Está en la página 1de 3

LASSEMBLEA GROGA vol expressar el seu comproms en la defensa dun ENSENYAMENT PBLIC DE QUALITAT a Catalunya.

Moltes persones porten la samarreta groga SOS ENSENYAMENT PBLIC DE QUALITAT com a smbol dun moviment que t la voluntat de teixir la unitat de la Comunitat Educativa, la qual majoritriament est desencantada davant les poltiques educatives dels diferents governs i indignada per com shan fet les coses fins ara, i del tot convenuda que es poden fer duna altra manera. Per tot aix, i perqu aquest moviment es considera agent actiu de leducaci, lASSEMBLEA GROGA creu necessria la participaci i lorganitzaci social per poder treballar per la conscienciaci collectiva, amb lobjectiu daconseguir espais perqu sigui possible un major grau despontanetat i llibertat en la defensa de lensenyament pblic. LASSEMBLEA GROGA s un moviment jove i en construcci que pretn ser: Un lloc per a la reflexi, la formaci, el debat, la crtica constructiva, lacci i la mobilitzaci; un espai de lluita per un ENSENYAMENT PBLIC DE QUALITAT on qualsevol persona o collectiu hi pugui participar; un lloc de tota la Comunitat Educativa. Un espai lliure, sense vincles directes a cap forma de PODER poltic, sindical o econmic que vulgui controlar lorganitzaci i posar els seus interessos particulars per sobre dels principis i les opinions dels membres de lassemblea, o de la qualitat de lEnsenyament Pblic. Una assemblea que busca arribar a acords per consens i, en el cas que no sigui possible, proposa un sistema de majoria qualificada per tal de prendre decisions. Una manera de posar en contacte collectius en lluita vinculats als serveis pblics per tal de realitzar accions coordinades. I pretn aconseguir: Un Ensenyament Pblic que, sota qualsevol circumstncia econmica i poltica, sigui un ENSENYAMENT PBLIC DE QUALITAT. Que la comunitat educativa sigui veritablement leix vertebrador dun ENSENYAMENT PBLIC DE QUALITAT, tot participant de manera activa en el disseny del model educatiu alternatiu que volem per al nostre pas. Que lEducaci Pblica eduqui i formi persones crtiques, participatives, responsables, actives i compromeses en el procs de construcci duna societat ms justa i solidria.

Aquesta s la nostra manera de veure, entendre i defensar lensenyament pblic de qualitat.

Manifest de lAssemblea Groga


Com a ASSEMBLEA GROGA volem manifestar que: Tenim la convicci que leducaci s un dels pilars fonamentals per superar lactual situaci de crisi econmica i social, i que lEnsenyament Pblic ha de garantir la cohesi social i la igualtat doportunitats dinfants, joves i de la societat en general. En aquest sentit, entenem que qualsevol poltica que vagi en detriment dels serveis pblics provoca que el pes de la crisi recaigui sobre les esquenes dels sectors ms desafavorits. Per altra banda, tamb hem sigut testimonis de com els diferents Departaments han desats lEducaci Pblica i han pres decisions sense buscar lacord ni fer cap cas de lopini dels diferents sectors de la Comunitat Educativa. Hem vist com han retallat sistemticament recursos que shan derivat cap a centres i empreses privades, tot portant lEnsenyament Pblic a una greu situaci econmica que est afectant directament la qualitat dun servei fonamental. Per tot aix, volem fer palesa la nostra voluntat i el nostre comproms com a ASSEMBLEA GROGA de treballar en la defensa, la millora i lenfortiment de l'Escola Pblica, de fomentar la participaci de tota la Comunitat Educativa en la seva gesti i dinstar a ladministraci educativa que escolti lopini daquesta comunitat i hi treballi conjuntament pel b com de lEnsenyament Pblic. Per tal de fer possible un ENSENYAMENT PBLIC DE QUALITAT, equitatiu i democrtic exigim al Govern de la Generalitat i al Departament dEnsenyament que: 1- Aturi totes les retallades (de recursos econmics, dinfraestructures, de personal docent i no docent) anunciades i efectuades. 2- Augmenti la inversi en educaci pblica des del 3,4% actual fins al 6% del PIB, com a punt de partida, tal com recomanen els organismes internacionals, ajustant les inversions i els recursos destinats als centres pblics a les necessitats socials i educatives reals dels entorns en qu aquests es trobin. 3- Fomenti la participaci de la Comunitat Educativa i de les administracions locals, i hi arribi a acords, abans de prendre i desplegar qualsevol mesura. 4- Aturi i elimini lentrada de la gesti privada tant a lEnsenyament Pblic com als serveis complementaris i de refor. 5- Garanteixi una rtio docents/alumnes adequada per evitar la massificaci a les aules i fer possible una atenci de qualitat a totes les necessitats educatives de lalumnat. 6- Asseguri una educaci inclusiva i no segregadora amb els recursos necessaris. 7- Doti els centres pblics amb els recursos despais i infraestructures imprescindibles per tal de poder desenvolupar una tasca educativa de qualitat, i aprovi les partides pressupostries necessries perqu aquests centres recuperin el poder adquisitiu i facin front amb garanties a les seves despeses de funcionament.

8- Mantingui i cre places gratutes suficients en centres de gesti pblica a letapa educativa de leducaci infantil de primer cicle (0-3), i garanteixi els recursos compromesos amb els municipis. 9- Ampli loferta pblica de la Formaci Professional, els Programes de Qualificaci Professional Inicial, la Formaci de Persones Adultes i el Batxillerat. 10Defensi l Universitat Pblica gratuta i de qualitat, i hi garanteixi laccs a tota la societat, independentment de qualsevol condicionant socioeconmic , i impulsi una reflexi real i veritablement participativa sobre la seva organitzaci i els seus objectius. 11Asseguri una gesti pblica, democrtica, participativa i directa als centres pblics educatius. El desig de treballar per una Educaci Pblica de Qualitat a Catalunya fa que ens adrecem a tota la Comunitat Educativa i a la resta de la societat civil del nostre pas perqu simpliquin en la defensa dun nou model dEnsenyament Pblic.

Per un ENSENYAMENT PBLIC DE QUALITAT

Barcelona, 24 dOctubre de 2011