Está en la página 1de 2

LA MAQUINETA

Butllet informatiu de lAMPA Reixac. Febrer 2014

Les famlies podem contribuir a lxit educatiu dels fills


El 13 de febrer es convoca una reuni per explicar les bases del Projecte Clau

Un dels reptes que ens plantegem com a Ampa per a aquest curs s posar en marxa el Projecte Clau. Aquesta iniciativa es basa en un estudi dmbit europeu anomenat Included, segons el qual la participaci i la formaci de les famlies a lescola sn claus en lxit educatiu dels nostres fills. Ho demostren els excellents resultats acadmics aconseguits a les diferents escoles on sha aplicat. Com a primer pas volem impulsar activitats formatives per tal que les persones adultes de lentorn de lalumnat puguin acompanyar els infants en el seu procs educatiu. De moment tenim quatre propostes en el marc del Projecte Clau: -Tertlies literries (per a pares i mares). -Tallers de catal (per a pares i mares). -Tallers descacs (per a pares i mares). -Biblioteca tutoritzada (per a nens i nenes), que ser un espai on els alumnes podran acudir en acabar lhorari lectiu per llegir i fer els

deures. All els voluntaris els ajudaran a fer les tasques escolars i els alumnes tamb podran donar-se un cop de m entre ells. Per poder tirar endavant aquest projecte, necessitem voluntaris. Qualsevol persona ho pot ser, mares, pares, avis, vies, exalumnes, professorat jubilat, membres dassociacions culturals, etc noms cal que estigui motivada, disposi dunes hores lliures a la setmana i tingui ganes de contribuir a la millora dels resultats dels alumnes. Aquestes persones abans de realitzar una activitat rebran una formaci per part de lAssociaci dEducadors de Persones Adultes (AEPA). Si vols ser clau en la transformaci educativa de la teva comunitat i et vols fer voluntari, vine a lAMPA i et facilitarem ms informaci. Tamb pots assistir a la reuni informativa que convoquem a lescola el 13 de febrer, a les 16.30h, per explicar amb ms detall la filosofia del Projecte Clau.

LAmpa inverteix 4.000 euros en millores al centre durant el primer trimestre del curs
LAmpa Reixac va invertir prop de 4.000 euros en millores al centre durant el primer trimestre del curs 2013-14. Lentitat, en base a les necessitats plantejades per la direcci de lescola, va destinar 2.200 euros a la compra de material esportiu com els matalassets de la imatge i el recobriment de les columnes del gimns per millorar la seguretat dels infants. LAmpa tamb ha adquirit un equip de so per a les pistes exteriors, per un import de 1.300 euros, que sutilitzar per celebrar les festes del centre i dur a terme les activitats extraescolars. Aix mateix, lassociaci ha posat en marxa un projecte nou que consisteix en la socialitzaci de lequipament esportiu de competici, amb un pressupost de 400 euros. Les famlies paguen una fiana per fer servir la roba, que recuperen una vegada ha acabat la temporada si es troba en bon estat, fomentant la seva reutilitzaci per a lany segent. LAmpa t previst fer noves inversions durant aquest curs, com la installaci de tendalls a les aules dinfantil que evitaran el sobrescalfament de les classes a

lestiu i la compra de material informtic per al centre. Volem remarcar que totes aquestes iniciatives sn possibles grcies a les aportacions que fan les famlies a travs de les quotes de socis i de les diferents activitats que organitza lAmpa.

Per Carnaval, xocolatada i gresca desprs de classe


El 28 de febrer, a partir de les 16.30h, lAmpa organitza una xocolatada popular per a les famlies que vulguin celebrar el Carnaval a lescola amb els seus fills. La celebraci comptar amb la visita del Rei Carnestoltes i el seu squit, que llegiran el preg i dictaran les regles per viure la festa com cal. Els pares i mares que vinguin disfressats a la festa podran gaudir dun got de xocolata desfeta gratis. La resta haur de pagar un euro. La reuni de les mares delegades per preparar la festa es far el dimecres 19 de febrer, a les 16.30h.

La Festa de la Primavera ser el 17 de maig


Ja tenim data per a la Festa de la Primavera, el 17 de maig. La primera reuni per preparar el programa dactes, oberta als suggeriments i la collaboraci de les famlies, es far el 4 de mar a lescola (16.30h). La jornada tindr un caire eminentment ldic, amb curses, inflables, botifarrada, jocs tradicionals i lexhibici dels alumnes que fan activitats extraescolars, entre daltres propostes.

La Fampa proposa xerrades per ajudar els pares i mares a educar els fills
LEscola de Mares i Pares que promou aquest curs la Fampa Federaci dAmpas de Montcada i Reixac proposa un cicle de xerrades per orientar les famlies en leducaci dels fills. El 12 de febrer el professor de secundria Antoni Argent abordar el pas de primria a secundria a la conferncia que far a la Casa de la Vila (18h). Us recomanem especialment un taller sobre resoluci de conflictes que impartir la psicopedagoga Anna Solano a la Biblioteca Elisenda els dies 27 de febrer (Qu sn els conflictes i per qu es donen), 6 de mar (Quina s la reacci davant dells?) i 13 de mar (De quines eines disposem per gestionar-los). Les sessions, que comenaran a les 18h, sn gratutes i la inscripci es pot fer mitjanant el correu electrnic fampamir@gmail.com.

I Mercat dIntercanvi
La comissi de solidaritat de lAmpa ha comenat a treballar en lorganitzaci dun Mercat dIntercanvi que tindr lloc el dissabte 5 dabril. Lobjectiu s que les famlies puguin intercanviar objectes que no utilitzen per que estan en bon estat. Properament es repartiran uns fulls dinscripci perqu les persones interessades puguin apuntar-shi. Tamb es far una xocolatada popular.

En marxa el Taller de circ


Adimir, amb el suport de lAmpa, ha posat en marxa al gimns de lescola els dilluns, de 17.30 a 18.45h una nova edici del taller de circ motricitat amb monitors de lAteneu Nou Barris. Lactivitat, de carcter inclusiu, sadrea a infants de P4, P5 i primer i sinclou al programa IntegrArte que promou lentitat amb lajut del departament de Benestar i Famlia de la Generalitat.

Calificar