Está en la página 1de 2

L activitat aniria al voltant del tema de les noticies i de la manera com pot canviar la seva presentaci respecte la idea

del qui ho presenta. Es faria amb els alumnes de l optativa de 4rt d ESO, en que la temporalitzaci i el currculum permeten que es puguin estendre ms en aquest tema. L objectiu s que els alumnes facin de reporters mostrant un esdeveniment fora previsible com pot ser una manifestaci. Des d un principi sabran que es tracta d una manifestaci de caire poltic amb un grup nombrs de manifestants que marxen tranquillament i un petit grup que provocar a la policia i, fins i tot, destrossar alguna cosa. Es pot demanar la collaboraci d altres classes (d alguna assignatura concreta que s hi pugui relacionar com socials o llenges en la vessant ms interpretativa) per a fer d actors. A cada grup, per, se ls demanar que ho facin intentant mostrar una visi concreta, hi haur els que intentaran mostrar la realitat de la manifestaci; els que van a favor de la manifestaci i volen mostrar el seu caire familiar i alegre; els que van en contra i pretenen accentuar les possibles incidncies; els que en volen treure importncia i asseguren que hi havia menys gent de la que realment hi era... Tindran un planell orientatiu de cap a on anir la manifestaci, on passaran els aldarulls i on estar la gran massa de manifestants tranquils. Hauran de fer tot el procs previ a la gravaci de la notcia amb la previsi del que passar i el punt de vista que els toqui. Hauran d escollir el punt de vista de la cmera (primers plans per gravar l avi amb el nen cantant, plans generals per mostrar els aldarulls amb la policia i els radicals, grans plans generals per mostrar la quantitat de gent respecte a l espai envoltant...), la quantitat i duraci dels plans que s hi representaran (i, per tant, el ritme), si hi haur alguna repetici d algun pla (per accentuar quelcom), si hi haur tota l estona una veu de fons o b es veur el reporter en directe, qu dir aquesta veu o aquest reporter, si s afegir algun so extra, si hi haur moviment de cmera i com ser, quantes cmeres utilitzaran... Tindran entre 30 i 1 per presentar la notcia. Es treballar en grups de 4-5 alumnes. Es dedicar 1 hora de classe a mostrar exemples (si poden ser recents) de noticies amb diferents punts de vista i a presentar el projecte. Tindran 2 hores per preparar el gui tcnic- storyboard (orientatiu en funci de la informaci que tenen). S haur d entregar ja, per ells es quedaran amb una cpia. Hi haur 1 hora de gravaci, tant de l acci com si es vol gravar la veu en off o el reporter parlant. Durant aquesta hora es requerir la collaboraci d algun altre grup que faci d actors, en el seu defecte, hauran de ser els mateixos alumnes de 4rt exceptuant els cmeres. Hi haur 1 hora per muntar el reportatge amb el movie maker, ja passat a l ordinador i convertit de casa. Caldr presentar el gui tcnic-storyboard i el revisat en funci dels canvis en el muntatge (l original modificat amb les correccions en vermell fetes per ells mateixos).

Finalment dedicarem una hora de classe a mostrar els treballs dels alumnes, ells en faran una breu presentaci explicant l experincia i es debatr el resultat a classe. Els criteris d avaluaci es basarien en seguir el procs necessari de forma correcte, intenci de presentar la noticia en funci del punt de vista otorgat en relaci als recursos utilitzats, raonament d aquest fet, relaci del reportatge resultat amb el gui tcnic-storyboard previ i raonament de les rectificacions, implicaci en el projecte i finalment, reportatge resultant correcte.