Está en la página 1de 24

BLOC DEL CEIP SANT CARLES

Bonilla Aladid, Cristina Martos Ruiz, Noelia Roig Galdn, Cira

BLOC

Primera presa de contacte Projecte de millora. Recursos.

?
Qu s un bloc? Per a qu serveix?

BLOC
Els blocs, weblocs o bitcoles sn el fenomen de major actualitat en la xarxa, sn llocs web on es recopilen cronolgicament missatges dun o varis autors sobre una determinada temtica. Pot tractar-se dun diari ntim, diari comunitari dactualitat o un diari de classe en el qual el seu autor publica articles que poden contenir texts, imatges, vdeos, sons, etc. Del lpiz al ratn, 2008

?
El sabeu utilitzar? Sabeu per a qu es fa servir al centre?

Elecci del projecte de millora


Impulsar el projecte. Oferir els nostres coneixements sobre l'eina Blogger. Recolzar de forma terica i prctica.

Objectius
Donar a conixer les funcions i avantatges de l'eina com a mitj de comunicaci. Facilitar recursos tcnics per a dinamitzar el contingut. Conscienciar a la comunitat educativa de la rellevncia i impacte de les noves tecnologies a leducaci. Oferir els nostres punts de vist com a usuries de bloc per a resoldre els possibles dubtes que puguin sorgir i reeducar en el seu s.

Recursos
Pujar fotos i realitzar fotomuntatges Per pujar vdeos

* s necessari registrar-se prviament.

Recursos
Pujar PowerPoints amb o sense msica Per pujar documents

* s necessari registrar-se prviament.

Recomanacions ...
... abans de comenar:

- s important tenir cura d'all que s'escriu i com s'escriu. - abans d'escriure al bloc s adient redactar la publicaci al procesador de textos Word o similar, per corregir faltes d'ortografia i evitar perdre la informaci. - si voleu pujar imatges, s aconsellable baixar-les de pes (utilitzar fotosizer o un Paint actualitzat).

Com iniciar sessi?


Busquem a Google el bloc de lescola i una vegada dins pressionem Acceder. A continuaci, posem el correu electrnic i la contrasenya.

Com publicar al bloc?


Pressionem sobre i sobrir una altra pgina on podrem comenar a escriure.

Comencem a escriure

Si vols afegir una imatge...


... pressionem sobre i seleccionem la imatge que volem pujar al bloc. En cas que sigui una imatge treta dInternet, no podeu agafar qualsevol imatge de la xarxa, ja que podria tenir drets dautor. Millor utilitzar un cercador dimatges lliures, com: http://search.creativecommons.org/

Si vols afegir un vdeo...

... vdeo pressionem sobre que volem pujar al bloc.

i cerquem el

Si volem afegir un enlla...


... cal pressionar la icona Enlace i sobrir una nova pgina on caldr posar: - la paraula clau que en pressionar-se senllaar a la pgina web que volem - i la pgina web on volem redireccionar el lector. Per exemple:

El codi embed
Grcies al codi embed proporcionat pels nombrosos serveis Web 2.0 podem inserir en la nostra web, wiki o blog nombrosos elements multimdia. Per exemple:

Una vegada has triat el vdeo/PowerPoint/document

Classificar la informaci
Etiquetes
Sn un sistema d'organitzaci, similar al sistema dorganitzaci per carpetes tradicional. Un instrument que sota la forma d'una o ms paraules serveix per classificar o agrupar un contingut.

Per publicar
En cas de no haver acabat una publicaci, aquesta es pot guardar sense necessitat de ser publicada, evitant aix tornar a escriure. Abans de donar a Publicar, s aconsellable pressionar sobre Vista previa, daquesta manera tindrem una rplica de com quedaria publicat al Bloc. IMPORTANT: no oblidar que estem veient el Bloc en Vista prvia. Si no es pressiona en Publicar, la nova entrada seliminar.

Publicar
Abans de publicar la nova entrada no oblideu de posar el ttol, que es troba just a lesquerra del bot de Publicar.

Com editar el bloc?


Per canviar el format del bloc: fons del bloc, el tipus i color de lletra i la distribuci dels gadgets (hora, traductor, comptador de visites, etc). Una vegada estem dins del bloc, hem de buscar lopci Diseo.

Seguidament li donem a Personalizar i una vegada estem dins daquesta opci nomes hem de seleccionar laspecte que volem personalitzar.

Per dur a terme aquests nous coneixements, hem de practicar per amb pacincia.