PREGÀRIA DE MAIG

Idees clau: Mes de Maria/Joaquima de Vedruna/Senzillesa/Natura/Ecologia Cançó: Em dónes força. Cantant: Sergio Dalma. Àlbum: Disc de la Marató de TV3 (2011)

Quan estic trist i els ànims tinc per terra, quan no he previst que el cor em tracti així, jo vull sentir la força que tu em dónes i que estem junts fins que arribi la nit.

Em dónes força per superar els obstacles, em dónes força per creuar l’oceà. Sóc tan fort quan dintre meu et sento. Em dónes força per sempre et vull amb mi.

Em dónes força per superar els obstacles, em dónes força per creuar l’oceà. Vull sentir la força que tu em dónes i que estem junts tota l’eternitat.

Ara que ja arribem a final de curs, quins obstacles tens que superar per passar un bon estiu? I en la teva vida diaria? Tens problemes o maldecaps que has de solucionar? Qui et dóna força per tirar endavant? La família, Jesús, els amics... pensa-hi una estona tot sentint la cançó del mes. Al teu voltant hi han persones disposades a ajudar-te. PREGÀRIA A MARIA, MARE DE JESÚS: Et recordo avui amb goig, Maria. Tu has estimat molt el teu fill Jesús, tu l'has ajudat a créixer, tu l'has acompanyat tota la vida, tu has cregut en Ell. La teva vida sencera és per a nosaltres un model de fe, d'esperança i d'amor. I sabem que ens estimes a nosaltres tal com vas estimar a Jesús. Maria, Mare de Jesús, Mare de Déu, acompanya'ns en el camí de la nostra vida i ajuda'ns a ser cada dia més cristians.

REFLEXIÓ AL VOLTANT DE LA SENZILLESA La senzillesa determina una manera de viure. Veurem que una persona viu la senzillesa en el seu tracte, en la seva paraula. La senzillesa és un valor molt transparent. Viure en senzillesa és viure sense mentides, sense exageracions, sense grans eslògans. Però ser senzill no vol dir ser simple, la senzillesa ens ensenya a desprendre’ns de tot allò que és banal i superficial. La persona senzilla és aquella que necessita molt poques coses en el dia a dia. Una persona que fa camí ha de ser senzilla, ha de saber caminar lleuger i desprès. FRASES DE SANTA JOAQUIMA DE VEDRUNA • • • • Jesús vol el teu cor ple de serenor. Acudim a Déu, sempre trobarem un bon amic. Aconseguiràs més per l’amor que per la força. És molt convenient que sapiguem de tot i servir per tot.

La diligència tot ho pot.