Disfruta de millones de libros electrónicos, audiolibros, revistas y más con una prueba gratuita

A solo $11.99/mes después de la prueba. Puedes cancelar cuando quieras.

Reinventar-se
Reinventar-se
Reinventar-se
Libro electrónico149 páginas2 horas

Reinventar-se

Calificación: 0 de 5 estrellas

()

Leer la vista previa

Información de este libro electrónico

El best seller de Mario Alonso Puig ara en català.
Què t'arriscaries a fer si sabessis que no pots fallar?
A l'Oracle de Delfos, a l'entrada del temple d'Apol·lo, a l'antiga Grècia, una pedra tenia gravats uns signes estranys. Era una invitació a endinsar-se en una de les aventures més fascinants que l'ésser humà pot emprendre, la de conèixer-se un mateix. Aquest llibre és un mapa que ens acompanyarà en aquest viatge cap al nostre propi interior. A poc a poc s'anirà desvetllant el secret sobre com les persones creem els ulls a través dels quals observem i percebem el món. Són aquests ulls els que tantes vegades fan que ens fixem en les culpes del passat i no en les possibilitats del futur.
Reinventar-se no vol dir convertir-se en algú diferent de qui s'és, sinó posar al descobert el nostre veritable ÉSSER. És en aquest nou espai de possibilitats on afloren la creativitat, la saviesa i l'energia que transformen del tot la nostra experiència, bo i aportant una serenitat, una il·lusió i una confiança més grans a les nostres vides. Triar allò que de mica en mica ens porti a trnasformar la nostra manera de mirar, depèn de nosaltres, de l'exercici de la nostra llibertat personal.
Marcel Proust deia que "el veritable acte del decobriment no consisteix a sortir a buscar noves terres, sinó a aprendre a veure la vella terra amb ulls nous". Són els nostres ulls nous els que ens permetran veure tot allò que abans ens resultava invisible, i també són aquests ulls nous els que ens portaran a descobrir la manera d'assolir tot allò que fins ara ens havia semblat impossible.
(Més de 40.000 exemplars venuts en castellà. Traduït a 7 idiomes).
IdiomaCatalà
EditorialPlataforma
Fecha de lanzamiento14 mar 2011
ISBN9788415577881
Reinventar-se
Leer la vista previa
Autor

Mario Alonso Puig

MARIO ALONSO PUIG es médico, especialista en cirugía general y del aparato digestivo y Chairman del Center for Health, Well-Being and Happiness del IE University. Además, es Fellow en Cirugía por la Universidad de Harvard en Boston, ITP por el IMD de Lausana, certificado en Coaching Sistémico por el Instituto Tavistock de Londres y en Hipnosis ericksoniana por el Instituto Milton Erickson de Scottsdale en Arizona. Asimismo, se formó en medicina mente-cuerpo en el Instituto Mente-Cuerpo de la Universidad de Harvard, cuyo presidente fue el doctor Herbert Benson, y en MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) con el Center for Mindfulness in Medicine Health Care and Society, adscrito a la UMASS Medical School. Es miembro del Applied Innovation Institute (AII) radicado en Silicon Valley, California, y del GNH Centre de Bután, estando certificado como GNH practitioner por dicho centro. Además de su práctica como cirujano a lo largo de veintiséis años, se formó y trabajó durante dos años en el Instituto de Ciencias Neurológicas de Madrid. El doctor Alonso Puig ha sido invitado a hablar sobre liderazgo, gestión de la incertidumbre, estrés, creatividad, comunicación, salud, bienestar y felicidad en congresos, universidades, hospitales, empresas e instituciones de más de treinta países en los cinco continentes y es patrono de honor de la Fundación Juegaterapia. En el 2012 recibió el premio al mejor comunicador en salud por la ASEDEF. En el 2013 ganó el Premio Espasa de Ensayo. En el 2014 ganó el Premio Know Square a la trayectoria divulgativa ejemplar y en enero del 2019 recibió el Premio Cubi 2018 Gastronomía Saludable concedido por la FACYRE (Federación de Cocineros y Reposteros de España). En el 2019 también recibió el Premio Optimistas Comprometidos en la categoría de transformación social. Ha escrito otros diez libros: Madera de líder, Vivir es un asunto urgente, Reinventarse: tu segunda oportunidad (36 ediciones y traducido a 14 idiomas), Ahora Yo, La respuesta, El cociente agallas (Premio Espasa de Ensayo 2013), El guardián de la verdad y la tercera puerta del tiempo, ¡Tómate un respiro! Mindfulness, el arte de mantener la calma en medio de la tempestad, Tus tres superpoderes para lograr una vida más sana, próspera y feliz y 365 ideas para una vida plena.

Comentarios para Reinventar-se

Calificación: 0 de 5 estrellas
0 calificaciones

0 clasificaciones0 comentarios

¿Qué te pareció?

Toca para calificar

Los comentarios deben tener al menos 10 palabras

  Vista previa del libro

  Reinventar-se - Mario Alonso Puig

  Reinventar-se

  La teva segona oportunitat

  Mario Alonso Puig

  Traducció d’Albert Figueras i Mònica Figueres

  Títol original: Reinventarse. Tu segunda oportunidad

  Originalment publicat en castellà el 2010, per Plataforma Editorial

  Primera edició en aquesta col·lecció: març de 2011

  Segona edició: abril de 2011

  © Mario Alonso Puig, 2010

  © de la present edició: Plataforma Editorial, 2010

  © de la traducció: Albert Figueras i Mònica Figueres, 2011

  Plataforma Editorial

  c/ Muntaner, 231, 4-1B – 08021 Barcelona

  Tel.: (+34) 93 494 79 99 – Fax: (+34) 93 419 23 14

  info@plataformaeditorial.com

  www.plataformaeditorial.com

  Disseny de la coberta:

  Utopikka

  www.utopikka.com

  El paper que s’ha utilitzat per imprimir aquest llibre prové d’explotacions forestals controlades, on es respecten els valors ecològics, socials i de desenvolupament sostenible del bosc.

  Dipòsit Legal:  B. 27.698-2012

  ISBN DIGITAL:  978-84-15577-88-1

  Reservats tots els drets. Queden rigorosament prohibides, sense l’autorització escrita dels titulars del copyright, sota les sancions establertes per la llei, la reproducció total o parcial d’aquesta obra per qualsevol mitjà o procediment, inclosa la reprografia i el tractament informàtic, i la distribució d’exemplars d’aquesta mitjançant el lloguer o el préstec públic. Si necessita fotocopiar o reproduir cap fragment d’aquesta obra, es pot posar en contacte amb l’editor o amb CEDRO (www.cedro.org).

  A la meva dona, Isabela, i als meus tres fills, Mario, Joaquín i Borja, pel fet de ser per a mi éssers preciosos que cada dia m’inspireu i m’ajudeu a ser una miqueta millor. Vosaltres sou els meus veritables mestres i la gran motivació que m’ajuda a superar la por a trencar els meus propis límits.

  A la meva mare, María Celia, un ésser ple de bellesa, de coratge, de compromís i d’amor a la vida. Una inspiració constant i un exemple d’esperit de superació.

  Al José María, Manuel, Juan Ignacio, Fernando i Alejandro, els meus cinc germans. Sempre sentiré una infinita gratitud per la immensa sort d’haver-vos trobat al meu camí.

  A la memòria del meu pare, que sempre serà present a la meva vida com algú que va buscar donar-me arrels per a créixer i ales per a volar.

  A la memòria de Joaquín, una persona que mai no oblidaré.

  «En la nostra ingenuïtat hem oblidat

  que a sota del nostre món de raó, n’hi ha un altre de soterrat.»

  Carl Gustav Jung

  Contingut

  Portadella

  Crèdits

  Dedicatòria

  Cita

  Introducció

  1. Reinventar-se

  2. La mirada interior

  3. Dues consciències en un únic cap

  4. El mapa del tresor

  5. Tot dibuixant el quadre més valuós

  6. El llegat més bonic

  7. Tot saltant el precipici

  8. Les portes de la percepció

  9. Preguntes que curen i preguntes que posen malalt

  10. Les paraules creen realitats

  11. Espera victòria i obtindràs victòria

  12. La manxa de la vida

  13. El cervell cel·lular

  14. Aprendre a perdonar-se

  15. Les lliçons necessàries

  16. De l’obscuritat a la llum

  17. La tornada a casa

  18. La nit fosca de l’ànima

  19. Una vida nova

  Agraïments

  L'opinió del lector

  Altres títols de la col·lecció

  El que mou la meva vida

  Introducció

  A la vida, tots ens enfrontem a problemes i obstacles davant dels quals sovint ens quedem paralitzats. És com si ens envaís una convicció profunda que el problema és insoluble o, senzillament, que no tenim el talent o la capacitat necessaris per a trobar-hi una solució.

  Moltes persones no saben què fer quan la seva relació amb un altre ésser humà no és com els agradaria que fos. Unes altres voldrien atrevir-se més a la vida, ser més decidides, aprendre un esport nou, un idioma estranger o, simplement, entendre millor com funciona un ordinador. Hi ha éssers humans que aspiren a sentir-se una mica més valuosos, a potenciar la seva autoestima, a que els altres els respectin. Finalment, després d’un seguit d’intents fallits, acaben resignant-se a la seva situació.

  Actualment, també hi ha moltes persones que han experimentat una derrota rere l’altra, i se senten sense forces per a seguir endavant. Són persones que han fet tot el que ha estat a les seves mans per tirar endavant les seves empreses, les seves feines, les seves famílies i les seves vides, i senten que tant d’esforç no ha valgut la pena, que en el fons no ha servit de res. He escrit aquest llibre per a totes aquestes persones, perquè el seu patiment no m’és aliè.

  He dedicat molts anys de la meva vida a tractar d’entendre la complexitat que hi ha a l’interior de cada ésser humà i les curioses reaccions que se’ns desencadenen quan ens hem d’enfrontar a aquestes situacions que considerem adverses. La meva recerca va partir d’una pregunta senzilla: Què és el que fa que, davant de certs reptes, la ment se’ns emboiri i ens costi de pensar amb claredat, al mateix temps que notem com ens envaeix l’angoixa, se’ns fa un nus a l’estómac i sentim com si alguna cosa ens robés tota la nostra energia?

  «L’ansietat és un estat d’inquietud curiós perquè comencem a patir en el present per alguna cosa que ni tan sols sabem del cert si s’arribarà a manifestar en el futur.»

  Davant dels canvis profunds que s’estan produint i de l’enorme incertesa en la qual vivim, els quadres d’ansietat no deixen d’augmentar a tot el món. La fórmula per a generar un estat d’ansietat és molt senzilla. N’hi ha prou d’imaginar-se que en el futur apareixeran un seguit de problemes i que nosaltres serem incapaços de resoldre’ls. L’ansietat és un estat d’inquietud curiós perquè comencem a patir en el present per alguna cosa que ni tan sols sabem del cert si s’arribarà a manifestar en el futur. El gran filòsof i matemàtic francès del segle XVII René Descartes va escriure una carta al final de la seva vida en la qual cridava l’atenció un comentari singular: «La meva vida ha estat plena de desgràcies, moltes de les quals mai no han passat».

  «Si volem augmentar la nostra capacitat per a resoldre problemes […], cal que aprenguem com transcendir els límits que la nostra ment ens està imposant.»

