Está en la página 1de 4

LEscola del barri

Butllet mensual de lEscola Valldaura Maig 2013 Nm. 6

La bicicletada, uni dillusi i esfor.

Durant el mes de maig els alumnes de P5 i 1r han tingut la oportunitat de disfrutar i gaudir durant dues tardes la bicicleta al Parc de la

Fbrica dels Panyos.

Aquestes jornades Aquesta activitat sha han estat pensades pogut dur a terme gr- per gaudir de la bicicies a la collaboraci cleta i per una banda, adquirir equilibri per de lAjuntament de Manresa, MBici, lEs- aquells nens/nenes que ho necessiten i cola i les famlies.

per altre banda, poder perfeccionar la tcnica tot gaudint dun circuit i duna petita excursi per als voltants de la fbrica. Han estat uns dies molt divertits.

Sant Jordi a lescola i al Passeig


El passat 23 dabril lescola va celebrar el Sant Jordi. La comissi mixta de festes va organitzar dues parades, una a lescola i laltre al Passeig de Manresa.

Pgina 2

LEscola del barri

LApunt Pedaggic

Els espais a leducaci infantil: cultura de la infncia


Pensem que lespai ha desser una espcie daquari on es reflecteixen les idees, els valors, les actituds i la cultura de la gent que lhabita (L. Malaguzzi, 1984) za i decideix aquests espais. El model scio-constructivista: Central en les teories de Piaget, Bruner, Ausubel, Vigotsky... Parteix duna imatge del nen competent, capa daprendre i ser interlocutor actiu Quan sentra en una classe amb els espais i materials. Un podem captar els missatges educatius que hi ha implcits infant competent en les relacions, un infant que reclama ser segons siguin els espais, la seva esttica, la manera dor- escoltat i respectat en la seva prpia identitat i diferncia. ganitzar els equipaments i mobiliari, lordre, els tipus de Les funcions de leducador/a material, etc. Podem copar, sn mltiples i complexes per tant, quina manera dente- (observar, avaluar, estructurar ndre linfant t qui organitza i lambient segons els interessos i processos dels infants, formular preguntes, redirigir laprenentatge, etc.) Els materials i espais sn variats i la seva utilitzaci s flexible per poder fomentar lexploraci, experimentaci i descobriment autnom: normalment lespai-aula est dividit en rees dactivitataprenentatge. Maria A. Riera Jaume Rev. Pissarra, mar 1996. 0

Colnies a Castelladral i visita a El Mujal de Navs


El passat 4 i 5 dabril els alumnes de primer i P5 vam anar a passar dos dies magnfics a Castelladral. A la casa ens van rebre dos monitors que ens van endinsar en una histria mgica sobre lavi Follet que es dedicava a amagar-se per als voltants de la casa. A travs a punt, vam anar cap a la Casa Natura el Mujal on ens vam trobar amb els altres companys de lescola, que conA la nit va ser una gran festa juntament vam visitar tots els ja que vam aconseguir trobar animals que hi havia. Fins hi lvi follet i ens va explicar un tot vam poder donar menjar a conte del sol i de la lluna que ovelles, porcs senglars, galliens va deixar allucinats. nes... I vam poder tocar aniAl mat segent , una vegada mals com leri, el conill i el esmorzats i amb les motxilles camale. de lvi follet vam dur a terme tot tipus dactivitats ldiques als voltants de la casa.

LEscola del barri

Pgina 3

Lescola infor ma: dissenyem la nova pgina web.


Aquest tercer trimestre estem dissenyant la nova pgina web de lescola que sengegar a partir del setembre. Aquesta eina ens permetr comunicar-nos duna manera rpida i fcil amb tota la comunitat educativa i poder facilitar a les famlies estar al corrent de totes les novetats de lescola. Pacincia, ser magnfic.
LAlbert Centellas amb llex (Pare Teo i Lola) i Eduard (pare del Biel)

Divendres 14 de juny: festa de primavera


FESTA DE PRIMAVERA PROGRAMA DACTIVITATS

De 17:30h a 19:30 h
Berenar. Tallers. Gimcana. Inflables. (cal portar mitjons) De 19:30 a 20:30h Actuaci companyia DEPARRANDA amb lespectacle MESCLAT DANIMACI A les 20:30 Sopar de germanor Inclou: Entrep de botifarra (tamb sense porc) Beguda (coca-cola, fanta o aigua) Gelat Tot seguit Msica i disco amb LES CUQUIS

Venda de tiquets: Dimecres 5 de Juny a les 16:30 Divendres 7 de Juny a les 16:30 Preu dels tiquets Adults: 6 Nens: 4

Pgina 4

LEscola del barri

El rac de la formiga
La formiga ja ha arribat i a tots us vol saludar. Oh!, la formiga, sha converitat en la nostra amiga. No us penseu que marxar en aquesta escola shi est molt b. Tot un curs hem passat jugant, cantant i experimentant.

Car tellera
Horari del Centre: Mat: de 9:00 a 12:30. Tarda: de 15:00 a 16:30. Horari Atenci Pblic: De 9:00 a 12:00 cada dia. Horari de Matrcula De 9:00 a 12:00 Del 10 al 14 de juny. Horari Jornada Intensiva 9:00 a 13:00 Festa de Primavera 14 de Juny a partir de les 17:30.

Els alumnes pregunten


Aquest butllet el dediquem a la Maribel, que s la monitora de menjador de lescola. Quines preguntes li volen fer els els nens i nenes del nostre centre? La clase de de la Font de Nept de P5 volem demanar com fas els macarrons? El macarrons ja venen amb una safata i tant sols shan descalfar al forn. Una vegada estan a punt li tirem el tomquet i el formatge. Tot seguit ja els podem posar al plat i bon profit! La classe dels Panyos de P5 volem demanar quant fa que ets monitora de menjador? Ui!, Ja fa uns quants anys, he estat a diverses escoles de la comarca. Vaig comenar fent prctiques de monitora i des de fa 2 anys sc a lescola Valldaura. La classe de la Florinda de 1r et volem demanar en qu consisteix la teva feina exactament? La meva feina consisteix a recollir

...la Maribel de menjador respon.

els nens de les aules, els acompanyo al menjador, els ajudo durant lestona de menjador i aleshores segons la setmana i el volum de nens, estem al pati fent jocs amb els nens i nenes o b anem a fer la migdiada amb els ms menuts del centre. Una estona abans dentrar a laula fem una mica de relaxaci.

Els alumnes de la classe del Congost del 1r et volem demanar qu en penses de lescola? Doncs que s una escola que t molts projectes , que va creixent cada any i que magrada molt podehi treballar.