Com arribar al centre

::

Col•laboren:
Ajuntament d’Alaquàs. Plataforma Escola Pública Horta Sud. Escoles Públiques d’Alaquàs. Moviment 15M (Alaquàs-Aldaia-Barri del Crist). CGT-PV. Kol•lectiu Arreu. Caixa Popular. Ecomediterrània-Agricultura ecològica.

Jornada per l’educació pública

“Què podem fer amb l’escola pública?”

Carrer de Picanya s/n Alaquàs.
La inscripció a la jornada es realitzarà només per Internet a l’adreça que s’indica, a la qual també podeu sol•licitar el formulari: jornadasalaquas@yahoo.es

Dissabte, 26 de maig Ceip “González Gallarza” Alaquàs
Organitza: Plataforma en defensa de l’escola pública d’Alaquàs-Aldaia-Barri del Crist

Recordeu que començarem amb puntualitat. No oblideu marcar si assistireu amb xiquets o xiquetes.

El perquè d’aquesta convocatòria:
A la comunitat educativa en el seu conjunt i a la ciutadania en general ens sobren motius per a estar preocupades i en alerta davant les contínues retallades en l’educació pública. Pensàvem que cap representant polític s’atreviria a qüestionar el sistema universal educatiu i que calia sempre millorar les seues condicions i la seua pràctica. Pel contrari, el camí que s’ha encetat ens indica tot el contrari: cessió de béns públics, gestió privada, serveis públics bàsics (per exemple, educació bàsica de 6 a 16 anys). Aleshores, la pregunta obligada és: i la resta, què?, ¿hem de pensar que pagarem l’educació infantil, el batxillerat (si és que ens l’ofereixen) i que l’educació superior serà sols per a aquelles persones que puguen pagar-la o per a aquelles el “rendiment” de les quals valga una beca? És això el que volen dir-nos? Aquesta és l’excel•lència educativa que anuncien des del Ministeri i la Conselleria? Si és així, tenim el convenciment que no serà l’escola pública de tothom, la que volem i la que defensem, la que construïm col•lectivament, la que promou igualtat, equitat, inclusió i diversitat, la que aspira a ser democràtica i plural, la que garanteix la qualitat i per això sabem que amb la “seua” educació no hi ha futur.

la jornada:
Està oberta a la comunitat educativa i a plataformes, col•lectius, associacions i persones que vulguen contribuir per a què sorgeixen més xarxes i més compromisos en defensa de l’educació pública.

els tallers: A. B. C. D. E. F. G.
PRIVATITZACIÓ: Construcció i gestió privada de centres educatius amb cessió de béns públics. EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA: El futur d’infantil i el plurilingüisme. FRACÀS ESCOLAR: Qui fracassa i per què?. QUIN BATXILLERAT I QUINA FP en el nou

el programa:
9.30h: Apertura – Presentació 10.15h a 12.15h: Tallers 12.15h a 13.00h: Descans (sucs ecològics) 13.00h a 14.00h: Conclusions 14.30h: Dinar ecològic El dinar consisteix en: ensalada, paella, fruita i beguda.

model. ELS MENJADORS ESCOLARS. L’EDUCACIÓ SUPERIOR: Dret o privilegi?. TALLER ESTUDIANTIL DE SECUNDÀRIA.

Les lletres identifiquen cada taller per a què siga

la dinàmica:
Treballarem en tallers en els quals un company o una companya exposarà el tema i indicarà els aspectes més importants per a què després realitzem aportacions i valorem alternatives.

marcat en el formulari d’inscripció.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful