ÀREES D’INTERVENCIÓ

La UEN comprèn 4 àrees assistencials durant tot el procés rehabilitador.

CENTRE DE NEUROREHABILITACIÓ

UEN

ÀREA HOSPITALÀRIA.
Comprèn l’ atenció directa en situació d’ingrés 24h. Té una capacitat de 23 llits. Habitacions dobles i individuals. Intervenció dels serveis de Medicina Física i Rehabilitació, Infermeria, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional, Logopèdia i Neuropsicologia, Psicologia Clínica i Pedagogia.

ÀREA DE CENTRE DE DIA.
Comprèn la rehabilitació integral de dilluns a divendres de 9 a 19h. Té capacitat per a 10 persones. Serveis de Medicina Física i Rehabilitació, Infermeria, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional, Logopèdia i Neuropsicologia, Psicologia Clínica i Pedagogia.

ÀREA AMBULATÒRIA.
Comprèn la rehabilitació integral de dilluns a divendres, de 8 a 14 i de 15 a 20h. A partir d'un espai diàfan de més de 400 m2 per dur a terme totes les activitats terapèutiques físiques, psicocognitives i emocionals de les persones afectades. Serveis de Medicina Rehabilitadora, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional, Logopèdia, Psicologia Clínica, Pedagogia, Neuropsicologia.

accidents vasculars cerebrals

traumatismes craneoencefàlics lesions medul·lars

malalties neurodegeneratives

ÀREA DOMICILIÀRIA.
Comprèn la rehabilitació integral de dilluns a divendres, de 8 a 14 i de 15 a 20h a casa. La seva àrea d’intervenció és a tot Catalunya. Serveis de Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional, Logopèdia i Neuropsicologia.
Centre Collserola Pg. de la Vall d’Hebrón, 159-169 (Ronda de Dalt, Sortida 4) 08035 Barcelona Tel.: 932 742 494 - 934 285 443 Fax: 932 742 417 informacio@tecnofisio.com www.uen.cat

QUÈ ÉS LA UEN.

QUÈ FEM. ACTIVITATS TERAPÈUTIQUES
Sala d’estimulació multisensorial. Hidroteràpia i piscina climatitzada.
Espai d'innovació terapèutic que afavoreix el despertar sensorial a través de la pròpia experiència (concepte Snoezelen). Pretén estimular els sentits aportant calma i seguretat, a través d'una música concreta i una il·luminació adequada. Realitzem tractaments a la piscina. Les persones que hi participin estaran sempre acompanyades per un fisioterapeuta i gaudiran d’un medi aquàtic a una temperatura de 31º i amb 1 metre de profunditat.

La Unitat d’Estimulació Neurològica dedica tots els seus esforços a la rehabilitació física, cognitiva i psicosocial de les persones amb dany cerebral adquirit i altres afectacions neurològiques. Tractem a persones que han patit un traumatisme cranioencefàlic, accident vascular cerebral, lesions medul·lars, malalties neurodegeneratives (esclerosi múltiple, Parkinson, esclerosis lateral amiotròfica...) i altres afectacions del sistema nerviós central. El nostre objectiu és optimitzar els tractaments a partir de sessions individualitzades i valoracions sistemàtiques durant tot el procés rehabilitador i aproximar-nos amb coherència a les expectatives que te la família i la persona afectada.

Sala de comunicació, relació i entorn.

Espai destinat al tractament, recerca i investigació en l’adaptació de sistemes alternatius de comunicació. S'hi desenvolupen activitats ocupacionals i d’interacció psicosocial que han estat limitades arrel de la lesió.

Servei de rehabilitació pediàtrica adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys amb les següents afectacions d’etiologia neurològica: paràlisi cerebral, síndrome de Down, distròfia muscular, espina bífida, lesions medul·lars, dany cerebral adquirit.

UEN Pediàtrica

Sistema de deambulació per suspensió.

Sistema per a millorar el tractament de les persones que han de tornar a caminar i mantenir-se dempeus. A partir d'una subjecció amb arnés i una grua al sostre.

SERVEIS COMUNS
Servei d'aparcament directe al centre (100 places) Entrada de transport adaptat i ambulància Servei de menjador per a usuaris i familiars Sales de descans àmplies i lluminoses Servei de transport sanitari Espais exteriors Sales de lectura i audiovisuals Centre de dia Aula de conferències Formació

Grups de suport familiar.

Espai destinat a familiars i persones afectades per canalitzar necessitats del dia a dia. Aquesta activitat, dirigida per l’ equip de psicòlegs i pedagogs de la UEN, és totalment gratuïta i té una periodicitat quinzenal.

Boccia, esport adaptat.

ESPECIALITATS Fisioteràpia Teràpia Ocupacional Logopèdia Neuropsicologia Psicologia Clínica Pedagogia Medicina Física i Rehabilitació

Esport semblant a la petanca, gratuït i dirigit per un monitor de la Federació Catalana d’ Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) i un fisioterapeuta de la UEN.

Equitació terapèutica.

A totes les persones que realitzin tractament a la UEN i siguin susceptibles d'acollir-se al programa d’equitació terapèutica se'ls realitzarà una valoració inicial. Els programes d’equitació terapèutica es realitzen de forma individualitzada.