Está en la página 1de 5

INFOACTIVITAT

La ciberseguretat

Emilia Alcaraz Delgado


2011

La ciberseguretat

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @

Quan naveguis per Internet, has de prendre precaucions amb les persones o llocs que tanirs trobant: Mai facilitis el teu cognom, adrea, nmero de telfon, nom de lescola,... ni comentis quins sn els teus hbits, ni els de la teva famlia a qui noms coneguis a travs de la xarxa. Mai donis als teus amics, o daltres persones, el teu codi daccs a Internet. Mai tinguis una cita amb alg que hagis conegut a la xarxa, a no ser que un dels teus pares tacompanyi a un lloc pblic. Navega amb els teus pares i, si no estan presents, informals clarament sobre quines pgines visites. Demana lautoritzaci dels teus pares per incloure les teves dades personals en algunes pgines WEB que les solliciten. Mai incloguis aquestes dades, sense que teus els pares estiguin al corrent. Mai realitzis compres, ni contractis serveis dInternet sense lautoritzaci dels teus pares. Informat exactament sobre el que far la pgina visitada amb la informaci que tu li has de facilitar. Cap pgina WEB est autoritzada per demanar ms informaci que lestricament necessria, que, normalment s ladrea de correu electrnic. Pots participar en moltes activitats de la xarxa sense que sigui necessari donar informaci sobre tu mateix. Si alguna pgina WEB et fa masses preguntes personals, s millor que hi surtis immediatament. Extrema les precaucions per a evitar la visita dun virus al teu ordinador.
2

Emilia Alcaraz Delgado 2011

La ciberseguretat

CIBERSEGURETAT
Clica a sobre la imatge o b copia aquest enlla al teu navegador per tal de poder veure el vdeo:
http://quietube.com/v.php/http://www.youtube.com/watch?v=DKmCmYBmKs4

Apunta les errades de seguretat que ens mostra el vdeo:

1. _____________________________________________________________

2. _____________________________________________________________

3. _____________________________________________________________

4. _____________________________________________________________

5. _____________________________________________________________

6. _____________________________________________________________

Emilia Alcaraz Delgado 2011

La ciberseguretat

Ara, et proposem aquests jocs que tensenyaran a navegar amb ms seguretat per la xarxa. Clica a sobre lenlla o b copia ladrea al teu navegador:

http://espanol.sbc.com/help/internet_safety/just_for_kids/game.html

http://www.integraldemedios.com/pruebas/download/Trivial_Segursarean_CAT

http://www.cesicat.cat/cesicat2010 4

Emilia Alcaraz Delgado 2011

La ciberseguretat

Solucions 1. Escriu el nom del seu ve. 2. Dna la seva adrea. 3. Envia fotos personals. 4. Comunica lhorari de feina dels pares. 5. Queda per trobar-se amb la persona desconeguda. 6. Comenta quan aniran de vacances.

Emilia Alcaraz Delgado 2011