Manifest de la plataforma Groga

La comunitat educativa adherida a les plataformes
o o o o o o o o o o o o o o o o o

AMPAS HOSPITALET Assemblea – Profes Badalona es mou! Castelldefels es mou! El Baix es mou! El Garraf es mou! El Masnou diu prou! El Prat es mou!! ferranengroc Gavà es mou L'Alt Penedès es mou! La Pública Zona Nord Punt de trobada educadors res de sensat Vilassar es mou! Xarxa d'Escoles en Barracots Catalunya es mou!

vol expressar el seu posicionament i compromís en la defensa d’un Ensenyament Públic de Catalunya. Amb orgull, per pertinença al grup, per recuperar la unitat, per desencant, per la indignació de com s’han fet les coses fins ara i per creure que es poden fer d’una altra manera, per ser persones que lluiten per una educació pública i de qualitat, per la conscienciació col·lectiva i la informació, per poder aconseguir un major grau d’espontaneïtat i llibertat, per creure en la participació i organització ciutadana, perquè ens sentim responsables de l’ educació i per molts motius més, moltes persones portem la samarreta groga SOS ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT, com a símbol d’un moviment En aquest moviment hi participa molta gent, de molts llocs, de moltes maneres de fer, de molts colors. El camí serà llarg i no sabem fins a on arribarem. Però des de l’ inici d’aquest moviment tenim clar que és el que sí volem:

• • •

Que l’ensenyament públic sigui sempre i sota qualsevol circumstància un ensenyament de qualitat. Que tota la comunitat educativa sigui la protagonista d’aquest moviment. Que l’Ensenyament Públic formi i eduqui per aconseguir una societat més justa i formada per ciutadans crítics, actius, responsables i compromesos.

Que l’Assemblea Groga sigui un lloc on fer diferents aportacions, compartir informació i formació...

Manifest de la plataforma Groga
Tot i així també tenim molt clar el què • • •

no

volem:


No volem perdre de vista l’objectiu: l’educació pública. No volem deixar de pertànyer a la comunitat educativa i que aquesta ens veiés com un element extern. No volem ser els titelles de tots aquells polítics que ens han demostrat al llarg dels anys que l’educació no els importa gaire. No volem substituir o ser sindicat ja que després dels darrers anys de mobilitzacions creiem que no poden liderar aquest moviment. No volem dir una cosa en una taula i una altra en una altra.

El món en el que ens comencem a moure és prou complex. Cal entendre’l i entendre’ns per a continuar plegats. Per això és important remarcar en groc què volem dir quan ens referim a què la gent ES MOU, a la MAREA GROGA, al SOS ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT o a la PLATAFORMA GROGA:

• • • • •

Es mou amb llibertat, sense necessitat de vincles directes a cap forma de PODER polític, econòmic, laboral, social o ideològic que vulgui controlar la organització educativa sobreposant els seus interessos particulars per damunt de principis pedagògics i sense respectar les opinions de tota la comunitat educativa. Es mou per reclamar un ensenyament públic i de qualitat on hi cap tothom! Es mou amb informació, amb coneixement de la realitat, amb autocrítica i amb necessitat de canvi. Es mou amb la voluntat de participació directa de tota la comunitat educativa. Es mou per exigir uns veritables serveis públics, en el marc d’un estat social i democràtic de dret, ja que són pagats per tota la ciutadania. La samarreta ens ajuda a comunicar, a informar i a fer conscients a d’altres persones sobre la situació actual de l’Ensenyament públic.

Aquesta és la nostra manera de veure, entendre i defensar l’ensenyament públic de qualitat.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful