SI US PLAU, UN COP UTLITZAT CAL RETORNAR-HO A LA CONSERGERIA.

GRÀCIES

CATALÀ

SALA 1
S1-1

Miniatures

escenes

BOTIGA ROBA INFANT Us convidem a entrar a aquesta botiga on podreu trobar tot el que cal per a un nadó. Una gran varietat de jerseis, vestits, gorretes...fets a ganxet amb tota la delicadesa. Uns ossets de peluix, joguines... tot ple a vessar. Els calaixos farcits d’objectes: biberons, pitets....No hi falta res!

S1-2

SOMBRERERIA Quin dels barrets podem emprovar-nos? Tots ells són molt bonics, de seda, de feltre..., amb plomes, flors, perles... També hi ha més complements per anar a alguna festa: bosses de mà de “petit point”, uns guants de pell fina blancs... De segur que alguna cosa us quedaríeu!

S1-3

FLORISTERIA - JARDINERIA Voleu arreglar el vostre jardí? A cal jardiner.,hi podreu trobar llavors, testos, plantes, flors i, si us falta, de terra també n’hi ha algun sac.

S1-4

FARMÀCIA ANTIGA Una deliciosa farmàcia del s. XIX. Tot el mobiliari és de fusta de perer amb treballs de talla, de motius florals, esculpits delicadament. Molts pots de farmàcia de porcellana i recipients de vidre bufat. L’apotecari seriós i ben vestit, i quines dames!!! Bells vestits i tocats de teles fines amb passamaneria... No us ve de gust entrar-hi? RELLOTGERIA « RIGAU » A can Rigau hi ha bons rellotges, rellotges de caixa, rellotges de paret, de sobretaula..: els pèndols, les decoracions sobre la fusta, el treball del metall... I el rellotger que ho té tot a punt al seu taller del fons: les eines de fusta, el cargol de banc... on amb delicadesa arregla tots aquests enginys del temps. BOTIGA ROBA INTERIOR « PICARDIES» En aquesta botiga, les senyores podran trobar-hi tot el que els convingui de peces de llenceria. Un encantador emprovador amb un mirall al damunt espera les clientes. És un espai molt cuidat, decorat amb regust afrancesat.

S1-5

S1-6

S1-7

PERRUQUERIA ANYS VINT Reculeu en el temps i visiteu una perruqueria dels anys vint. Una senyora es fa la permanent, quin artilugi tan estrany! Un rentador de caps, un assecador de cabell, un aparell per esterilitzar els instruments... Les cadires giratòries i una cadira amb un cavallet per a nens. Un munt de perfums i també un mostrari de tints. Realment un esplèndid saló de bellesa.

S1-8

TENDA Si viatgeu per l’Oest americà, podeu topar-vos amb aquesta tenda molt ben proveïda: quincalleria, trofeus de pesca, molinets, mantegueres, capses de bescuits, motlles per fer magdalenes... Un bon lloc per equipar-vos!

S1-9

TIENDA MIXTA « CANDELARIA » Candelaria és una botiga molt vistosa! Un munt de colors i d’objectes. Un estoig de costura, les pastilles de sabó, el peix sec, els ratlladors, les culleretes de fusta per fer la xocolata, les beneiteres... I quines pomes de sucre, que en són de bones!

S1-10

CASA DE PORCELLANES Una casa de porcellanes elaborades a alta temperatura: recipients decorats en blau, peces de tradició oriental, plats amb motius florals...Quines obres més refinades!

S1-11

TALLER DE MÀSCARES Us agraden les màscares? Podreu gaudir mirant l’estoc que hi ha la paret d’aquesta botiga. Totes elles estan realitzades amb una pasta de guix i farina d’arròs i pintades de colors. Són ètniques i molt expressives. Si voleu us en faran una a mida. Aquí mateix hi ha el taller. Aquesta peça és coneix com a retaule peruà.

S1-12,13,14

PARADES DE MERCAT Una paradeta d’un mercat de Nàpols. Tasteu aquests dolços tant típics són els taralli. I què em digueu de tot el que és salat: els formatges, els embotits...Tot té molt bona pinta! Una petita fruiteria de Colòmbia, ben emblanquinada, on llueix una gran varietat de fruites. Totes les peces de les parades són d’argila pintada. A la cantina podreu parar i agafar forces per continuar endavant. És una peça coneguda com a retaule peruà.

S1-15

CANTINA

SALA 2
S2-1

Miniminiatures

PINOTXO I GEPETO Veieu que en Pinotxo no era tan mentider com ens expliquen!!! Encara que sembli impossible, és així. El vell Gepeto l’està acabant de construir en el seu taller de fusteria, un taller molt especial dins la clova d’un festuc. Un petit espai en què hi ha de tot: pinzells, pots, la llar de foc... i el gat que no els deixa ni un moment. Peces fetes amb resines pintades. PLAÇA ST. PERE DEL VATICÀ Una preciosa agulla de pit. Una representació de la plaça de St. Pere del Vaticà amb la tècnica del mosaic romà: petites peces de mosaic de diferents colors i formes configuren la composició, són un total de 530 peces. És pot observar la cuidada degradació del color del cel, les finestres de les dependències papals, les dues fonts de la plaça...

S2-2

S2-3,4,5,6,7 S2-3

Figures fetes amb la minuciosa talla de bastonets de fusta policromats.

L’ARCA DE NOÈ No deixeu de mirar en Noè amb túnica blanca que condueix tot el bestiar cap a dins l’arca, feta amb mitja clova de nou. Uns papagais enfilats al cantell de la barana de l’arca observen la desfilada: les zebres, els tigres, els cocodrils...i fins i tot unes tortugues surten ràpid de l’aigua per poder pujar-hi.

S2-3

EL CAVALL DE TROIA Fixeu-vos en les diferents indumentàries dels dos exèrcits que lluiten de valent, uns per defensar la ciutat i els altres per ocupar-la, damunt de les muralles, a les portes, al costat del cavall... Els troians van de vermell i or i els grecs de blau. Al mig del combat hi apareix la mort.

S2-5

CIRC Comença l’espectacle!!!! a la pista la “Troupe” divuit personatges, trapezistes, malabaristes, funambulistes, pallassos...i un munt d’animals, un elefant, un dromedari, un cavall...

S2-6

PLAÇA DE BRAUS Una cursa de braus amb setze espectadors de públic, tots ells molt especials. Un grup de persones amb vestits típics mexicans, un diable, un fotògraf, la mort...

S2-7

HOMES VOLADORS DE PAPANTLA Dansa folklórica de les cultures prehispàniques mexicanes de la zona de Veracruz i Puebla. Són quatre o sis voladors que ballen penjats pels peus de l’extren superior d’un pal de 25m. d'altura, damunt una plataforma. En acabar el ball, es deixen caure al voltant del pal mentre les cordes que els lliguen es van desenrotllant. Eren danses dedicades als déus per millorar la fertilitat de les seves terres. « L’OLD LADY » Entreu i mireu les estances de la casa, la decoració i el mobiliari fet com a rèpliques petites de la realitat: el paper de les parets, un sofà de pell, uns cortinatges, un llit ben parat, els gerros, els llums...

S2-8

S2-9

FIGURES Figures fetes amb la pellofa del blat de moro amb la tècnica de la trama tenyida de colors naturals. Les figures s’empren tradicionalment per posar-les a les solapes en dies festius.

S2-10

TABAQUERES Belles escenes pintades dins aquestes ampolletes, unes tabaqueres d’orient. Objectes de vidre doble, de colors i tallat. Tècnica molt acurada. Tenen inscripcions que fan referència al motiu de la composició i sovint hi ha també el nom de l’autor.

S2-11

PAISATGE PANORÀMIC Un gran paisatge tancat dins una esfera. Vidre pintat amb policromia per dins a través del forat que hi ha a la seva part inferior. Tècnica molt acurada. Hi ha unes inscripcions que fan referència al tema compositiu i sovint també hi ha el nom de l’autor. ESTOTJOS Una col·lecció d’estotjos per escollir. Un estoig de capità de barco, amb el mapamundi, la brúixola, la ullera de llarga vista...; una licorera amb les copetes i l’ampolla de vidre tallat; un estoig de duel amb dues armes; una capsa de pintures a l’oli...Tots els elements són rèpliques exactes dels objectes reals tant en la forma com en els materials emprats.

S2-12

S2-13

HOMANATGE A CHARLOT Charlot fent equilibris i amb un plomall vermell a punt de treure la polseguera de les enormes maquinàries. Peça feta amb resines pintades.

S2-14

FORMIGA FONÀMBULA Quina formiga més presumida, fent funambulisme amb una preciosa ombrel·la oberta a la seva mà. Peça feta amb resines pintades.

S2-15

ELEFANT EQUILIBRISTE Un pesat elefant s’aguanta amb un peu damunt la punta d’una agulla. Realment té equilibri! Peça feta amb resines pintades.

S2-16

CALACAS Magnífiques obres esculpides sobre os, de les mans de l’artista mexicà Roberto Ruiz. Treball delicat i d'alt nivell tècnic. El tema de les peces són les calacas, els esquelets, la mort, concepte molt recurrent en la cultura mexicana. La mort tan llunyana i tan propera, la mort per a tots, la mort dins la vida quotidiana. Les calacas són personatges sarcàstics de la mort. Una de les calacas més conegudes és Catrina, una bella dama de l’alta societat mexicana. Aquest personatge fou pintat pel muralista mexicà Diego Rivera a la seva obra “Sueño de una tarde dominical en la Alameda Central”, 1947.

SALA 3
S3-1
CONJUNT DE COLLARET I ARRACADES

Microminiatures
Quines joies! Un collaret i arracades de perles d’atzabeja i ònix, muntades en or. Tot el conjunt damunt mitja grana de poma i instal·lat sobre un fragment d'ambre.

S3-2

LES DOS CARABEL·LES Dues caravel·les a la mar, amb les veles inflades navegant damunt l’horitzó, al cantell de l’ala d’un insecte. Les peces estan fetes amb una planxa de metall, una aleació de coure i or, retallada.

S3-3

EL PONT DE BESALÚ El pont de Besalú pintat a l’oli damunt el cap d’una agulla, amb un pinzell d’un pèl de pestanya, el qual degut a la seva afinada punta permet molta precisió.

S3-4

CARAVANA DE CAMELLS Caravana de dotze camells caminant a diferent pas cap a l’oasi, on els esperen palmeres i tres figures. Les peces estan fetes amb una làmina de metall, una aleació de coure i or.

S3-5

JOIES Un insecte, com a referent, mira entusiasmat unes magnífiques joies. A ell li agraden molt, ja que també llueix al seu coll un preciós collaret. El conjunt esta realitzat amb perles de atzabeja i ònix i muntades en or.

S3-6

LA SAGRADA FAMÍLIA La Sagrada Família acabada. Està pintada a l’oli, damunt el cap d’una agulla, aguantant la respiració per controlar el pinzell fet per un sol pèl de pestanya.

S3-7

LA CATEDRAL DE GIRONA Tota la Catedral de Girona al cap d’una agulla, la rossassa, les finestres superiors, el campanar...Obra pintada amb la finíssima punta d’un pèl de pestanya.

S3-8

FLOR DAMUNT PERLA Una bonica flor d’or esculpida i cissellada damunt una perla de riu. Exquisit treball de joieria.

S3-9

LA TORRE EIFFEL La impressionant Torre Eiffel reduïda milers de vegades s’aixeca tridimensionalment damunt la llavor d’una rosella. Tot el cojunt es troba sobre la meitat d’un pinyol de dàtil. Fins i tot es pot observar la barana del primer pis i l’entremat metàl·lic de tota l’estructura. PAPIR HATOR Un gran tresor! Un papir que presenta una escriptura jeroglífica amb gran precissió i una representació policromada de la deessa Hator. Una petita gran troballa.

S3-10

S3-11

TREN ESCAPANT-SE PEL TRAU D’UNA AGULLA Ràpid, ràpid, s’escapa el tren!, però pel forat d’una agulla. Un tren de sis vagons, el vagó del carbó, la màquina i el maquinista, s’endinsa dins l’espai. La peça està feta amb una làmina de metall, una aleació de coure i or, composició que no permet l’oxidació. PARELLA DE BÚFALS Una parella de búfals passejant-se per damunt la porta d’un les mosquits que tant els molesten quan pasturen cara a cara. Els animals estan fets amb una làmina de metall, una aleació de coure i or.

S3-12