Hi havia una vegada un xiquet anomenat Eric que va decidir construir un avió quadrat.

Aquell xiquet va començar a construir aquell avió amb una caixa de cartó prou gran, amb uns quants talls i forats. El va reforçar amb xapes de metall tallades a mida. A continuació afegí una caixa més menuda amb un forat apropiat per al motor. La va enganxar al cos de l’ avió, i li va adaptar unes hèlices. Després va posar en dos forats uns trossos de plàstic dur i gros (eren les ales).

Volia fer una cua de fusta i també necessitava tres rodes per a aterrar. Com es va adonar que no en tenia va anar a un mecànic.

Eric volia fer dues coses: comprar el material i preguntar-li si podia ajudar-lo. L’home li va dir que sí. El problema era que no sabia què volia fer.

I Eric li va contestar: - Doncs vull fer un avió quadrat. - Però com? – Va preguntar l’home. - Amb una caixa de cartó reforçada amb xapes de metall, una caixa més menuda, un motor amb hèlices, dues ales, una cua, controls i rodes. - Anem a fer-ho. Què et falta? - Els controls, la cua i les rodes.

Li va posar controls d’una mula i botons d’ordinador. El motor ja funcionava però encara faltava acabar-ho. Eric va anar a comprar tres rodes a una ferreteria. - Hola senyor. - Hola nen, què vols? - Vull tres rodes menudes. - Per a què? - Per a montar un avió quadrat. - Doncs,aquestes són bones?

- Sí. Gràcies.

Quan ho tenia va tornar al taller, però l’home estava arreglant un cotxe i li va dir que anara a per uns ferros a mesura.

Eric va anar a pel ferros a un ferrer. - Hola senyor ferrer. - Bona vesprada. Què necessita? - Tres ferros tallats a mida. Per favor. Eric va anar al fuster i va comprar dos taulons de fusta. Va tornar al taller i els va deixar.

Després va anar al ferrer i va agafar la comanda.

Com el mecànic, el fuster i el ferrer els agradava fer coses diferents, van decidir ajudar a Eric a montar l’avió. Van aconseguir que funcionara i el van gaudir.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful