Está en la página 1de 2

JN: A partir de 12 anys

Sue Townsen. El diari secret dAdrian Mole. Estrella Polar. A lAdrian les coses no li van b i explica com se sent en el seu diari: la seva mare no est per ell, el seu pare no lentn, no t sort amb les noies... Robert Klement. 70 milles fins el parads. Takatuka. Siad, un infermer de Somlia, i la seva filla Sarah esperen, amb altres refugiats africans que els portin illegalment a Europa. Una travessa que els portar al suposat parads europeu. Vctor Rotger. Lencrrec del vell Hayyan. Eumo. Rachid s un jove berber que viu en un petit poble al Marroc. Un vespre, rep l'encrrec de desxifrar el misteris significat d'un grfic borrs i de recuperar una ampolla de vidre amagada a Marraqueix.

ABRIL 2012
Escola Drassanes Biblioteca Sebasti Sorribas N 4
I

Il. Rob Gonsalves

Per a gent adulta


Frida Kahlo: sus fotos. RM. Fa pocs anys que es va decidir obrir uns armaris i baguls on Frida guardava dibuixos, cartes i ms de sis mil fotografies. Aquest s un tresor que ens desvetlla els gustos, interessos, familiars, amistats... de Frida i Diego. Yoko Ogawa. La frmula preferida del profesor. Funambulista. Una mare treballa com a minyona a casa dun vell professor de matemtiques que ha perdut la memria. Entre la mare, el seu fill i el professor es formar una relaci damistat i de transmissi del saber. Ins Garca-Albi, Marcos Isamat. Por qu mi hijo se parece a su abuela?. Debate. Per mitja dun dileg divulgatiu entre una periodista i un bileg (muller i marit) podrem entendre amb exemples senzills i amb humor qestions gentiques que ens preocupen o intriguen.

Coneixements
Pittau Gervais. Les estacions de lany. Crulla. Dins les solapes de cada pgina es pot veure el que hi ha dins els fruits, dins les flors, el qu samaga sota terra, els animals que podem trobar a la natura... Valent Fuster. La petita cincia de la salut. Planeta. La Lisa s una nena que no vol menjar verdures, es passa molta estona davant de lordinador i prefereix els dolos abans que la fruita. Fent cas de les indicacions del llibre portar una vida ms sana. Marion Deuchars. Art, crea el teu llibre. Coco Books. Podem crear el nostre llibre dart amb les tcniques secretes dartistes molt reconeguts de lart. Descobrirem la fora expressiva dels colors, fer escultures mbils, composar un retrat cubista....

A partir de 3 anys
Linne Bie. El petit Edu no savorreix mai. Joventut. Al petit Edu li encanta pintar i dibuixar. Li agrada xipollejar amb laigua de la banyera, modelar amb la plastilina i pintar. De vegades va una mica brut, per el ms important s passar-ho b! Fiona Munro. Il. Jo Moon. De qui s aquest nas?. Combel. Un llibre per endevinar quin animal samaga darrere de cada solapa. Un rodol i un dibuix a cada pgina donaran pistes per poder-lo endevinar. Il. Dani Jimnez. Arri, arri tatanet!. Abadia de Montserrat. Una can per cantar amb els nens i les nenes a la falda. A dins el conte, a ms de la lletra, hi ha tamb uns dibuixets encerclats que sn objectes o personatges que es relacionen amb la can.

I2: A partir de 8 anys


Sarah Stewart. Il.: David Small. La jardinera. Ekar. La Lydia es veu obligada a deixar casa seva ja que el seu pare no t feina. Marxa a ajudar el seu oncle a la gran ciutat. All aconseguir que tothom sigui feli amb la seva valentia i amor a les plantes. Kanata, Konami. El dulce hogar de Chi. Glnat. Cmic japons que explica les aventures duna gateta que s acollida per una famlia que viu en uns apartaments on no es poden tenir animals de companyia. Agustn Fernndez Paz. Il.: Miguelanxo Prado. En el cor del bosc. Barcanova. La Raquel, amb altres companys de lescola van dexcursi amb autobs a un bosc immens. Mai ho oblidar ja que all va comenar la seva amistat amb un follet que la va ajudar molt.

I1: A partir de 6 anys


Cornelia Funke. La classe de matemgiques. Estrella Polar. A la classe de 2n B ha arribat una nena nova, lOlga. Amb la seva mgia s capa de resoldre problemes complicadssims fent ballar el guix de la pissarra. Geoffrey Hayes. Beni i Peni: de mentida. La Galera. Beni s un petit ratol que es passa el dia jugant a pirates. La seva germaneta Peni insisteix a jugar amb ell. Beni no sap com treure-se-la de sobre... fins que descobreix que jugar sol no s tan divertit. Luc Foccroulle. Il.: Annick Masson. La coral de les granotes. Smbol. LArlet i la Berta no poden complir el seu somni que s el de formar part de la coral de lestany ja que no reuneixen les condicions, una per no cantar b i laltra per ser massa petita.

I3: A partir de 10 anys


Eric Heuvel. La recerca. Estrella Polar. L'Esther s una dona jueva que, desprs de molts anys, visita la granja holandesa on es va haver d'amagar durant la Segona Guerra Mundial quan noms era una nena. Pedro Maas. Il.: Silvina Socolovsky. Ciudad Laberinto. Factoria K de Libros. Recull de 30 poemes relacionats amb la ciutat: sorolls, personatges, espais, situacions quotidianes, sensacions, edificis, emocions.... En mi ciudad hay mil barrios... Anne Vantal. Il.: Gabriel Hernndez Walta. Estimada Theo. Baula. Els pares de la Lea estan separats. El seu pare t una nova parella, la Theo, una dona dorigen grec amb la que t molt bona relaci i que malgrat les adversitats mantindr el vincle afectiu.