Está en la página 1de 3

REGLAMENT OFICIAL DEL JOC DEL 42

Qu s el joc del 42? El 42 s un joc inspirat en la novella de Douglas Adams Guia del autoestopista galctico. Es tracta dun joc que no precissa de tauler, ni naips ni fitxes ni cap altre objecte extern per poder jugar. Va ser inventat per Ignacio Lois i Victor Nubla, membres de la Benvola Federaci del 42, el 25 de maig de 2011. Actualment se juga per tot arreu.

Perfil del jugador: Aquest joc probablement agradar a persones aficionades a la cincia-ficci, fans de Douglas Adams i/o del coneixement intil.

Reglament: Definici duna partida 0. Una partida amistosa consta de la quantitat de rondes que pactin els participants de la partida. 0.1. Una partida de competici oficial consta indefectiblement de 42 rondes, per aix no s obligatori en partides amistoses.

Objectiu 1. Lobjetiu del joc s guanyar la major quantitat de rondes. Guanya la ronda el jugador que arribi al nmero 42.

Dinmica de joc 2. Poden jugar qualsevol quantitat de jugadors, amb un mnim de dos, que no poden ser la mateixa persona. 3. El jugador que inicia la ronda ho fa enunciant una referncia cultural qualsevol que contingui un nmero cardinal sencer positiu. 4. El segent jugador, ubicat a la dreta, ha defectuar una operaci aritmtica bsica (suma, resta, multiplicaci o divisi) aportant una altra referncia que tamb contingui un nmero sencer. El segent jugador haur doperar amb el resultat daquest compte, etc. 4.1. Els jugadors han de manifestar clarament loperaci realitzada, i la referncia cultural ha de contenir el nmero explcitament. 5. El procs es repeteix amb la resta de jugadors fins que un dells arribi al nmero 42 o b perdi la ronda. 6. Els segents supsits fan que un jugador perdi la ronda: 6.1. El resultat de la seva operaci no sigui sencer positiu. 6.2. El resultat de la seva operaci es superior a 42. 6.3. La referncia cultural s incorrecta. 7. El jugador que inicia la ronda pot sortir amb un nmero superior a 42, en aquest cas la resta de jugadors han de redur aquest nmero i mai superar-lo. En el moment que el joc arriba a baixar de 42, depassar aquesta xifra novament porta a laplicaci de la norma 6.2.

Dels nmeros 8. Pot utilitzar-se qualsevol referncia que contingui un nmero sencer positivu, excepte l i el 42. 8.1. El nmero 42 solament pot utilitzar-se en partides dexhibici i solament pels membres de la Benvola Federaci del 42. 8.2. El zero solament pot utilitzar-se una vegada per partida, i donada la seva naturalesa no requereix de referncia cultural, tot i que la moralitat daquell que lutilitzi quedar en dubte. 8.2.1. Si el jugador que utilitza el zero ho fa efectuant una divisi, quedar en dubte la seva intelligencia. 9. Mentre es juga per sota del nmero 42, els jugadors poden pujar o baixar el resultat segons ho requireixi lestratgia, per mai sobrepassar el 42. 10. En tot moment la matemtica de la partida s pblica: un jugador pot preguntar quin ser el resultat de la seva jugada o consultar una calculadora si aix ho desitja.

De les referncies culturals 11. Sn referncies culturals aquells esdeveniments, ttols, frases o dades de coneixement com que continguin xifres senceres. Exemples: * Els 100.000 fills de Sant Llus * Els 7 dies de la setmana * Les 4 fases de la Lluna * Els 12 apstols * 39 escalones, de Hitchcock * 2001 Una Odisea del Espacio

12. No sn utilitzables com a referncies culturals aquelles que per la seva prpia naturalesa validin una altra srie de referncies amb altres nmeros. Exemples: * El 7 de cors (valdrien els 48 naips de la baralla, per no cadascun d'ells ja que es tornarien comodins) * Les 4 de la tarda (valdrien les 24 hores del dia, per no cadascuna de les hores ja que el joc guanyaria en avorriment el que perdria en coneixement intil) 13. Tota referncia que s'utilitzi en una ronda queda descartada per a la resta de la partida. En el cas que es jugui una referncia ja utilitzada el jugador perd la ronda. 13. Tota referncia cultural que es jugui ha de ser contrastable en la seva veracitat si la resta dels jugadors la desconeix, i en la seva correcci si hi ha una sospita raonable que la xifra s incorrecta. 14. Les referncies han de contenir clarament el nombre, s a dir, la xifra. Exemple: els 10 manaments s vlid, per el decleg de Moiss, no ho seria. 15. El joc del 42 est pensat per a terrcoles que, com Arthur Dent abans demprendre el seu viatge, no tenim la Gua del Autoestopista Galctico al nostre abast, per aix solament sutilitzaran referncies histrico-artstiquesculturals relatives a les civilitzacions de la Terra.