Disfruta de millones de libros electrónicos, audiolibros, revistas y más con una prueba gratuita

A solo $11.99/mes después de la prueba. Puedes cancelar cuando quieras.

Crima contelui Neville
Crima contelui Neville
Crima contelui Neville
Libro electrónico82 páginas1 hora

Crima contelui Neville

Calificación: 0 de 5 estrellas

()

Leer la vista previa

Información de este libro electrónico

Celebra autoare franceză Amélie Nothomb ne oferă un nou roman surprinzător, cu ecouri din tragedia greacă.
Crima contelui Neville spune povestea unei tinere aristocrate ușor labile psihic, care încearcă să se lase omorâtă de tatăl său, pentru a-l ajuta pe acesta să împlinească profeția unei clarvăzătoare ce-i poate pecetlui soarta.

„Crima contelui Neville este noul roman de senzație marca Nothomb al momentului!" - Le Point

„Crima contelui Neville este, mai presus de toate, un omagiu adus literaturii ca artă a ospitalității. A scrie înseamnă, aici, a transforma un fapt obișnuit într-o feerie extravagantă." - Le Monde

„Dincolo de o anume eleganță blazată, privirea autoarei rămâne vie și judecata necruțătoare. O lectură care îți oferă genul de plăcere amestecată cu înfiorare." - La Presse

Amélie Nothomb (pe numele ei adevărat Fabienne Claire Nothomb) s-a născut în 1966, în orașul belgian Etterbeek, într-o familie de diplomați. A locuit pe rând în Japonia, China, Statele Unite, Bangladesh, Burma și Laos. A debutat în 1992 cu romanul Igiena asasinului și a câștigat numeroase distincții, printre care Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze, de două ori Premiul Alain-Fournier şi Marele Premiu Jean Giono pentru întreaga operă.
Cărțile ei au fost traduse în peste 25 de limbi şi s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.
IdiomaRomână
EditorialEditura Trei
Fecha de lanzamiento8 nov 2022
ISBN9786064016270
Crima contelui Neville
Leer la vista previa
Autor

Amélie Nothomb

Amélie Nothomb nació en Kobe (Japón) en 1967. Proviene de una antigua familia de Bruselas, aunque pasó su infancia y adolescencia en Extremo Oriente, principalmente en China y Japón, donde su padre fue embajador; en la actualidad reside en París. Desde su primera novela, Higiene del asesino, se ha convertido en una de las autoras en lengua francesa más populares y con mayor proyección internacional. Anagrama ha publicado El sabotaje amoroso (Premios de la Vocation, Alain-Fournier y Chardonne), Estupor y temblores (Gran Premio de la Academia Francesa y Premio Internet, otorgado por los lectores internautas), Metafísica de los tubos (Premio Arcebispo Juan de San Clemente), Cosmética del enemigo, Diccionario de nombres propios, Antichrista, Biografía del hambre, Ácido sulfúrico, Diario de Golondrina, Ni de Eva ni de Adán (Premio de Flore), Ordeno y mando, Viaje de invierno, Una forma de vida, Matar al padre, Barba Azul, La nostalgia feliz, Pétronille, El crimen del conde Neville, Riquete el del Copete, Golpéate el corazón,Los nombres epicenos, Sed y Primera sangre (Premio Renaudot), hitos de «una frenética trayectoria prolífera de historias marcadas por la excentricidad, los sagaces y brillantes diálogos de guionista del Hollywood de los cuarenta y cincuenta, y un exquisito combinado de misterio, fantasía y absurdo siempre con una guinda de talento en su interior» (Javier Aparicio Maydeu, El País). En 2006 se le otorgó el Premio Cultural Leteo por el conjunto de su obra, y en 2008 el Gran Premio Jean Giono, asimismo por el conjunto de su obra.

Lee más de Amélie Nothomb

Relacionado con Crima contelui Neville

Libros electrónicos relacionados

Categorías relacionadas

Comentarios para Crima contelui Neville

Calificación: 0 de 5 estrellas
0 calificaciones

0 clasificaciones0 comentarios

¿Qué te pareció?

Toca para calificar

Los comentarios deben tener al menos 10 palabras

  Vista previa del libro

  Crima contelui Neville - Amélie Nothomb

  1.png

  Editori:

  Silviu Dragomir

  Vasile Dem. Zamfirescu

  Director editorial:

  Magdalena Mărculescu

  Redactare: Carmen Botoșaru

  Design copertă: Faber Studio

  Foto copertă: unsplash.com/©Boris Smokrovic

  Director producție:

  Cristian Claudiu Coban

  Dtp:

  Eugenia Ursu

  Corectură:

  Irina Botezatu

  Irina Mușătoiu

  Conținutul acestei lucrări electronice este protejat prin copyright (drepturi de autor), iar cartea este destinată exclusiv utilizării ei în scop privat pe dispozitivul de citire pe care a fost descărcată. Orice altă utilizare, incluzând împrumutul sau schimbul, reproducerea integrală sau parţială, multiplicarea, închirierea, punerea la dispoziţia publică, inclusiv prin internet sau prin reţele de calculatoare, stocarea permanentă sau temporară pe dispozitive sau sisteme cu posibilitatea recuperării informaţiei, altele decât cele pe care a fost descărcată, revânzarea sub orice formă sau prin orice mijloc, fără consimțământul editorului, sunt interzise. Dreptul de folosință al lucrării nu este transferabil.

  Drepturile de autor pentru versiunea electronică în formatele existente ale acestei lucrări aparțin persoanei juridice Editura Trei SRL.

  Copyright © Éditions Albin Michel - Paris 2015

  Titlul original: Le crime du comte Neville

  Autor: Amélie Nothomb

  Copyright © Editura Trei, 2022 pentru prezenta ediţie

  O.P. 16, Ghișeul 1, C.P. 0490, București

  Tel.: +4 021 300 60 90 ; Fax: +4 0372 25 20 20

  e-mail: comenzi@edituratrei.ro

  www.edituratrei.ro

  ISBN (print): 978-606-40-1107-7

  ISBN (epub): 9786064016270

  Dacă cineva i-ar fi spus contelui Neville că, într-o zi, avea să se ducă la o ghicitoare, nu ar fi crezut. Dacă i s-ar fi precizat și că avea să o facă pentru a-și găsi fiica fugită de acasă, omul acela sensibil ar fi leșinat.

  Un fel de secretară i-a deschis ușa și l-a condus într-o sală de așteptare.

  — Doamna Portenduère o să vă primească imediat.

  Parcă ar fi fost la dentist. Neville s-a așezat, foarte bățos, și s-a uitat cu consternare la motivele tibetane care decorau pereții. Când a ajuns în cabinetul ghicitoarei, a întrebat-o pe loc unde era fiica lui.

  — Fetița doarme în camera de alături, i-a răspuns femeia.

  Neville a amuțit: avea să i se ceară oare o răscumpărare? Ghicitoarea, o femeie fără vârstă, energică, durdulie, de o vioiciune extremă, a continuat:

  — Ieri, după miezul nopții, mă plimbam prin pădure nu departe de domeniul dumneavoastră. Luna lumina aproape ca ziua. Atunci am dat peste fata dumneavoastră, strânsă ghem și clănțănind din dinți. N-a vrut să-mi spună nimic. Am convins-o să vină cu mine: avea să moară de frig dacă rămânea afară. Ajunsă aici, am vrut să vă sun imediat ca să vă liniștesc; ea mi-a zis însă că n-are rost, că nu v-ați dat seama de dispariția ei.

  — Corect!

  — Așa că am așteptat până dimineață ca să vă telefonez. Cum se poate să nu fi observat absența propriei fiice, domnule?

  — A cinat împreună cu noi, iar apoi s-a dus în camera ei, ca în fiecare seară. Probabil că a ieșit când deja ne culcaserăm.

  — Cum era la cină?

  — Ca de obicei, n-a scos nicio vorbă, n-a mâncat mai deloc și n-a părut să fie în formă.

  Ghicitoarea a oftat:

  — Nu vă îngrijorează deloc că fiica dumneavoastră se poartă așa?

  — Are 17 ani.

  — Explicația asta vă e de-ajuns?

  Neville s-a încruntat. Cu ce drept îl interoga femeia aceea?

  — Bănuiesc că întrebările mele vă șochează, dar eu sunt cea care v-a găsit fata în pădure, în puterea nopții. Cred că-mi înțelegeți nedumerirea. Am întrebat-o dacă avea vreo întâlnire de amor, iar ea s-a uitat la mine stupefiată.

  — Nu e genul ei, într-adevăr.

  — Și care e genul ei?

  — Nu știu. E o adolescentă tăcută.

  — Nu v-ați gândit niciodată să-i oferiți asistență psihologică?

  — E mai închisă în ea. Asta nu-i o boală.

  — Totuși, a fugit de-acasă.

  — E prima oară.

  — Domnule, mi se pare că sunteți ciudat de liniștit.

  Neville și-a reprimat furia de a se vedea judecat de o necunoscută. În dimineața aceea, când ghicitoarea îi dăduse vestea la telefon, fusese foarte tulburat. Nu era însă omul care să-și arate emoțiile.

  — Îmi bag nasul unde nu-mi fierbe oala, știu, a continuat ea. Dar s-o fi văzut cum mai tremura, singurică, în pădure… Nu-și luase nici măcar o pătură sau un palton. Mă impresionează fetița asta, se simte atât de rău în propria-i piele! Mă întreb dacă vă interesați îndeajuns de simțămintele ei.

  Penultimul cuvânt al ghicitoarei l-a izbit pe conte ca o palmă. Nu era prima dată când îl auzea. De câțiva ani, din nu se știe ce motive, lumea nu se mai mulțumea cu termeni ca sentimente, senzații ori impresii, care-și făceau totuși foarte bine treaba. Toți trebuiau să aibă simțăminte. Neville era alergic la vocabula aceea pe cât de ridicolă, pe atât de pretențioasă.

  Ghicitoarea i-a văzut iritarea și a fost convinsă că vorbele ei avuseseră efect: de-acum încolo, tatăl acela avea să-și ia mai în serios responsabilitățile.

  Neville s-a ridicat, părând a considera că-i ajunsese cât auzise. Ghicitoarea s-a apropiat de el și i-a strâns mâna într-un gest de entuziasm, ca pentru a-i da de înțeles că era de partea lui, dar, atingându-i palma, ea s-a schimbat la față.

  — O să dați în curând o mare petrecere, i-a zis ea.

  — Așa este.

  — La acea recepție, îl veți ucide pe unul dintre invitați.

  — Poftim? a țipat contele pălind.

  Ghicitoarea i-a dat drumul la mână și

  ¿Disfrutas la vista previa?
  Página 1 de 1