Está en la página 1de 2

EDUACI INFANTIL

Sierra i Fabra, J. Coses que lavi no pot fer. Ed. Fil dAram, 2012

CICLE MITJ
Barret, J. Ennuvolat amb risc de mandonguilles. Ed. . Corimbo, 2012

Coses que l'avi no pot fer s, de fet, el ttol de la meitat d'aquest llibre. El ttol de l'altra meitat l'haurs de descobrir tu. I aix no et ser gens difcil.

Calafell, R. El Ratolinet Prez. Ed. La Galera, 2012

El petit poble de Mastegaiempassa era si fa o no fa com els altres pobles si no fos que el temps canviava tres cops al dia, a lhora desmorzar, de dinar i de sopar. Plovia sopa i suc de fruita, nevava pur de patata i de vegades hi havia tempesta dhamburgueses.-

El ratolinet Prez samaga. Els seus pares el busquen perqu el timbre que indica que sha danar a buscar una dent est sonant. Per ell est molt cansat: ahir va haver danar a la Xina i a lArgentina, ... Per la seva feina s molt important i al final surt a tot drap, esquivant els perills, cap a una nova missi.

Raspall, J. Degotall de poemes. Ed. La Galera, ed. 1997

Un degotall de tendresa, uns terrossos de naturalitat que ensucren el cor. Uns als clids, humans, agafats al vol i deixats anar nima endins, suaument, duna bufada. Plcidament.

CICLE INICIAL
Dorion, C. Com es fan les coses. Ed. Crulla, 2012.
Don ve la roba que portem? Quina relaci hi ha entre els gorilles i els mbils? La xocolata creix als arbres? En aquest llibre interactiu sexplica com es fabriquen les coses que fem servir cada dia. Una guia prctica amb desplegables per descobrir don vnen els objectes ms quotidians fent especial mfasi en la Importncia de preservar els recursos naturals de la Terra.

CICLE SUPERIOR
Prats, Ll. La petita coral de la senyoreta Collignon. Ed Bamb, 2012
La senyoreta Collignon ensenya francs i msica en una escola de la zona alta de Barcelona. Sobtadament, l'administraci l'obliga a abandonar l'escola i la traslladen a un centre del Raval, amb alumnes de nacionalitats i cultures molt diferents. La seva vida en aquest barri popular far un gir i se li presentar un nou repte, la senyoreta Collignon implicar el seus alumnes en un projecte molt ambicis: la Coral de l'Arc de Sant Mart.

Wieslander, J. La mama Muu i els llibres. Ed. Maeva, 2012

La Mama Muu s una vaca molt especial. S, menjar herba est b, per tamb vol aprendre a enfilar-se als arbres, anar en bicicleta, patinar, construir una casa dalt dun arbre... I sobretot, vol aprendre a llegir. El Corb el seu millor amic intenta que sadoni que s una vaca. Per la Mama Muu s molt tossuda. I en aquesta ocasi, descobrir els secrets meravellosos de la biblioteca.

Sper Chistes: los chistes,ms tronchantes sobre el lugar ms aburrido del mundo: el cole? Ed.Montena, 2012
Divertits acudits acompanyats dillustracions en blanc i negre.

ADULTS
Sinca, G. Una famlia expemplar. Ed. Destino, 2013

s una stira hilarant, una tragicomdia que reflexiona sobre lambici desmesurada que a vegades fa perdre el cap a persones enraonades, a la vegada una crtica morda a les grans nissagues familiars. Una reflexi en clau irnica sobre la crisi didentitat.

Les cuineres del Bages. Ara llibres, 2013.


LAssociaci de cuineres del Bages ens acosta la comarca de la manera ms deliciosa possible. Les famoses xefs firmen totes les receptes dun llibre que cont el bo i millor de la cuina catalana tradicional del Bages. Un llibre cuinat amb productes autctons i valuosos consells.

El Pla Lector us recomana:

DVD
Las aventuras de Tadeo Jones.
A causa dun malents, a Tadeo, un paleta somiador, el confonen amb un fams arqueleg i lenvien en una expedici al Per. Amb lajuda del seu fidel gos Jeff, una intrpida professora, un lloro mut i un buscavides, intentar salvar la mtica ciutat perduda dels Inques duna malvada empresa de caatresors.

LECTURES DE SANT JORDI


Benvolgudes famlies, Des del Pla Lector del Bages Sud us oferim una petita selecci de recomanacions que podeu trobar a les biblioteques del vostre municipi, o comprar el dia de Sant Jordi. Llegir ens fa + grans! Sant Jordi 2013