Está en la página 1de 2

Alocaii de stat

Se acord: Conform legii 61/1993 privind alocaia de stat pentru copii.

Hotrre Guvern nr. 577/2008 privind aprobarea normelor de aplicare legii 61/1993, privind alocaia de stat pentru copii i reglementarea modalitiilor de stabilire i plat a alocaiei de stat pentru copii.

Condiiile de acordare: 1. copiii n vrst de pn la 18 ani; 2. copiii care urmeaz una din formele de nvmnt prevzute de lege beneficiaz de alocaie de stat pentru copii pn la vrsta de 18 ani; 3. copiii ncadrai n gradul I sau II de invaliditate precum i copiii cu handicap beneficiaz de alocaie de stat pn la mplinirea vrstei de 18 ani. 4. tinerii n vrst de peste 18 ani beneficiaz de alocaie de stat pentru copii pn la terminarea cursurilor nvmntului liceal sau profesional organizate legii. 5. tinerii de peste 18 ani care repet anul colar nu beneficiaz de alocaie de stat, cu excepia celor care repet anul colar din motive de sntate dovedite cu certificat medical. 6. copiii cetenilor strini i ai persoanelor fr cetenie rezideni n condiiile legii, n Romnia, dac locuiesc mpreun cu prinii. Sumele pot fi primite de: unul dintre parinti pe baza acordului acestora;

In caz de neintelegere a parintilor, pe baza Autoritatii Tutelare , parintelui desemnat prin hotarare judecatoreasca; Tutorelui, curatorului, persoanei careia i-a fost dat in plasament familial copilul sau incredintat spre crestere si educare in conditiile legii; Titularului, dupa implinirea varstei de 14 ani, cu incuviintarea persoanei ce il reprezinta legal.

Acte necesare pentru ntocmirea dosarelor de alocaie de stat pentru copii: 1. cerere tip pentru acordarea alocaiei de stat (Cerere alocatie de stat). 2. actele de identitate ale reprezentantului legal i a celuilalt printe (copie i original). 3. certificatul de natere al copilului pentru care se solicit alocaia de stat (copie i original). 4. dup caz, declaraie pe propria rspundere privind motivul ntrzierii depunerii dosarului, n situaia n care depete mai mult de 3 luni de la data naterii copilului pentru care se solicit alocaia de stat. 5. dup caz declaraie pe propria rspundere prin care unul dintre prinii renun n favoarea celuilalt, s ridice alocaia de stat n calitate de reprezentant legal, n cazul n care prinii copilului pentru care se solicit alocaia de stat nu sunt cstorii legal. 6. dup caz referat de anchet social, n cazul n care mama este minor. 7. dosar cu in. Not:
Modaliti de plat:

pe baz de cupon - mandat potal transmis de ctre Agentia Judeteana Pentru Plati si Inspectie Sociala Ilfov; pe baz de cont curent personal / cont de card deschis la urmtoarele bnci: B.C.R; B.R.D; Banca Transilvania; ProCredit Bank Volksbank si Alpha Bank; C.E.C numai cont de card.

CUANTUM:

200 lei / lunar, pentru copii n vrst de pn la 2 ani / 3 ani n cazul copilului cu grad de handicap. 42 lei pentru toi copii peste aceast vrst.