AGENDA ACTIVITATS AGOST – SETEMBRE 2011 MOIANÈS CONSORCI PER LA PROMOCIÓ DELS MUNICIPIS DEL MOIANÈS

AGOST
DILLUNS 1 D’AGOST
- Castellterçol. A les 8h del vespre, al pati del Museu Prat de la Riba, Conferència: “ Els istmes culturals i la política catalana”, a càrrec de l’Il·lustre Ferran Mascarell, Conseller de Cultura. Entrada gratuïta. ,

DIVENDRES 5 D’AGOST
- Collsuspina. Festa Major. A les 5h de la tarda, a la Plaça de l'Ajuntament, Taller-mostra de malabars, amb Desperta . Espurnes. A les 8h de la tarda, al balcó de l'Ajuntament, Pregó de Festa Major. Tot seguit, a la barra del Local, Sopars i copes. A les 10h del vespre, al local, Teatre: Besos, directora Assumpta Casanovas. A partir de 2/4 d'1 de la nit a la Pista, Festa Jove: Música i Dj's locals, amb servei de bar. , - L’Estany. A les 10h del vespre, a la Plaça, Cine a la Fresca. - Sant Quirze Safaja. Festa Major. A les 9h del vespre, al Centre Cívic, Cinema Infantil: Toy Story 3, i servei de barra amb crispetes, sucs, begudes... A partir de 2/4 de 12h de la nit, al Centre Cívic, La Festa del Vinil: la millor música des dels 70 fins : a l'actualitat. Vine disfressat de l'època i et servirem una copa gratis!.

DISSABTE 6 D’AGOST
- Castellterçol. A partir de 2/4 d'11 de la nit, a la Plaça Vella, Cava-concert; veniu a gaudir dels millors caves i de la música en ; directe amb el grup Te verde. Organitza Activa Terçol. - Collsuspina. Festa Major. A 2/4 de 10h del matí, a la Plaça Major, Jocs de Cucanya. A les 11h del matí, a la Plaça Major, Animació infantil amb el grup la Carbassa i les "Macedònia'ss Little'ss". A les 12h del migdia, a la piscina, Inflables aquàtics. A 2/4 de 4h de la tarda, al Casal d'Avis, Competició Wii. A les 5h de la tarda, al Parc Sant Jordi, Petanca. A les 6h de la tarda, al Camp de Futbol, Futbol Infantil i futbol solters/eres - casats/ades. A les 7h de la tarda, a la Piscina, Inflables aquàtics. . A 2/4 d'11 de la nit, al Local, Ball de festa major amb l'orquestra Moonlight. - L’Estany. A les 10h del vespre, al Claustre del Monestir de l’Estany, Drames litúrgics (dins el cicle Stagnum). Direcció i dramatúrgia de Josep Maria Miró i Marc Artigau; una proposta que combina teatre, música i gest-dansa. - Moià. A les 11h del matí, a la Plaça del Colom, Fes Moto. Organitza Moto Club Moianès. A les 8h del vespre, a l’Ateneu, . Presentació del llibre “La hoguera del odio”, de Maria Barbancho. Organitza Ateneu La Pólvora. De 9h del matí a 8h del , vespre, XLV Concurs de pintura “ Al teu Aire” (a partir de 15 anys), i XXVII Concurs de dibuix ràpid infantil (de 0 a 14 , anys), a càrrec del Cercle Artístic. A les 10h del vespre, al Parc, Cantada d’Havaneres amb el grup Bergantí. En cas de pluja , es farà a l’Espai Cultural les Faixes. Organitza Geganters de Moià. - Sant Quirze Safaja. Festa Major. A les 12h del matí, al Parc de l'Aigua, Festa de l'Escuma! veniu amb roba que es pugui mullar. De 2/4 de 6h a les 7h de la tarda, al Parc de l'Aigua, Tarda de la Prehistòria amb tallers de maquillatge, vestits, perruqueria i manualitats, amb la Comissió Infantil de SQS. També hi haurà inflables i cursa de patinets (cadascú ha de portar el casc, proteccions i patinet), i a les 19h, Xocolatada desfeta. A 2/4 de 10h de la nit, al Centre Cívic, Sopar de germanor i Ball de Festa Major , Ball de Festa Major a càrrec de Fem Festa, i a la barra selecció de cerveses catalanes, gintonics i coktails sorpresa! - Santa Maria d’Oló. Festa Major de Sant Joan d’Oló.

DIUMENGE 7 D’AGOST
- Castellcir. A les 5h de la tarda, a l'entorn de la Plaça Abat Escarré, Vine a jugar amb l’exposició de Playmòbils. De 8h a 2/4 . de 9h del vespre, a l'entorn de la Plaça Abat Escarré, Clausura Vine a jugar amb l'actuació dels Falcons de Castelcir. A les 10h de la nit, al Casal, Nit de joves. - Castellterçol. De 9 a 2h del migdia, a la Plaça Vella i centre de la vila, IIIª Edició del Mercat del trasto i IIª Trobada de plaques de cava; vine a vendre, comprar i intercanviar. Organitza Activa Terçol. A partir de les 7h de la tarda, al Bosquet de Can Sedó, Ballada de Sardanes amb la Cobla Genisenca. Organitza Agrupació Sardanista Castellterçol. - Collsuspina. Festa Major. A les 9h del matí, Pedalada Popular. A les 10h del matí a l'església, Pujada al campanar. A les 12h del migdia, a l'església, Missa. A les 12h del migdia, a l'Ajuntament, Portes obertes a l'Ajuntament i pica-pica en honor al Mossèn Francesc Roma. A la 1h del migdia, a l'Ajuntament, Cercavila de Gegants (Gegants de Collsuspina, gegants de l'escola Josep Orriols, cap-grossos, xanquers, grallers i tabals). A 2/4 de 4h de la tarda, al Casal d'Avis, Competició Wii. A les

6h de la tarda, al Camp de futbol, Futbol adults: CF Collsuspina - CF Sant Llorenç Savall. A les 8h de la tarda, a la Plaça de : l'Ajuntament, Concert de Jazz. A les 10h del vespre, a la Plaça de l'Ajuntament, Cantada d'Havaneres i rom cremat. - Moià. Festa Major. A les 8h del matí, des de la Plaça Sant Sebastià, sortida de la Caminada Popular pel Moianès. (inscripcions de 2/4 de 8 a les 8h del matí). Organitza GEMI. A les 9h del matí, al camp de golf Montbrú, “Trofeu Vila de Moià”; Greensome Parelles, obert a tot el públic; a les 2h del migdia, entrega de premis. Organitza Club de Golf Montbrú. A 2/4 de 5h de la tarda, al Parc Municipal (en cas de pluja a l’Espai Cultural les Faixes), 12è Aplec de la Sardana Vila de Moià , amb la Cobla Lluïsos de Taradell, la Cobla Sant Jordi, Ciutat de Barcelona i la Cobla Ciutat de Cornellà. Organitza Sardanistes de Moià. A 2/4 de 9h del vespre, Pregó de Festa Major per Marcel·lí Antúnez. S’anunciarà el guanyador d’Eco-Arbre. - Sant Quirze Safaja. Festa Major. A les 11h del matí, a la Parròquia de Sant Quirze Safaja, Missa Solemne. A les 12h del migdia, a la plaça davant de l'església, Aperitiu de Festa Major. A partir de les 7h de la tarda, al Centre Cívic , Concert . d'Havaneres, a càrrec del grup "Cantaires de Montgrí". Ho acompanyem amb rom cremat. - Santa Maria d’Oló. Festa Major de Sant Joan d’Oló.

DILLUNS 8 D’AGOST
- Collsuspina . Festa Major. A 2/4 de 10h del matí, al Raval Picanyol, Xocolatada. A les 10h del matí, al Raval Picanyol, Inscripció concurs de dibuix i pintura ràpida i Circuit de bicis. A les 12h del matí, al Raval Picanyol, Festa de l'Escuma. A 2/4 de 4h de la tarda, al Casal d'Avis, Competició Wii. A les 6h de la tarda, a les Casetes, Futbol Fang. A les 11h de la nit, pels carrers de la vila, Correfoc amb els diables de Castellterçol. A les 12h de la nit, al Local, Música i Copes. . ,

DIMARTS 9 D’AGOST
- Collsuspina . Festa Major. A les 8h del matí, amb sortida des de la font del poble, Caminada Popular. A les 11h del matí, al . carrer Major, Oficina mòbil d'informació al consumidor, Diputació de Barcelona. A partir de les 12h del migdia, Exposició , del concurs de dibuix i pintura ràpida. A 2/4 de 4h de la tarda, al Local, Arrossada Popular. A partir de les 5h de la tarda, al Local, Quina-Bingo i entrega de premis del concurs de dibuix i pintura ràpida. A 2/4 de 8h de la tarda, al Local, Teatre I nfantil: La inventora i la màquina boja, dirigida per Xavi Vinuesa. A 2/4 d'11 de la nit, a la Plaça de l'Ajuntament, Espectacle Malabars de foc amb Desperta espurnes. A les 11h de la nit, a la Plaça de l'Ajuntament, Mostra de curts cinematogràfics sobre Collsuspina, amb Desperta Espurnes.

DIJOUS 11 D’AGOST
- Moià. La Cabra d’Or. A les 7h de la tarda, a la Plaça Major, Explicació de La llegenda de la Cabra d’Or. Seguidament a 2/4 de 8h de la tarda, Sortida Cap al Castell de Sant Andreu a la recerca de la cabra. Caminada Popular cap al Castell i un cop allà: Sopar de Carmanyola, joc de nit per trobar la cabra, i quan fem la troballa ho celebrarem amb musiqueta de la , bona!

DIVENDRES 12 D’AGOST
- Castellcir. Festa Major. A les 10h del matí, Repic de campanes. D'11 del matí a 2/4 de 2h del migdia, a la Quintana, Jocs Infantils esportius. A les 7h de la tarda, al Casal, Cinema. A les 10h del vespre, a la Plaça de l'Era, Cloenda de les Nits de música a la fresca. - Moià. La Cabra d’Or. A les 10h del matí, Esmorzar Popular al castell. A 2/4 d’11h del matí, Sortida a peu del castell en direcció a la vila. Amb la cabra ja trobada es farà una Cercavila fins a la plaça de Sant Sebastià. A partir de les 12h del matí, a la Plaça Sant Sebastià, Activitats infantils, jocs i tallers per esperar la cabra; Taller de rocs per, a la tarda, apedregar al malvat Planella. Cal que tots porteu diaris vells de casa. A 2/4 d’1h del migdia, Arribada a la Casa de la Vila, amb un ball per celebrar la troballa. Exposició de la cabra a la Casa de la Vila fins al migdia. A les 7h de la tarda, Cercavila de la Cabra, amb sortida des de l’Ajuntament i recorregut pel poble fins a la Plaça Major. A les 8h del vespre, arribada a la Plaça Major i Representació Teatral; entrega de la cabra al Sr. Planella. A 2/4 de 9h, Apedregament del Sr. Planella, que s’ha quedat la cabra i la donzella. A les 9h del vespre, a la Plaça Major, Sopar Medieval, com a cel·lebració del casament d’en Bernat amb la , donzella. Sopar i actuacions, rifa de paneres amb productes medievals cedits per l’Abic. Places limitades–Venda de tiquets. A partir de les 4h de la tarda, amb la presentació dels tiquets, a la Plaça Major, recollida dels vestits del sopar medieval. A les 11h de la nit, a la Plaça Major, Balls de la cabra d’Or amb la Banda Àuria. Finalitzarà la nit amb l’actuació del DJ Sr. Cabrit. I també dins els actes del III Festijazz, a les 10h del vespre, Sopar concert amb Juliette a la terrassa de l'Urbisol.

DISSABTE 13 D’AGOST
- Castellcir. Festa Major. A les 8h del matí, a la Plaça de l'Era, Sortida de la Caminada Popular (inscripcions a 2/4 de 8h del matí). Al matí de les 11 a 2/4 de 2h, i a la tarda de les 6h a les 8h, a la Sala d'actes, Exposició de fotografies "Com es va fer el Lipdub". A les 5h de la tarda, al Casal, Grup de pallasses Tri-Nas. A 2/4 de 7h de la tarda, a la Plaça de l'Era, Cercavila de Festa Major. Colles geganteres. A les 11h de la nit, a la Plaça de l'Era, Ball a la plaça. - Castellterçol. A 2/4 de 10h del matí, amb sortida des de la plaça Prat de la Riba, V Passejada nocturna (inscripcions de 2/4 , de 9 a 2/4 de 10h del matí - avituallament a la meitat, i entrepà i begudes al final. Obsequi per a tots els participants). - L’Estany. A les 6h de la tarda, amb sortida de la Plaça, Passeig i visita a la dona del camell; porteu sabates còmodes i un bastó, hi ha una forta baixada, durada d’una hora. Veureu escultures fetes a l’època republicana per un mestre de l’Estany. - Moià. Festa Major. A les 5h de la tarda, a la zona Llac del Parc Municipal, Posem-li color amb Desperta Espurnes. . Diferents tallers per guarnir l’entorn. A les 6h de la tarda, a la zona Llac del Parc Municipal, Festa Major Infantil, amb Desperta Espurnes. També a les 6h de la tarda, amb sortida des de la Plaça Major, fins a la plaça del Mirador de la Creu, Cronoescalada Popular a la Creu. Després de la Cronoescalada, Correguda Popular fins la Creu, amb sortida des de la plaça Major fins dalt la Creu pel dret. Al acabar, Berenar Popular i sorteig de productes esportius cedits per botiguers de Moià. A 2/4 de 7h de la tarda, a la zona Llac del Parc Municipal , Taller de Malabars amb Desperta Espurnes. A 2/4 de 10h de la nit, a Can Carner, Les excavacions al Toll-Toixoneres, Presentació a càrrec de Jordi Rossell, cap de l’equip

d’arqueòlegs. Organitza Museu de Moià. A les 10h de la nit, al Parc Municipal, 7ª Edició del Musical; més de 100 moianesos/es a l’escenari. A 2/4 d’1h de la nit, a la zona jove del Parc, Nit de música amb Dj’s.

DIUMENGE 14 D’AGOST
- Castellcir. Festa Major. A les 10h del matí, al Pla de Can Moianès (a l’esquerra de la cruïlla de la urbanització la Penyora), Tir al Plat. De les 11h del matí a 2/4 de 2h del migdia, a la sala d'actes, Exposició de fotografies "Com es va fer el Lipdub". A les , 7h de la tarda, al Casal, El Musical. A 2/4 de 10h del vespre, a la Plaça de l'Era, Pedalada Nocturna (inscripcions a 1/4 de 10h del vespre). - L’Estany. A les 10h del vespre, al Cine, Supercopa de futbol Madrid – Barça, amb pantalla gegant. - Moià. Festa Major. Al matí, Torneig de tennis. A 2/4 d’11 del matí, a Can Carner, Torneig d’Escacs Joan Codina. A les 11h del matí, a la zona Llac del Parc Municipal, Programació Infantil amb Desperta Espurnes: Xocolatada i Espectacle de contes amb Tunqueque i Calèndula. A la 1h del migdia, Repic de Campanes i engegada de Coets. A les 5h de la tarda, . Maquillatge de cara i taller de malabars, Vine a maquillar-te abans de la cercavila. A 2/4 de 8h del vespre, pels carrers de la vila, Cercavila de gegants i grallers de Moià. A les 10h del vespre, a la Plaça Major, V Mostra de cinema del Moianès. Organitza Desperta Espurnes. A les 11h de la nit, a la zona jove del Parc, Humor i Monòlegs amb els humoristes Merche i Miquel. A 2/4 de 12h de la nit, a la zona jove del Parc, Concert amb els grups “Provisional Mascarpone” que presenten el nou disc i “La Rosda de Luxemburg” + dj’s.

DILLUNS 15 D’AGOST
- Castellcir. Festa Major. A les 9h del matí, al CAP Castellterçol, Cursa Castell-Castell (inscripcions a 1/4 de 9h del matí). D'11 a 2/4 de 2h del matí i de 5 a 7h de la tarda, a la Sala d'actes, Exposició de fotografies "com es va fer el Lipdub". A les . 11h del matí, a l'Església, Missa. A 2/4 d'1 del migdia, a la Plaça de l'Era, Vermut i Ball de Festa Major, amb l'actuació dels Falcons de Castellcir. A 1/4 de 6h de la tarda, a la Plaça de l'Era, Sardanes. A les 6h de la tarda, a la Quintana, Futbol. A 2/4 de 8h de la tarda, al Casal, Teatre "Un mocador anomenat món" a càrrec de la Companyia 8+8. A les 10h del vespre, amb sortida des de la Plaça Abat Escarré, Correfoc. - Moià. Festa Major. Al matí, Torneig de tennis. A 2/4 d’11 del matí, a l’Avinguda de l’Arbre Fruiter, III Cursa de Patining: . pujada i baixada de patinets (inscripcions a les 10h del matí). A les 12h del migdia, a la Plaça Major, Missa Solemne de Festa Major, amb la col·laboració de la Coral de Moià. A 2/4 d’1h del migdia, Cercavila de Festa Major amb els Gegants, Bastoners i Grallers de Moià. A 2/4 de 6h de la tarda, a la zona jove del Parc, Intercanvi de Plaques de Cava. Organitza . Moto Club Moianès. A 2/4 de 6h de la tarda, a la zona Llac del Parc, Jocs de Cucanya i Tradicionals amb Desperta Espurnes. A les 6h de la tarda, al camp de futbol, Partit de Futbol de Festa Major (R.C.D Espanyol A – C.E. Moià). A 2/4 de 7h de la tarda, a la zona llac del parc, Espectacle de Clown amb Desperta Espurnes. A les 9h del vespre, a l’Ateneu, Sopar Jove. Organitza l’Ateneu la Pólvora. A les 11h de la nit, a la Plaça Major, Ball de Festa Major. A les 12h de la nit, a la zona jove del parc, Nit de Revivals amb els dj’s d’Arç, la Nau, Hort i Tosca.

DIMARTS 16 D’AGOST
- Moià. Festa Major. De 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 2h del migdia, Jornada de Portes obertes al Jaciment de la Cova de les . Toixoneres, visita guiada amb l’equip d’arqueòlegs d’en Jordi Rossell. A les 6h de la tarda, a la Plaça Major, Un passeig per la Festa; Mostra de cultura tradicional: ball de Veguers, Balls de Nans, Ball de Bastons, Ball de Garrofins, sardana d’exhibició, vals jota, balls vuitcentistes. A les 7h de la tarda, a la zona Llac del Parc, Espectacles Infantils amb Desperta Espurnes, i , Teatre Infantil: Els infants de la Cia Infantil de Teatre Trenca escenaris de Collsuspina, presenten l’obra escrita pels infants de taller de teatre de l’escola pública de Castellterçol “Electrona i la màquina boja”. A 2/4 de 8h de la tarda, al Parc, Sardanes . amb la Cobla de Sabadell. A les 8h del vespre, a la zona llac del Parc, T aller de Malabars amb Desperta Espurnes. A les 9h del vespre, a la zona Llac del parc, Cinema infantil a la fresca “Kirikou i les besties salvatges”, amb els Desperta Espurnes. A 2/4 d’11h de la nit, a la zona llac del Parc municipal, Espectacle Protomembrana, de Marcel·lí Antúnez. A les 12h de la nit, a la zona jove del parc, Fi de Festa amb els concerts de la Xaranga Rumbera i les Tietes Queques + Dj’s.

DIMECRES 17 D’AGOST
- L’Estany. A les 11h del vespre, al Cine, Supercopa de futbol Barça – Madrid, amb pantalla gegant. - Moià. Festa Major. Homenatge a la vellesa. A les 10h del matí, Missa. Després, Vermut al Parc, amb productes del . Moianès. A les 10h del matí, al Parc de Moià, XIX concurs de dibuix Miquel Lerín (de 0 a 14 anys). Organitza Cercle Artístic. A la tarda, Festa de l’Arbre Fruiter. Recepció a l’Ajuntament, Plantada d’Arbres i Ball. Acte al Parc presidit per Mª Àngels , Petits i Mendizabal, presidenta de la Societat Catalana d’Arqueologia i moianesa d’adopció. A 2/4 de 10h de la nit, al Pavelló Municipal, Teatre d’Humor amb Rafael Faixedas i Carles Xuriguera (Ex teatre de Guerrilla).

DIVENDRES 19 D’AGOST
- Moià. Dins els actes del III Festijazz, a les 10h del vespre, Sopar concert amb Carlos Falanga Quartet a la terrassa de l'Urbisol.

DISSABTE 20 D’AGOST
- Granera. Festa Major A les 9h del matí, amb sortida des del Casal, Caminada popular i Repartiment de material de Major. dibuix. A les 5h de la tarda, al Casal, Festival Granera Show. A 3/4 de 12h de la nit, al Casal, Sopar americà i ball a càrrec . del DJ Jordi. Durant el sopar es rifarà una panera. - L’Estany. A 2/4 de 10h del matí, a la Font del Roser, Passeig per la Prehistòria de l’Estany; porteu sabates còmodes, aigua i barret. - Moià. A les 9h del matí, al Pavelló municipal, Campionat de Basket 3 x 3. A les 10h de la nit, a l’Auditori Sant Josep, I Cicle . d’estiu Memorial Maria Vilardell Viñas, amb Carles Marigó, piano. Organitza Joventuts musicals de Moià.

DIUMENGE 21 D’AGOST

- Castellterçol. A partir de les 7h de la tarda, al Bosquet de Can Sedó, Ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell. Organitza: Agrupació Sardanista de Castellterçol. . - Granera. Festa Major. A les 5h de la tarda, Jocs pels grans i pels petits. - Moià. A les 6h de la tarda, al camp de futbol del C.E. Moià, 18è Trofeu de futbol Vila de Moià (C.F. Puig –reig – C.E. Moià). A les 7h de la tarda, al Parc municipal, Sardanes amb la Cobla Principal de Berga.

DIVENDRES 26 D’AGOST
- Castellterçol. Festa Major. A les 5h de la tarda, a la Plaça Prat de la Riba i pels carrers del poble, Festa de la Bicicleta i els Patins (inscripcions a 2/4 de 5h a la Plaça Prat de la Riba). Pedalada pels carrers del poble, i a les 6h de la tarda, al Bosquet de Can Sedó, es farà una Gimcana. A 2/4 de 6h de la tarda, al Camp d’Esports Cebrià Calvet, Partit de Futbol Solters – . Casats, en record de Joan Casanoves. A les 10 h de la nit, als Jardins de Cal Recader, Projecció de les filmacions més antigues de la Dansa i el Ball del Ciri de Castellterçol (1934) i el Ball de Gitanes de Moià (1935). Presentació de l’article “La Dansa i el Ball del Ciri de Castellterçol: del ball popular al reconeixement cultural” de Ramón Vilar i Josep Crivillé, publicat a la revista Modilianum. L’acte comptarà amb la participació de Manel Fabra, cineasta i encarregat de la filmació, i Jaume Clara, director de la revista Modilianum. Organitza: Ass. Cultural Modilianum. A les 11h de la nit, a la Carpa de la Plaça Prat de la Riba, Festa-Activaterçol amb la millor música i el millor ambient. Organitza Activa Terçol. - Santa Maria d’Oló. Festa Major. A les 5h de la tarda, a la terrassa del Centre de Serveis, Trobada d’acordionistes. Organitza:Sumar- Centre de Serveis. A les 5h de la tarda, a la plaça St. Antoni M. Claret, Recollida de dorsals per a la Cursa Popular d’Orientació, i a les 6h Inici de la Cursa (hi ha tres recorreguts segons nivells, oberta a totes les edats). A l’hora del partit, Final de la súpercopa d’Espanya en pantalla gegant. A les 12h de la nit, al Pavelló Municipal, Concert amb Rumba Tarumba, i a continuació Tabloko, tot a ritme de rumba. Acabarem la nit amb Discomòbil.

DISSABTE 27 D’AGOST
- Castellcir. A les 9h de la nit, al Casal, Botifarrada. - Castellterçol. Festa Major. Durant tot el dia, al camp de Golf “Les Comes”, 7è Trofeu de golf Vila de Castellterçol. A les 10h del matí, sortida des de Castellcir amb arribada a Castellterçol, 14a Cursa Castell-Castell, Memorial Joan Casanovas. A . partir de les 10h del matí, al Bar Restaurant Imperial, Torneig de Billar de Festa Major: a les 10h quarts de final, i a la tarda, a partir de les 4h, semifinals. Organitza: Club de Billar de Castellterçol. A la 1h del migdia, als Jardins de Cal Recader, Entrega de premis del Concurs de Fotografia d’Activaterçol. A 2/4 de 6h de la tarda, a la Plaça Vella, Inici de la Cercavila de Gegants i Nans. Organitza: Colla de Geganters i Grallers de Castellterçol. A les 7h de la tarda, a la Plaça Vella, Pregó de la Festa Major, a càrrec de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà. A partir de 3/4 de 8h, al Museu Prat de la Riba, Cal Recader, Biblioteca Municipal i Espai Franc, Inauguració de les Exposicions. Enguany comptem amb 4 exposicions: de David Font López al Museu Prat de la Riba /” El temps aturat. Nostàlgia escolar”, de Munts Casamitjana, a Cal Recader / Jaume Serradesanferm Bosch a l’Espai Franc / i Obres del Concurs Fotogràfic de Festa Major d’Acvtivaterçol a la Biblioteca Municipal. A les 11h de la nit, a la Plaça Vella, inici del Correfoc de la Festa Major. Organitza: Grup de Diables i Timbalers de Castellterçol. A 2/4 d’1 de la nit, a la Carpa de la Plaça Prat de la Riba, Kumbes del Mambo, ball de festa major amb confeti, bengales, globus i altres sorpreses. - Granera. Festa Major. A les 11h del matí, Repic de campanes, i amb sortida des del Casal, Cercavila amb gegants. A les 6h de la tarda, jocs inflables i xocolatada popular. A 2/4 de 10h de la nit, al Casal, Sopar de gala, amb l'Orquestra Esquitx, i ball del fanalet. - L’Estany. A les 10h del vespre, al Claustre del Monestir, Tres motets de J.S.Bach (IXa Bachiana, dins del cicle Stagnum). Cor Madrigal dirigit per Mireia Barrera; repertori d'obres a capella dels períodes barroc, clàssic i contemporani. - Moià. A les 10h del vespre, a l’Auditori Sant Josep, I Cicle d’Estiu Memorial Maria Vilardell Viñas, amb Abraham Samino, piano. Organitza Joventuts Musicals de Moià. - Monistrol de Calders. Caminada nocturna. Organitza l'associació Dit i Fet. - Santa Maria d’Oló. Festa Major. A les 11h del matí, Repic de campanes, a càrrec de Josep Canamassas, el Nanjo. Seguidament, a la Plaça Sant Antoni Mª Claret, Ball d’escuma per la mainada. A les 6h de la tarda, al capdavall del Passeig Carme Vidal, XXVII Trobada de gegants. Plantada de gegants, i a 2/4 de 7h de la tarda, Cercavila pels carrers del poble. IX Pujada a la Costa. A les 11h de la nit, al Pavelló Municipal, Ball de gala amb l’orquestra Empordà fusió. Seguidament, . Discomòbil.

DIUMENGE 28 D’AGOST
- Castellterçol. Festa Major. A les 8h del vespre, al Camp de Golf “Les Comes”, 7è Trofeu de Golf Vila de Castellterçol. De les 10h del matí a les 8h del vespre, al Bosquet de Can Sedó, XXVII Fira d’Artesania. A les 12h del migdia, a l’Església Parroquial de Sant Fruitós, Missa de Festa Major, comptarà amb la presència de les sis parelles de la Dansa i les autoritats. A r la 1h del migdia, a la Plaça Vella, Ball del Ciri i Dansa de Castellterçol, acompanyats de la Cobla Jovenívola de Sabadell. A les 6h de la tarda, al Camp d’Esports Cebrià Calvet Partit de Futbol de Festa Major – C.F.Castellterçol – A.E.La Salle Premià. Organitza: Club de Futbol de Castellterçol. A les 7h del vespre, a la Plaça Vella, Sardanes amb la Cobla Thermalenca. A les 10h de la nit, al Centre Espai Escènic, Concert de Marc Parrot. - Granera. Festa Major. A les 12h del migdia, Missa de Festa Major. A les 2h del migdia, Concurs de paelles i pastissos. . Després, repartiment de premis dels concursos de dibuix, paelles i pastissos. - L’Estany. A les 8h del matí, amb sortida des de la Plaça, Caminada Popular. - Moià. A les 7h de la tarda al Parc, Sardanes amb la Cobla Principal de Berga. - Santa Maria d’Oló. Festa Major. A partir de les 9h del matí, al camp de Tir Altimiras, Tirada Local de Festa Major, amb obsequis per a tots els participants. Organitza: Ass. de Caçadors Auló. A les 11h del matí, a la plaça Sant Antoni M. Claret, Pallasssos amb els Moxi-Toxi. A les 12h del migdia, Ofici Solemne. En sortint de missa, a la plaça Sant Antoni Mª Claret, Concert-Vermut: l’Escola de Música d’Artés ens oferirà un Ensemble de Saxos. A les 5h de la tarda, al camp de Futbol Josep Sauleda, Exhibició de biketrial amb el campió del món Àngel Batllé. Després els nens i nenes podran provar les bicicletes. A 2/4 de 7h del vespre, a la Plaça Sant Antoni Mª Claret, Audició de Sardanes amb la Cobla Principal de Terrassa. A les 10h del vespre, al Pavelló Municipal, Musical: El gust és nostre, organitza: Grup escènic d’Oló.

DILLUNS 29 D’AGOST
- Castellterçol. Festa Major. A les 8h del matí, amb sortida des del Bosquet de Cal Sedó, XXI Caminada Popular. Organitza: . Grup de Caminaires de Castellterçol. A les 12h del migdia, al Bosquet de Can Sedó, Festa de l’Escuma. Col·labora: ADF Els . Cingles. A 2/4 de 6h de la tarda, a la Plaça Vella, Ball del Ciri , Dansa de Castellterçol, amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. A 2/4 de 10h de la nit, a la Plaça Vella, No només Fados, Concert de les autoritats, a càrrec de Névoa i Vicenç Solsona. A les , 12h de la nit, a la Carpa de la Plaça Prat de la Riba, Nit jove a la Carpa. Disco Mòbil. - Santa Maria d’Oló. Festa Major. A partir de les 9h del matí, al Camp de Tir Altimiras, Tirada Local de Festa Major amb obsequis per a tots els participants, i Tir amb arc per a petits i grans. Organitza: Associació de Caçadors Auló. A les 12h del migdia, Missa de Difunts. A 2/4 de 5h de la tarda, al Camp de Futbol Josep Sauleda, partit de futbol entre solters i casats. A 2/4 de 7h de la tarda, a la plaça Sant Antoni Mª Claret, Ball de confeti infantil, amenitzat per País de Xauxa. A les 10h del vespre, al camp de futbol, inici del Cercatasques, que acabarà al Pavelló Municipal. A 2/4 de 11h de la nit, al Pavelló Municipal, Ball de Confeti amb l’orquestra Junior’s. Tot seguit, Discomòbil, amb dj Spexen.

DIMARTS 30 D’AGOST
- Castellterçol. Festa Major. A les 12h del migdia, al Bosquet de Can Sedó, Festa Infantil amb Oriol Canals. A partir de les 4h de la tarda, al Bar Restaurant Imperial, Torneig de Billar de Festa Major, 3è i 4t. Classificats i final. A les 7h de la tarda, a la Carpa de la Plaça Prat de la Riba, Ball dedicat a la Tercera Edat amb el Trio Solimar. A les 11h de la nit, amb sortida des de la Plaça Vella, Cercavila de Gegants. Organitza: Colla de Geganters i Grallers de Castellterçol. A les 12h de la nit, a la Carpa de la Plaça Prat de la Riba, Gran Ball de confeti i Fi de festa amb el Grupo Denoche; versions de clàssics dels anys setanta i vuitanta. - Santa Maria d’Oló. Festa Major. A les 7h de la tarda, al Centre Recreatiu, Divinas presenta l’espectacle Enchanté.

SETEMBRE 2011 DIJOUS 1 DE SETEMBRE
- L’Estany. Inici de la Festa Major.

DISSABTE 3 DE SETEMBRE
- L’Estany. Festa Major. Els dissabtes a la tarda, a la pista vella, Bitlles Catalanes. - Moià. A les 10h del vespre, a l’Auditori Sant Josep, I Cicle d’estiu Memorial Maria Vilardell Viñas amb Daniel Ligorio, piano. Organitza Joventuts Musicals de Moià.

DIUMENGE 4 DE SETEMBRE
- Calders. A les 8h del matí XXIIIª Caminada Popular, amb sortida des de la Plaça Major, recorregut d’entre 15 i 20 km (inscripcions mitja hora abans de l’hora de sortida). A 2/4 de 7h de la tarda, al Centre Cívic, Teatre: Representació de l’obra “No et vesteixis per sopar”, a càrrec del Grup Paranys, de Sant Joan de Vilatorrada. Organitza: Elenc els Calderins. - L’Estany. Festa Major.

DIVENDRES 9 DE SETEMBRE
- Calders. Festa Major. A les 11h del matí, al Casal de la Gent gran, Concurs local de Botifarra i Dòmino. A les 5h de la . tarda, a la Plaça Major, Taller i maquillatge per a totes les edats, a càrrec de l’associació Caçadors de Somnis, i ... berenar per a tothom! A les 9h del vespre, a la Plaça Major, Botifarrada Popular. A les 10h del vespre, a la Plaça Major, Pregó de Festa Major, a càrrec de Dídac Flores, de la Nova Trinca. A 2/4 d’11 del vespre, des de la zona esportiva les Escomes, Castell de Focs, a càrrec de la Pirotècnia Catalana, S.A. A continuació, a la plaça Major, Exhibició de Hip Hop, a càrrec del grup The Late Ones. Tot seguit, a la Plaça Major, Nit de Gresca, amb DJ Litus Nez. . - L’Estany. Festa Major. - Moià. Retorn al 1714. Xa Festa Barroca. A les 8h del vespre, a Can Carner, Conferència sobre "L'endemà de l'Onze de Setembre", per Agustí Alcoberro, director del Museu d'Història de Catalunya.

DISSABTE 10 DE SETEMBRE
- Calders. Festa Major. A les 9h del matí, a la Plaça Major, Fira d’Entitats i Mercat. Durant tot el matí podreu gaudir de jocs . per la canalla, cedits per la Diputació de Barcelona. A les 10h delmatí, a la plaça Major, Taller de reconeixement de Plantes. Organitza: TIP-TEC. A les 11h del matí, a la plaça major, Taller “ Aprèn a fer un esmorzar saludable”, a càrrec del . Centre Alternatura . A 2/4 de 12h del matí, al local de Joves, Pintada d’un grafitti i Jornada de Portes Obertes. Organitza: Sisqus. A les 12h, a la Plaça Major, Concurs de dibuix Infantil. (Hi haurà dues categories: de 6 a 8 anys i de 9 a 12 anys). A les 5h de la tarda, amb sortida des de la Plaça Major, Cursa Popular, amb avituallament durant la cursa i pica-pica a l’arribada. A les 6h de la tarda, a la Plaça Major, Espectacle Infantil amb Lluís Pinyot. De 3/4 de 7h a 1/4 de 8h del vespre, al Centre Cívic, Recepció del Concurs de Pastissos. A les 7h de la tarda, al Centre Cívic, Xocolatada Popular . A les 8h del vespre a la parròquia Missa Vespertina. A les 11h de la nit, al centre Cívic, Ball de Confeti, a càrrec de l’orquestra Orgue de Gats i , Exhibició de Balls de Saló i Balls en línia, a càrrec de l’Associació Hand-to-hand de Castellterçol. A continuació, al Centre , Cívic, Discomòbil. - Castellterçol. A partir de 2/4 de 9h de la nit, a la Plaça Prat de la Riba, pregó i inauguració d'una placa commemorativa, , baixada de torxes amb diables i tabalers, castells de focs i sopar popular al pavelló municipal amb l'actuació del cantautor Jordi Gomara. - L’Estany. Festa Major. Els dissabtes a la tarda, a la pista vella, Bitlles Catalanes.

- Moià. Retorn al 1714. Xa Festa Barroca. Durant tot el dia, a l'entorn de l'església parroquial i casc antic de Moià, Mercat del segle XVIII: Mercat de productes artesans i tradicionals i Espai de Museus i entitats. A les 11h del matí, a la Casa . Museu Rafael Casanova -Museu municipal de Moià, Visita comentada a l'Exposició permanent de Can Casanova (places , limitades, inscripció prèvia al Museu). A la 1h del migdia, a la Plaça Major, Desfilada de soldats i tronada de canons. A partir de les 5h de la tarda, Concurs de dibuix infantil relacionat amb la festa o els personatges de 1714. Organitza: Cercle Artístic. A les 6h de la tarda, a la Plaça Major, representació teatral del Jurament de les Banderes. A 1/4 de 8h del vespre, L'Elecció del Conseller en cap. A les 8h del vespre, Lliurament de premis del Concurs de dibuix. A 2/4 de 9h del vespre, a la Plaça Major, representació teatral: La Darrera Junta de Guerra. Tot seguit, a la Plaça de Can Rocafort, l'Onze de Setembre. A les 10h del vespre, a la Plaça Major, Ressopó de Miquelets i Sometents; podrem fer un tast dels àpats de campanya de les colles de miquelets i sometents de l'època. Per acabar, música tradicional i animació a la plaça. - Santa Maria d’Oló. A 2/4 d’11 de la nit, Marxa de Torxes per la Independència.

DIUMENGE 11 DE SETEMBRE
- Calders. Festa Major. A les 11h del matí, a la Plaça Major, Ball de Bastons, a càrrec dels bastoners d’Artés. A les 12h del Major migdia, a la Parròquia, Missa Solemne, Cantada per l’Agrupació de cantaires de Navarcles, la qual al final oferirà un breu concert. A la 1h del migdia, a la Plaça, El Cant dels Segadors, a càrrec del Grup de Caramelles de Calders. A 1/4 de 2h del migdia, al Mirador de la Plaça, Vermut Popular. A les 2h del migdia, a la zona esportiva les Escomes, IIIa Arrossada Popular calderina. A les 5h de la tarda, al Camp de Futbol, Partit de Futbol de Festa Major. A les 7h del vespre, a la Plaça Major, Havaneres, a càrrec del grup Morralla, amb rom cremat per a tothom. Tot seguit Cloenda de la Festa Major – repartiment de premis i el gran sorteig de la Festa Major. - Castellterçol. Diada Nacional de Catalunya. A partir de 2/4 d'11 del matí, a la Plaça Vella, Fira d'entitats i exposició i venta de productes de la terra, i a partir de les 5h de la tarda, a la Plaça Vella, Diada Castellera amb tres colles, els castellers de Cerdanyola, els Tirallongues de Manresa i els castellers de Santa Coloma. Otganitza Activa -Terçol. - L’Estany. Festa Major. - Moià. Retorn al 1714. Xa Festa Barroca. Durant el matí i fins al migdia, a l'entorn de l'església parroquial i casc antic de Moià, Mercat de productes artesans i tradicionals i Espai de Museus i entitats. A les 8h del matí, pujada al Grony i canvi de banderes. A les 11h del matí, a la Casa Museu Rafael Casanova - Museu Municipal de Moià, visita comentada a l'exposició permanent de Can Casanova (places limitades, inscripció prèvia al Museu). A 1/4 de 2h del migdia, davant el Monument a Rafael Casanova, Acte Institucional i ofrena floral. A 3/4 d'1 del migdia, a la Plaça Major, Desfilada de soldats i tronada de canons. - Santa Maria d’Oló. A 2/4 de 9h del matí, Pujada a Sant Segimon. Xocolatada . Ofrena floral al monument de Rafael Casanova. A les 7h de la tarda, ball, danses i música tradicional, a càrrec del grup Pocasolfes.

DISSABTE 17 DE SETEMBRE
- L’Estany. Els dissabtes a la tarda, a la pista vella, Bitlles Catalanes. - Moià. A partir de les 6h de la tarda, a la Plaça Major, Ballada de Country.

DIUMENGE 18 DE SETEMBRE
- Moià. Els actors i canons de la Festa Barroca, participen en la festa de recreació històrica Cardona 18 de setembre de 1714.

DISSABTE 24 DE SETEMBRE
- Castellcir. De 5 a 7h de la tarda, dins les Jornades Europees de Patrimoni, a Esplugues (radial de l'Ecomuseu del Moianès), Jornada de portes obertes . Visites a Esplugues, berenar d’abans i activitats a l’era. - L’Estany. A les 10h de la nit al Claustre del Monestir, Concert de piano i violí (dins el cicle Stagnum). Obres de Beethoven i Chopin interpretades per Humbert Rovira i Joan Ribé. Els dissabtes a la tarda, a la pista vella, Bitlles Catalanes. - Moià. El Museu de Moià i la Casa Natal de Rafel Casanova participen en les Jornades Europees de Patrimoni, amb Jornada de Portes Obertes de 10 a 2/4 de 2h del matí i de 4 a 7h de la tarda. Visites guiades gratuïtes a les 12h del migdia. Les Coves del Toll també participen en les Jornades Europees de Patrimoni, amb tallers i activitats de demostracions de com vivia l'home a la prehistòria. Es realitzarà en el poblat neolític situat al Parc Prehistòric de les Coves del Toll. Activitats per a totes les edats, d'11 del matí a 2h del migdia.

DIUMENGE 25 DE SETEMBRE
- Castellcir. A 2/4 de 12h del migdia, a la Plaça de l'Era, Jornades Europees del Patrimoni, amb l'actuació de l'Esbart de Castellterçol. - Castellterçol. De 12 a 2h del migdia, dins les Jornades Europees de Patrimoni, Jornada de portes obertes a les Poues de la Ginebreda (lloc visitable de l'Ecomuseu del Moianès) - visites Guiades a la Poua 3 i activitats a l'entorn del radial. - L'Estany. Durant el matí, dins les Jornades Europees de Patrimoni, Passeig guiat per l'Estany i la mina. - Moià. El Museu de Moià i la Casa Natal de Rafel Casanova participen en les Jornades Europees de Patrimoni, amb Jornada de Portes Obertes de 10 a 2/4 de 2h del matí i de 4 a 7h de la tarda. Visites guiades gratuïtes a les 12h del migdia. Les Coves del Toll també participen en les Jornades Europees de Patrimoni, amb tallers i activitats de demostracions de com vivia l'home a la prehistòria. Es realitzarà en el poblat neolític situat al Parc Prehistòric de les Coves del Toll. Activitats per a totes les edats, d'11 del matí a 2h del migdia.

DILLUNS 26 DE SETEMBRE
- Moià. A les 8h del vespre, a la Biblioteca, Tertúlia del Club de lectura sobre el llibre: Fins a l’últim moment: la secretària de Hitler explica la seva vida de Traudl Junge. I presentació de les propostes de lectura per al nou curs. ______________________________________________________________________________________________

EXPOSICIONS - Calders. Exposició “Parlant amb les pedres”, d’Stefan Cools.
- Castellcir. El dia 13 d'agost, Al matí de les 11 a 2/4 de 2h, i a la tarda de les 6h a les 8h, a la Sala d'actes, Exposició de fotografies "Com es va fer el Lipdub". El 14 d'agost, de les 11h del matí a 2/4 de 2h del migdia, i el 15 d'agost d’11 a 2/4 de 2h del matí i de 5 a 7h de la tarda, a la Sala d'actes, també Exposició de fotografies "com es va fer el Lipdub". - Castellterçol. Exposicions. Enguany comptem amb 4 exposicions: de David Font López al Museu Prat de la Riba /” El temps aturat. Nostàlgia escolar”, de Munts Casamitjana, a Cal Recader / Jaume Serradesanferm Bosch a l’Espai Franc / i Obres del Concurs Fotogràfic de Festa Major d’Acvtivaterçol a la Biblioteca Municipal. - Moià. Durant el mes d’agost, a la Biblioteca, Exposició: Mostra de pintures de Maria Estevadeordal. De l’1 al 5 d’agost, a l. la Sala del Casal, Exposició del col·lectiu d’artistes: “5 al blanc”. Del 8 al 14 d’agost, a la sala del Casal, Exposició del concurs de Pintura ràpida. Del 15 al 21 d’agost, a la Sala del Casal, Exposició del pintor empordanès Lluís Bruguera sobre el tema “Roselles”. Del 8 al 30 de setembre, a la Biblioteca, Exposició de les portades guanyadores del concurs Cavall Fort. - Santa Maria d’Oló. Diumenge 28 d’agost i dilluns 29 d’agost, de les 11 del matí a les 2h del migdia i de les 6 a les 9h del vespre, al Centre Recreatiu, Exposició: El medi natural del Bages. Organitza: Associació Castell d’Oló.

ARXIU HISTÒRIC Moià. De dimarts a dissabte. Obert per consultes de 10h del matí a 1h del migdia, concertant visita al 93 820 76 00. COVES DEL TOLL Moià. Fins l’11 de desembre horari d’Estiu: Dissabtes i diumenges de 2/4 d'11 a 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 7h de la tarda.
Festius, Ponts, Vacances Escolars de Setmana Santa, i diari de l’1 de juliol al 31 d’agost, obertes de 2/4 d’11 a 2h del migidia. Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Per altres horaris, activitats i tallers cal concertar-ho al 93 820 91 34. Del 3 al 19 d'agost: Excavacions arqueològiques als Jaciments de les Coves del Toll i Cova de les Toixoneres, a càrrec de l'equip d'arqueòlegs de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, dirigits pel Dr. Jordi Rossell.

MUSEU CASA NATAL RAFEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ Moià. De dimarts a diumenge, inclosos els festius, obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 4h a 7h de la tarda. MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY L’Estany. De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia. MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA Castellterçol. Horari de juliol i agost. De dimarts a diumenge obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 3h a 2/4 de 7h de la
tarda. A partir de l’1 de setembre obert de dijous a dissabte de 10 a 2/4 de 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 6h de la tarda i els Diumenges de 10 del matí a 3h del migdia.

ESPAI FRANC Castellterçol. Dissabtes i diumenges de 10h a 2/4 de 2h del migdia ESPLUGUES Castellcir. Radial de l’Ecomuseu del Moianès. Obert dissabtes i diumenges de 12 a 2h del migdia. Visites concertades trucant
el 93 830 14 18.

POUES DE LA GINEBREDA
Castellterçol. Lloc Visitable de l’Ecomuseu del Moianès. Obert cada diumenge de 12 a 2h del migdia. Visites concertades trucant al 93 830 14 18

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful