alternativatorredembarra.blogspot.com - JUNY de 2011 - alternativabg@gmail.

com

L’Alternativa Baix Gaià va celebrar la seva assemblea oberta

L’Alternativa treballarà amb esperit constructiu i crític
L’Alternativa Baix Gaià va celebrar el dimecres u de juny al vespre la primera assemblea oberta a la ciutadania de la vila de després de les eleccions municipals. En aquesta reunió es va decidir continuar amb la tasca de portar la veu del carrer a la casa de la vila, treballar propostes que puguin ajudar al municipi a tirar endavant, dialogar amb l’equip de govern per tal d’introduir millores a les seves propostes i fiscalitzar l’acció de govern des d’un punt de vista crític. De la mateixa manera, l’assemblea es va marcar com a objectiu prioritari la d’obrir a tot el poble de Torredembarra la possibilitat de participar aquesta legislatura de la gestió dels dos regidors de l’Alternativa. Els vots i arguments dels regidors als plens seran consensuats en assemblea. D’aquesta manera es continuaran amb les eines de participació i de decisió de l’entitat –l’assemblea oberta mensual, el correu electrònic setmanal i el treball per comissions amb tots els veïns i veïnes que ho desitgin- i s’exploraran noves vies de socialització de la informació i de debat. L’Alternativa pretén mantenir viva la política municipal a nivell de carrer per tal que no quedi tancada a les parets de l’administració local. De la mateixa manera l’Alternativa seguirà participant en els moviments socials de la comarca per tal d’aconseguir millores en l’entorn més proper. L’Alternativa demanarà a CiU, partit guanyador de les darreres eleccions municipals, quines seran les seves línies d’actuació en el proper mandat i quina serà la seva predisposició al diàleg per tal de treballar els temes candents de la vila. A l’assemblea del passat dimecres també es va decidir elevar una queixa al conjunt de les candidatures que es van presentar a les municipals perquè no es van respectar els espais habilitats per enganxar cartells. Tot de mobiliari urbà va ser empastifat per alguns partits que després diuen defensar la imatge de Torredembarra. Aquests espais continuen bruts i alguns d’ells han esdevingut cartelleres de discoteques. En el mateix sentit l’Alternativa fa una proposta de reflexió al conjunt de candidatures les per les milionàries despeses d’algunes campanyes electorals. És totalment innecessària aquest malbaratament de recursos i més en temps de crisi. L’Alternativa proposa que a les properes eleccions es pacti prèviament un màxim de despesa i que els números siguin públics. L’Alternativa fa una crida al nou govern municipal per tal que posi fi a la pràctica de posar a dit a treballar a l’Ajuntament a persones vinculades amb els partits polítics. Finalment, l’assemblea va decidir fer una crida a la participació a la ciutadania a través del Consell Municipal de Sostenibilitat i també proposar al nou govern la creació d’un secretariat d’entitats, sense representació política, on es coordinin les activitats de les associacions del poble.

Contacte: alternativabg@gmail.com // http:// alternativatorredembarra.blogspot.com

Els nostres regidors són vostres
L'Alternativa Baix Gaià de Torredembarra es va presentar a les eleccions municipals de diumenge amb l'objectiu de portar la veu del carrer a la casa de la vila. Els ciutadans han respost a la nostra proposta donantnos 478 vots (8,77% dels emesos). A partir d'ara el que facin o deixin de fer els regidors depèn de tots/es els 478 ciutadans que han fet possible això. Com ho farem? En breu comencem a plantejar vies de participació i de decisió. Valtros també podeu fer arribar propostes de gestió d'aquestes actes de regidors (alternativabg@gmail.com). Us avancem que posarem a disposició de tothom que tingui ganes de treballar la possibilitat d'assistir a les assemblees, compartirem els documents de treball i emprarem els mitjans electrònics per a tots/es aquells que no pogueu venir sempre. Moltes gràcies a tothom!

Vols rebre el butlletí electrònic setmanal gratuït? alternativabg@gmail.com

UNITAT CONTRA EL FEIXISME
Centenars d'entitats catalanes, entre les quals es troba l'Alternativa Baix Gaià, s'han adherit al manifest d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme davant dels discursos xenòfobs de certs partits polítics amb representació a molts Ajuntaments. Cal desemmascarar aquesta gent, explicar d'on vénen i què volen realment. Feixisme, mai més.

L’ALTERNATIVA COMDEMNA LES CÀRREGUES
L'Alternativa Baix Gaià comdemna l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra contra els indignats a Barcelona per la seva desproporcionalitat, violència, indefenció dels ciutadans acampats i per innecessària. L'Alternativa Baix Gaià exigeix resposabilitats als comandaments encarregats dels Mossos així com al mateix conseller Felip Puig. L'Alternativa Baix Gaià ha denunciat en diverses ocasions l'ús injustificat de la violència per part dels cossos de seguretat. -Recordeu que el poble indignat continua les cassolades a les 20h del vespre a la Plaça de la Vila de Torredembarra-

QUÈ EN PENSEU DE LA TERTÚLIA POLÍTICA D’ONA LA TORRE?
Ona la Torre està fent una gran feina. Està molt ben dirigida i ha fet un gran esforç per obrir-se a tota Torredembarra. Però què en penseu de la tertúlia política que es fa a Ona la Torre els migdies dels dimecres? Què en penseu del fet que els tertulians siguin sempre de la mateixa tendència política? Ja sabem que els tertulians a arreu del món opinen de tot com si sapiguessin de tot. És una característica que no és exclusiva d'aquesta tertúlia, ho és de totes. Però la tendència... No seria millor que hi hagués representants d'altres tendències? ¿O perquè no: que fossin experts d'alguna cosa que tingui a veure amb la ciència política? Avui dimecres, en aquest programa, s'ha afirmat que cap candidatura municipal ha parlat del tema d'integració. Tertulià i director de l'emissora han assentit aquesta afirmació. Doncs no és veritat: l'Alternativa parla de cohesió social, d'integració i ho fa des de totes les vessants de la política, no només des del benestar social, també des de l'urbanisme, l'esport, la cultura, etc. No passa res: s'han equivocat o han obviat una aposta claríssima com la nostra. Però la lectura política habitual en aquesta tertúlia és parcial? Què en penseu? Escriviu a alternativabg@gmail.com. En parlem.

L’ALTERNATIVA PROPOSA:
Promoure convenis de col·laboració entre propietaris de terrenys i persones que vulguin cultivar la terra. D’aquesta manera podem reconvertir terrenys abandonats en llocs fèrtils mentre els seus propietaris no els necessitin. El propietaris guanyen en el fet de tenir els terrenys sense abandonar i els masovers guanyen un espai d’esbarjo i de producció d’aliments per a l’autoconsum.

2007-2011
Aquests dies ha aparegut un article d'opinió en un diari comarcal sobre la política municipal. Sobre l'Alternativa es diu que en l’anterior legislatura no va voler entrar a cap govern municipal. Podeu matisar aquesta opinió veient alguns articles d'aquests anys on resumíem els nostres intents de bastir governs municipals forts, democràtics i transparents (una reflexió de 2010, article de 2009, un article de 2007 i un altre article-crònica del 2007). En no poder dissenyar plans de mandat i formes de govern que respectessin uns mínims no vam poder entrar a governar. Ens podíem haver equivocat. Però el temps ens ha donat la raó. Veieu els textos al nostre bloc (alternativatorredembarra.blogspot.com)

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful