Está en la página 1de 3

TSA Warhammer kampioenschap 1. Elk speler krijgt 2000 punten om zijn leger samen te stellen. 2.

De bedoeling is een fun lijst. Dwz: dat elke lijst of + punten gaat krijgen. Deze punten worden na de slag afgetrokken of opgeteld bij het resultaat. M.a.w. een heel kill leger zal nooit de volledige punten krijgen, zelfs behaalt het een massacre. Een zeer fun leger zal dus meer punten krijgen dan het heeft behaalt na de veldslag. 3. De beoordeling voor de + en - punten zal bepaalt worden door een lijst. Zie bijlage 1: 4. Alle karakters mogen, toch zal je rekening moeten houden met de eventuele extra min punten dat deze regenereren. 5. Er is een prijs voor de sportiefste lijst. Dit is niet de lijst die het minst competitief is. Het is een combinatie van speelstijl, lijst en ras. Dit wordt bepaald door de organisator , mijzelf dus. 6. Er zal punten gegeven worden op schilderkunst. Je kan van 0 tot 10 geven. Toch kan je niet zomaar punten geven, er zijn voorwaarden. Leger Volledig geschilderd en gebased Volledig geschilderd Meer dan helft geschilderd en gebased Meer dan helft geschilderd Minder dan helft geschilderd maar wel gebased Minder dan helft geschilderd Niets geschilderd Minimum Min.6 Min.5 Min.4 Min.3 Min.2 Min.1 Min.0 Maximum Max.10 Max.9 Max.8 Max.7 Max.6 Max.5 Max.2

Wat is een geschilderd model? Vanaf er drie kleuren per model is gebruikt , is het model geschilderd. Bv. Skeletten warriors: zwaard metal kleur, lichaam bone kleur en dan gefabt = aan 3 kleuren = geschilderd. Wat is gebased? Vanaf dat de standaard base is vervangen door iets anders OF meer heeft dan n basis kleur heeft OF de base geflokt is. Er is wel een verschil tussen het gewoon kleven van flok en elke base die een diorama is op zijn eigen. Wat is de helft van een leger? Je zal alvorens naar het toernooi te komen zelf de geschilderde modellen moeten tellen. Dit moet je aan je tegenstander meedelen als hij je gaat beoordelen op schilderkunst. Is het juist de helft dan mag je meer dan de helft nemen. De tegenstander mag steeds je modellen tellen.

Er moet ook rekening gehouden worden met conversies. Een leger dat niet geschilderd is maar leuke conversies heeft kan twee punten waard zijn. 7. Welke legers mogen meedoen? Dwarfs Vampire counts met white dwarf uitbreiding Lizardmen Wood elves Bretonnia Skaven Norse* Amazon* Nauticans* Orcs&goblins Chaos warriors Beastmen Dark elves Ogre kingdoms (8th) SOC Nippon* Estalia* Tomb kings Deamons High elves Empire Chaos dwarfs (FW
boek: Throne of chaos)

DOW 8th * Araby* ROR*

Alle experimentele regels van forge world zijn toegelaten maar die kunnen natuurlijk weer min-punten opleveren. Experimentele eenheden of characters uit het verleden kunnen eventueel met goedkeuring van de deelnemers. * zie Experimentele eenheden of uit vorige edities voor legerlijsten. 8. Proxies: Je mag proxies inzetten doch mogen deze samen niet meer dan 300 punten waard zijn. Wat zijn proxies? Dit zijn modellen die volledig niet op het eigenlijk modellen trekken. Bv: Een grave guard gebruiken voor een tomb guard is geen proxie. Een orc gebruiken voor een tomb guard wel. Een barbiepop inzetten als mammoet van chaos is een proxie. De toernooileider zijn beslissing inzake proxies telt . 9. WYSIWYG: Dit hoeft niet maar je moet wel je leger overlopen alvorens op te stellen hoe je eenheden zijn uitgerust. Magische items moeten niet verhuld worden. 10. De veldslagen zullen scenario georinteerd zijn. De scenarios staan vast, dus iedereen zal de drie scenarios spelen. 11. De punten worden ingedeeld in Battlepoints (BP) en Victorypoints (VP) BP zijn de punten die je berekend volgens de waarde van de eenheden/banners/karakters e.d. zie basis regelboek. VP zijn de punten die je krijgt na de berekening van het verschil tussen de BP. Bv Een verschil van 600 BP geeft een solid victory, deze is 70 VP waard. Zie overwinningskaart. VP krijg je ook bij scenarios , sportiviteit, schilder prestaties en zijn de + en punten bij het opstellen van je leger. 12. Wat hebben we zelf bij? We nemen de volgende zaken mee: Basis regelboek Templates Meter in inches of jabstick (het rode plastiek stokje in de basisdoos)

Een kopij van je legerlijst Dobbelstenen Je leger Schrijfgerei dat werkt, balpen of potlood e.d. Voor eventuele Woodelves spelers, eigen bos meenemen. Eventueel: Secondenlijm Magiekaarten van uw ras 13. Elk leger moet een generaal hebben. We volgen omtrent deze regel het basisboek. Indien Je geen generaal kunt aanduiden doordat je bv: volledig core leger zonder karakters hebt. Moet je een model aanduiden dat dan dient als generaal. Dat model moet aangeduid worden alvorens de match begint. 14. Bij meningsverschillen mag je steeds de regels erbij halen doch houdt rekening met de tijdsdruk en dit mag geen middel zijn om tijd te rekken. Als men er niet uit geraakt mag men de dobbelsteen laten beslissen. Geraak je er nog niet uit dan kan je de organisator er bij halen en deze zal de knoop doorhakken. Dat houdt ook in dat er geen plaats is voor discussie met de organisator. Bij lange of hevige discussies kunnen er strafpunten volgen. 15. De uitlegperiode. Dit is een periode die jezelf moet inlassen alvorens te beginnen. Je zal je tegenstander even moeten uitleggen welke proxies zijn en je overige eenheden voorstellen. Dit is nodig zodat je niet voor verassingen staat. De basisregels kan je ook uitleggen. Er zijn legers bij die voor ons allen redelijk onbekend zijn zoals bv. Araby en Nippon. Je moet natuurlijk niet je verborgen modellen en magische items verraden. Deze uitleg kan je geven na het onthullen van het model of activeren van een item. 16. Het verloop. Er worden dus drie veldslagen gespeeld. Deze zullen max.2 uur duren of zes beurten (uitz. Scenario Magische mist). Er zal gespeeld worden op tafels van 48op48. Het terrein is reeds geplaatst door de organisatie en zal niet magisch zijn met uitz. Van bossen en revieren. De eerste veldslag zal men zijn tegenstander krijgen volgens loting. De volgende veldslagen zal er rekening gehouden worden met de scores. 17. Extra strafpunten. Buiten onsportief gedrag kan je nog strafpunten krijgen voor het gebruiken van een andere lijst. Dit zal leiden tot 20 VP per battle. Het vals spelen zal kunnen leiden tot diskwalificatie. De organisator zal hierover ter plaatse oordelen. 18. Het verplaatsen van scenery. Als er door bepaalde redenen scenery verplaatst moet worden. Wordt deze na de veldslag terug geplaatst. 19. Dit is geen officiel ranking toernooi !