BIBLIOGRAFIA:  Diez mujeres , 2011.

PREMIS: Premi Sor Juana Inés de la Cruz 1994: Nosotras que nos queremos tanto. Premi Feria Internacional del Libro de

 La llorona, 2008.

Guadalajara 1994 a la mejor novela hispanoamericana escrita por una mujer: Nosotras que nos queremos tanto.

 Hasta siempre, mujercitas, 2004.

 El cristal del miedo, 2002.

 Lo que está en mi corazón, 2001. Premi Municipal de Literatura de Santiago de  Un mundo raro, 2000. Chile 1994: Para que no me olvides.

 Nuestra Señora de la Soledad, 1999.

 El albergue de las mujeres tristes, 1997 (2011). Finalista del Premi Planeta 2001: Lo que está en mi corazón.  Antigua vida mía, 1995.

 Para que no me olvides, 1993 (2011).

 Nosotras que nos queremos tanto, 1991.

No hay nada tan terrible como para no ser dicho. Las rabias se van junto con las pataletas, ¿verdad?. Pero la amargura queda. Y eso causa feroces depresiones. Condeno con todo el corazón los crímenes que se perpetúan a un ser humano sólo en cuanto a su sexo. Soy muy disciplinada, me gusta más que nada la mañana para escribir. Corrijo mucho. Doy a leer los manuscritos a personas cercanas que me dan confianza sus opiniones. Desecho mucho, "Diez mujeres" tenía como 50 páginas más al principio... hay que saber deshacerse de lo inútil!

MARCELA SERRANO
BIOGRAFIA: Marcela Serrano va néixer a Santiago de Xile el 1951. Filla de la novel·lista Elisa Pérez Walker (Serrano en el seu cognom de pseudònim) i l'assagista Horaci Serrano, és la quarta de cinc germanes. Amb dues d'elles va viure durant un any a París quan eren estudiants. Ha estat sempre compromesa amb la realitat política del seu país, militant de l'esquerra i defensora de les reivindicacions feministes. Després del cop d'estat es va exiliar a Roma, on va treballar per als vivers municipals durant un temps. Va tornar a Xile el 1977, entrant en contacte amb grups artístics, a principis dels vuitanta va muntar la seva primera exposició. Es va llicenciar en gravat a la Universitat Catòlica entre 1976 i 1983, i va treballar en diversos àmbits de les arts visuals, especialment en instal·lacions i accions d'art com el body art, guanyant un premi del Museu de Belles Arts per un treball sobre les dones del sud de Xile, però aviat abandona aquestes activitats per complet. Va viure durant sis anys a Mèxic ja que el seu marit era l'ambaixador de Xile en aquest país. Podem considerar a Marcela Serrano una de les figures més destacades de la nova narrativa xilena i d'Amèrica Llatina.

(Fonts: escritoras.com ; lecturalia.com/ ; encuentrosdigitales.rtve.es/2011/marcela_serrano.h tm) CLA (Club de Lectura Alternatiu). Gener 2011 Amb la col·laboració de la Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful