L’Escola del barri

Butlletí mensual de l’Escola Valldaura Maig 2013 Núm. 6

La bicicletada, unió d’il·lusió i esforç.

Durant el mes de maig els alumnes de P5 i 1r han tingut la oportunitat de disfrutar i gaudir durant dues tardes la bicicleta al Parc de la

Fàbrica dels Panyos.

Aquestes jornades Aquesta activitat s’ha han estat pensades pogut dur a terme grà- per gaudir de la bicicies a la col·laboració cleta i per una banda, adquirir equilibri per de l’Ajuntament de Manresa, MBici, l’Es- aquells nens/nenes que ho necessiten i cola i les famílies.

per altre banda, poder perfeccionar la tècnica tot gaudint d’un circuit i d’una petita excursió per als voltants de la fàbrica. Han estat uns dies molt divertits.

Sant Jordi a l’escola i al Passeig
El passat 23 d’abril l’escola va celebrar el Sant Jordi. La comissió mixta de festes va organitzar dues parades, una a l’escola i l’altre al Passeig de Manresa.

Pàgina 2

L’Escola del barri

L’Apunt Pedagògic

Els espais a l’educació infantil: cultura de la infància
“ Pensem que l’espai ha d’esser una espècie d’aquari on es reflecteixen les idees, els valors, les actituds i la cultura de la gent que l’habita” (L. Malaguzzi, 1984) za i decideix aquests espais. El model sòcio-constructivista: Central en les teories de Piaget, Bruner, Ausubel, Vigotsky... Parteix d’una imatge del nen competent, capaç d’aprendre i ser interlocutor actiu Quan s’entra en una classe amb els espais i materials. Un podem captar els missatges educatius que hi ha implícits infant competent en les relacions, un infant que reclama ser segons siguin els espais, la seva estètica, la manera d’or- escoltat i respectat en la seva pròpia identitat i diferència. ganitzar els equipaments i mobiliari, l’ordre, els tipus de Les funcions de l’educador/a material, etc. Podem copçar, són múltiples i complexes per tant, quina manera d’ente- (observar, avaluar, estructurar ndre l’infant té qui organitza i l’ambient segons els interessos i processos dels infants, formular preguntes, redirigir l’aprenentatge, etc.) Els materials i espais són variats i la seva utilització és flexible per poder fomentar l’exploració, experimentació i descobriment autònom: normalment l’espai-aula està dividit en àrees d’activitataprenentatge. Maria A. Riera Jaume Rev. Pissarra, març 1996. 0

Colònies a Castelladral i visita a El Mujal de Navàs
El passat 4 i 5 d’abril els alumnes de primer i P5 vam anar a passar dos dies magnífics a Castelladral. A la casa ens van rebre dos monitors que ens van endinsar en una història màgica sobre l’avi Follet que es dedicava a amagar-se per als voltants de la casa. A través a punt, vam anar cap a la Casa Natura el Mujal on ens vam trobar amb els altres companys de l’escola, que conA la nit va ser una gran festa juntament vam visitar tots els ja que vam aconseguir trobar animals que hi havia. Fins hi l’àvi follet i ens va explicar un tot vam poder donar menjar a conte del sol i de la lluna que ovelles, porcs senglars, galliens va deixar al·lucinats. nes... I vam poder tocar aniAl matí següent , una vegada mals com l’eriçó, el conill i el esmorzats i amb les motxilles camaleó. de l’àvi follet vam dur a terme tot tipus d’activitats lúdiques als voltants de la casa.

L’Escola del barri

Pàgina 3

L’escola infor ma: dissenyem la nova pàgina web.
Aquest tercer trimestre estem dissenyant la nova pàgina web de l’escola que s’engegarà a partir del setembre. Aquesta eina ens permetrà comunicar-nos d’una manera ràpida i fàcil amb tota la comunitat educativa i poder facilitar a les famílies estar al corrent de totes les novetats de l’escola. Paciència, serà magnífic.
L’Albert Centellas amb l’Àlex (Pare Teo i Lola) i Eduard (pare del Biel)

Divendres 14 de juny: festa de primavera
FESTA DE PRIMAVERA PROGRAMA D’ACTIVITATS

De 17:30h a 19:30 h
Berenar. Tallers. Gimcana. Inflables. (cal portar mitjons) De 19:30 a 20:30h Actuació companyia DEPARRANDA amb l’espectacle MESCLAT D’ANIMACIÓ A les 20:30 Sopar de germanor Inclou: Entrepà de botifarra (també sense porc) Beguda (coca-cola, fanta o aigua) Gelat Tot seguit Música i disco amb “ LES CUQUIS”

Venda de tiquets: Dimecres 5 de Juny a les 16:30 Divendres 7 de Juny a les 16:30 Preu dels tiquets Adults: 6€ Nens: 4€

Pàgina 4

L’Escola del barri

El racó de la formiga
La formiga ja ha arribat i a tots us vol saludar. Oh!, la formiga, s’ha converitat en la nostra amiga. No us penseu que marxaré en aquesta escola s’hi està molt bé. Tot un curs hem passat jugant, cantant i experimentant.

Car tellera
Horari del Centre: Matí: de 9:00 a 12:30. Tarda: de 15:00 a 16:30. Horari Atenció Públic: De 9:00 a 12:00 cada dia.´ Horari de Matrícula De 9:00 a 12:00 Del 10 al 14 de juny. Horari Jornada Intensiva 9:00 a 13:00 Festa de Primavera 14 de Juny a partir de les 17:30.

Els alumnes pregunten…
Aquest butlletí el dediquem a la Maribel, que és la monitora de menjador de l’escola. Quines preguntes li volen fer els els nens i nenes del nostre centre? La clase de de la Font de Neptú de P5 volem demanar com fas els macarrons? El macarrons ja venen amb una safata i tant sols s’han d’escalfar al forn. Una vegada estan a punt li tirem el tomàquet i el formatge. Tot seguit ja els podem posar al plat i bon profit! La classe dels Panyos de P5 volem demanar quant fa que ets monitora de menjador? Ui!, Ja fa uns quants anys, he estat a diverses escoles de la comarca. Vaig començar fent pràctiques de monitora i des de fa 2 anys sóc a l’escola Valldaura. La classe de la Florinda de 1r et volem demanar en què consisteix la teva feina exactament? La meva feina consisteix a recollir

...la Maribel de menjador respon.

els nens de les aules, els acompanyo al menjador, els ajudo durant l’estona de menjador i aleshores segons la setmana i el volum de nens, estem al pati fent jocs amb els nens i nenes o bé anem a fer la migdiada amb els més menuts del centre. Una estona abans d’entrar a l’aula fem una mica de relaxació.

Els alumnes de la classe del Congost del 1r et volem demanar què en penses de l’escola? Doncs que és una escola que té molts projectes , que va creixent cada any i que m’agrada molt podehi treballar.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful