Está en la página 1de 2

MEN MUSICAL

MAIG 2013

EL MOVIMENT FOLK

Dilluns. Puff the magic dragon. Peter, Paul & Mary Dimarts. Blowinin the wind. Bob Dylan Dimecres. Donna. Joan Baez Dijous. Where have all the flowers gone? Pete Seeger Divendres. Colours. Donovan

ENIGMES DEL MES DE MAIG EL MOVIMENT FOLK


1. Puff el drac mgic, de Peter, Paul & Mary, s una de les canons ms conegudes arreu del mn. Als anys seixanta es va introduir a Catalunya i un dels grups que la cantaven duia el nom duna ciutat de Sucia on un dels components hi va conixer una noia. Quin era aquest grup?

2. Blowinin the wind, de Bob Dylan, va obtenir un gran xit. Una altra de les seves canons presentada al Newport Festival el 1965 igualment ha estat una de les ms interpretades des de llavors i traduda a diferents idiomes. Entre els que lhan versionat destaquen David Bowie, The Rolling Stones o Jimi Hendrix. Sabries dir-ne el ttol ? 3. Joan Baez va treure al mercat el 1974 un lbum interpretat tot en castell que incloa una can en catal. Quin era el nom de llbum i de la can en catal? 4. Where have all the flowers gone? Qu se nha fet daquelles flors?, es preguntava Pete Seeger, un dels impulsors dels moviments contra les guerres daquell temps. La can finalitzava amb el text Amics meus, quan naprendrem? i feia referncia a una guerra contra la que han escrit molts altres cantants. Quina era? 5. Un dels grans xits de Donovan va ser Colours. Aquest cantant tamb era conegut com a lder dun moviment dels Estats Units de finals dels seixanta que estava en contra de la violncia i que va ser molt seguit pels hippyes. Com es deia aquest moviment?