Treball i reflexió sobre la pel·lícula

Ciutadania 5è ± Curs 2010/2011

ELS NOIS DEL COR ² LOS CHICOS DEL CORO
Resum: L·any 1949, Clément Mathieu, professor de música en atur, comença a treballar com a vigilant en un internat de reeducació de menors. Especialment repressiu, el sistema d·educació del director Rachin no aconsegueix mantenir l·autoritat entre els alumnes més conflictius. A Mathieu li sap molt de greu observar els cruels mètodes de Rachin i a poc a poc, anirà manifestant la seva compassió pels interns. En els seus esforços per apropar-se als nois descobreix com la música atrau poderosament l·interès dels alumnes, i emprèn el camí de fer servir la música per educar-los i fer-los més sensibles i cultes. Al mateix temps, transformarà les seves vides per sempre. A través de la seva història, la pel·lícula tracta diversos temes: - El funcionament de l·escola en una altra època. - Els diferents mètodes pedagògics i els fenòmens de la dinàmica de grups. - Les persones que, al llarg de la seva existència, poden ser font d·inspiració i promoure canvis importants en els seus contextos vitals. - El paper que la música i l·art en general por realitzar en cada persona.

Treball i reflexió sobre la pel·lícula

Ciutadania 5è ± Curs 2010/2011

LA PEL·LÍCULA Recorda i contesta aquestes preguntes sobre la pel lícula:
1. El començament se situa als Estats Units d Amèrica on es troben cinquanta anys després dos dels protagonistes de la història. Qui són aquests dos protagonistes? A quin any passa la història? A quin país? 2. Qui és el primer alumne de l escola amb qui parla Clement Mathieu, el nou vigilant? Qui és l últim alumne amb qui parla en deixar l escola aquest mateix vigilant? 3. Què vol dir a l internat del film la frase ´acció-reaccióµ 4. Enumera alguna de les professions que els nois del centre volen tenir quan siguin grans. 5. Què guarda amb molta cura i sota pany Clement Mathieu? 6. Quina és la professió frustrada de Clèment Mathieu? 7. Quines condicions d intimitat té Clement Mathieu al centre? 8. Quan la mare de Pierre Morhange, el noi protagonista principal, arriba per visitar el seu fill, Clèment li diu que ha anat al dentista. Per què?
¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡  

Treball i reflexió sobre la pel·lícula

Ciutadania 5è ± Curs 2010/2011

9. Un metge arriba al centre per portar un nou intern, Mondain. Quin test d·intel·ligència es diu que li han fet al noi? Quin resultat ha donat?

10. Mondain, el nou intern, i Pierre es barallen i Pierre s·escapa del centre. Per què s·escapa? On va? 11. Quin ambient crea la coral al centre? 12. Qui roba els diners? A qui acusen de haver-los robat? 13. De qui s·enamora Clement Mathieu? 14. La presidenta de la Fundació que manté econòmicament l·internat escriu una carta al director del centre. Què li diu en aquesta carta? 15. Com es produeix l·incendi de l·internat? 16. Com s·acomiaden els alumnes de Clement, quan aquest deixa el centre?

Treball i reflexió sobre la pel·lícula

Ciutadania 5è ± Curs 2010/2011

L ESCOLA Contesta i analitza ara l·escola on passa la història de la pel·lícula:
1. Fond de l·Étang és un internat, per ò un internat especial. En què és especial? 2. Quina és la diferència entre una escola, un reformatori o un correccional? 3. Reflexiona quina és la diferència entre la teva escola i el reformatori de la pel lícula. 4. Quina diferència hi ha entre l·escola abans i després de l·arribada de Clément Mathieu? I entre els alumnes abans i després de la seva participació al cor? Per què trobes que passa açò? 5. Fes una entrevista a alguna persona gran per conèixer l·escola d·una altra època (quins eren els mètodes que usaven a l·escol a: si hi havia càstigs, si hi havia deures, com es relacionaven amb els altres companys i amb els mestres, etc..). L·entrevista pot ser realitzada per escrit, gravada en vídeo o en cinta d·àudio. Un cop tingueu l·entrevista arribeu a unes conclusions.
£ ¢

La teva opinió
Escriu unes ratlles sobre la teva opinió sobre la pel lícula o sobre algun aspecte d aquesta. Justifica la teva resposta.
¤ ¤

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful