Está en la página 1de 2

Per tal que aquesta intervenci sigui profitosa s molt important que tamb se li doni suport des de casa.

Cal potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants.

Disseny: www.whads.com

curs 2010-2011

Augmentant el consum de: Fruites i verdures Fruita seca Llegums Aigua Joc actiu Reduint el consum de: Llaminadures Begudes refrescants Brioixeria Videojocs (sedentaris)

El nostre centre participa en el Pla de consum de fruita a les escoles amb lajuda financera de la Uni Europea i la Generalitat de Catalunya.

Per a ms informaci, podeu consultar el web:

www.gencat.cat
Iniciativa finanada:

de

fruita a les escoles

Pla de consum

Com ho farem?
Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribuir fruita seleccionada en funci de lestaci de lany, la proximitat de la producci i la qualitat. La fruita es repartir entre els nens i les nenes dins del recinte de lescola perqu en consumeixin durant lesmorzar i/o el berenar. Els centres escolars rebran un calendari indicant les setmanes en qu es far la distribuci dels productes seleccionats i podran consultar informaci sobre fruites i verdures, aix com, diverses activitats de suport de la campanya als webs: www.gencat.cat/dar/fruita-escolar www.gencat.cat/salut/fruita-escolar Les escoles participants desenvoluparan activitats complementries al consum de fruita. Nombrosos estudis mostren els beneficis de consumir 5 racions al dia de fruita i de verdura (tres peces de fruita i dues racions de verdura).

Consisteix a distribuir gratutament fruita fresca als escolars deducaci primria (nens i nenes de 6 a 12 anys) de centres educatius de Catalunya, que ho sollicitin. s una iniciativa de la Uni Europea que a casa nostra es fa efectiva mitjanant una acci coordinada del Departament dAgricultura, Alimentaci i Acci Rural, el de Salut i el dEducaci, de la Generalitat de Catalunya. Els objectius sn: i/o berenars dins del centre escolar.

Qu s una raci de fruita?


1 pea mitjana com ara poma, pera, taronja, prssec, etc. 1 bol de cireres, maduixes, etc. 1-2 talls de sndria, mel, pinya, etc.

Oferir fruita gratuta en els esmorzars Informar sobre

els beneficis de lincrement del consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, caracterstiques, producci, estacionalitat, etc. consum de fruites com una alternativa excellent al consum daltres aliments amb menys qualitat nutricional.

Qu s una raci de verdura?


1 plat de verdura cuita, mongeta tendra, espinacs, crema de carbass, minestra, etc. 1-2 tomquets amanits, etc. 1 plat damanida variada, etc.

Proposar el