Está en la página 1de 1

Els mestres i professors anam a la vaga. Ja no podem mirar ms cap a una altra banda.

No podem consentir, ni com a treballadors ni com a ciutadans, que l'educaci deixi de ser un servei pblic de qualitat. Ens dol haver de recrrer a una mesura tan drstica i hem intentat evitar-ho de totes maneres, per la Conselleria d'Educaci no ha volgut ni negociar, ni tan sols discutir.Sabem que ens acusaran d'irresponsables pel fet que el curs no comenci, per seria una irresponsabilitat molt major no defensar un sistema que permet a tots els alumnes, sigui quina sigui la seva situaci econmica familiar, tenir una educaci igual i de qualitat. Perqu creim en la igualtat d'oportunitats, i perqu nosaltres tamb som pares i mares, o ho serem, ens sacrificarem per aquesta lluita i deixarem de cobrar el temps que faci falta. I com que sabem que lluitam pel que s de tots, sabem que us tendrem de la nostra part .

? a g a v m i e f u q r Pe

ASSEMBLEA DOCENTS ILLES BALEARS

Perqu amb l'excusa de la crisi pretenen acabar amb l'educaci com a servei pblic de qualitat i no ho podem permetre. Perqu el Govern balear est molt per sobre de la mitjana estatal en reducci de pressupost per a educaci, fet que ha suposat 1000 docents manco (8,3% de la plantilla), mentre que els nombre d'alumnes no s'ha redut.

tradueix? En qu es

Menys possibilitats de tenir professors de suport, menys possibilitats de fer desdoblaments o agrupaments flexibles, menys possibilitats d'oferir assignatures optatives o modalitats de batxillerat en instituts petits, el nombre d'alumnes per aula s ms elevat i el mestre-professor no pot atendre'ls de manera individualitzada...

Perqu el decret de Tractament Integrat de Llenges (TIL) no sha fet per consens, ni planificat, ni dotat amb recursos i professorat preparat. Els docents consideram importantssim que els alumnes aprenguin angls per sabem que, aix, no noms no n'aprendran sin que a ms augmentar el fracs escolar. A ms s'ha vist que els llibres en angls tenen menys temari que els llibres normals. Perqu en moments de greu crisi econmica el Govern, en lloc d'ajudar a les famlies dels alumnes, no concedeix beques de transport i de menjador efectives, i no es convoquen ni en temps ni en forma adient, ni es dota de pressupost suficient per fer un bon programa de reutilitzaci de llibres. Per mentrestant, ofereix 70.000 euros en subvencions a les editorials perqu facin llibres en balear. Perqu provoquen que els alumnes amb dificultats encara en tenguin ms, ja que han retallat, amb l'excusa de la crisi, personal d'Atenci a la Diversitat, reforos i programes de suport (com el Per mentrestant, han pogut destinar 400.000 euros durant el curs passat a concertar escoles privades de l'Opus Dei que, a ms, separen els nins per sexe. I perqu ens han trepitjat de manera insistent i repetida, com a la majoria de treballadors, els nostres drets laborals i la nostra dignitat.