Autor: Ila Vlad Constantin, Anul II, ID