  Hem de veure allò que és ocult en les profunditats de la nostra ment, perquè aleshores comprendrem, amb molta més solidesa, d’on vénen les nostres veritables limitacions. L’explicació al que ens passa no la trobarem bo i donant voltes i més voltes als nostres caps atordits, sinó cercant en un indret del tot diferent. Tal com deia Albert Einstein, «cap problema important no pot resoldre’s des del mateix nivell de pensament que va generar-lo».

  Si la ment té tanta capacitat per a fer niar la preocupació en nosaltres, com hem de ser capaços de resoldre aquesta situació tot fent servir el mateix instrument que ha creat el problema? Si volem augmentar la nostra capacitat de resoldre problemes i desitgem potenciar la nostra competència a l’hora de descobrir oportunitats, cal que aprenguem com transcendir els límits que la nostra ment ens està imposant.

  En aquest llibre, ens dedicarem a exposar molts dels aspectes menys coneguts i més importants del funcionament de la ment humana. Tinc l’enorme il·lusió i la total confiança que quan comprenguem per què actuem com ho fem, podrem començar a dissenyar noves estratègies que ens permetin assolir el que fins ara ens semblava inabastable.

  Els models de formació en general valoren moltíssim l’erudició i, en realitat, és el que qualifiquen. Això no obstant, ni qualifiquen ni mesuren la capacitat d’escoltar, l’empatia, l’autodomini, la saviesa, el lideratge, el coratge, la compassió o altres virtuts que, finalment, acaben marcant l’èxit a la vida.

  Aquest llibre és un viatge cap a l’interior, perquè alguns dels recursos que més necessitem per a fer front als reptes que la vida ens presenta només els trobarem a dins nostre.

  El canvi personal no és pas qüestió de coneixements ni d’erudició, sinó de motivació, ja que només les persones que se senten veritablement motivades, faran l’esforç necessari per a fer aflorar allò que es manté ocult i inexplorat al seu interior.

  Convido el lector a caminar plegats en aquest procés d’autodescobriment en el qual, de manera progressiva, anirem entenent que el que hi ha dins nostre és un espai sorprenent i màgic. Quan toquem una mica més la nostra veritable realitat, ens adonarem que una gran part de l’angoixa i del patiment que experimentem a la vida és optatiu, i que la nostra natura fonamental és font d’Energia, de Saviesa, de Serenor, d’Alegria, de Creativitat i d’Amor.

  Mario Alonso Puig

  Gener de 2010

  1.

  Reinventar-se

  «No és l’espècie més forta

  la que sobreviu, ni la més intel·ligent,

  sinó la que respon millor al canvi.»

  CHARLES DARWIN

  Una de les coses més difícils de fer és mantenir una ment oberta a l’hora d’explorar alguns conceptes que desafien la nostra forma habitual de pensar. Tots sabem que el nostre cervell és capaç de percebre només una petita parcel·la del que suposa la realitat. Això no obstant, al moment d’actuar, tendim a fer-ho com si el que veiéssim fos l’únic que existís. Quantes vegades, per exemple, l’ull veritablement entrenat no és el que d’una ullada distingeix formes i colors, sinó el que descobreix allò que les persones senten i no diuen. Hi ha facetes de la realitat que, si arribéssim a veure-les, ens revelarien moltes coses que afegirien anys a les nostres vides i qualitat de vida als nostres anys. És lògic que ens preguntem el perquè d’aquesta situació estranya que ens porta a seguir cecs davant de les oportunitats que la vida ens ofereix.

  Només comprenent una mica millor la interacció entre cervell i ment, podrem donar una explicació a per què el cervell no funciona amb el nivell d’eficiència que n’esperem. Amb freqüència sentim que només fem servir el 10% del nostre cervell. Això no té cap fonament científic, però, malgrat tot, d’alguna manera tots sabem, encara que sigui intuïtivament, que tenim recursos, fortaleses i talents a dins nostre que encara estan per descobrir.

  El cervell és un òrgan tan complex que, tot i representar només un 2%

  ¿Disfrutas la vista previa?
  Página 1 de 1