MEMÒRIA D’APLICACIÓ.

Títol: Mirau els meus ànecs.

Nom: Marga Gayà Garí Lloc de treball: EI Cucarells de Vilafranca de Bonany La proposta va adreçada al 1r cicle d’educació infantil, concretament al nivell 01. En aquesta etapa el recurs del joc de falda, és la primera proposta de joc, que ens permet aconseguir els objectius bàsics d’aquesta primera etapa. Objectius: Estimular els seus sentits. Facilitar el desenvolupament motriu de l’infant. Potenciar la interacció comunicativa entre l’infant i l’adult. Enfortir la relació infant-adult. Valorar les expressions que faci l’infant com a reacció a una interacció amb l’adult. Percebre sensacions d’equilibri i desequilibri. Gaudir a través de la música

Continguts: Estimulació sensorial. Desenvolupament de les habilitats motrius. Interacció comunicativa entre l’infant i l’adult. Consolidació de la relació infant- adult. Valoració de les expressions de l’infant durant el joc. Estimulacions laberíntiques (equilibri). Gaudi de la música.

Activitats i temporització: Aquest joc de falda es durà a terme cada dia per tal d’ajudar al nin a millorar el seu equilibri. Aquest joc de falda durarà uns 5 minuts aproximadament, ja que abans de la realització es tendrà a l’infant ajagut per tal de que noti que està sobre una superfície i que el seu equilibri és millor. Després quan comença la cançó i l’aixecam, ja no està sobre una superfície plana, sinó que només té les

mans de l’educadora que l’aguanta. És en aquest moment quan nota la diferència. Material i recursos: Cançó: Mirau els meus ànecs. (cançó tradicional alemanya).

Mirau els meus ànecs fan un capbussó, fan un capbussó el cap dins de l’aigua no tenen cap por.

Mirau els meus ànecs juguen en el fang juguen en el fang piquen les potetes fan un bon xip xap.

Observacions: Cal dir que aquesta cançó és més llarga, però com a joc de falda només s’utilitzen aquests dos fragments. Aquí l’he pos sencera.

Mirau els meus ànecs fan un capbussó, fan un capbussó el cap dins de l’aigua no tenen cap por.

Mirau els meus ànecs juguen en el fang juguen en el fang

piquen les potetes fan un bon xip xap. Mirau els meus ànecs Corren sobre el prat Corren sobre el prat Busquen entre l’herba S’han ben atipat.

Mirau els meus ànecs dormen al paller dormen al paller el cap davall l’ala aii que s’està de bé.

Resultat: Primerament, quan el nin estava a damunt la meva panxa pareixia molt còmode i el primer cop que l’he aixecat s’ha sorprès una mica. A mesura que l’anava pujant i baixant s’ha anat acostumant i s’ha posat a riure i a moure’s, participant així amb el joc. Amb les expressions de la cara (rialla) ha fet notar que ha gaudit de l’activitat.